Räkna kalorier med appen MyFitnessPal gå ner i vikt
Kost och mat, Livsstil

Räkna kalorier med appen MyFitnessPal

Jag började räkna kalorier med appen MyFitnessPal efter att min sambo påpekade att jag alltid var hungrig och samtidigt inte tyckte att jag ätit någonting. Han gick själv ner nästan 30 kg och gick sedan upp 10 kg muskler med hjälp av MyFitnessPal-appen. Jag berättar nedan hur appen funkar och varför jag rekommenderar den vare sig du vill gå ner i vikt eller till exempel öka i muskelmassa.

Gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt med en app

Det går faktiskt att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt med en app, även krävs mer än att bara ladda ner appen. Som jag nämnde så gick sambon ner otroliga 28 kg, bland annat med hjälp av MyFitnessPal. Jag har själv både gått ner lite i vikt och ökat min muskelmassa genom att använda appen. MyFitnessPal ägs av Under Armour men är helt gratis.

Så fungerar appen MyFitnessPal

Du laddar först ner appen i din smartphone. Därefter registrerar du dig och lägger upp en profil med dina viktmål samt vad du tränar. Du får därefter en profil med hur många kalorier per dag du kan förbruka samt vilken andel kolhydrater, fett och protein du behöver få i dig för att nå ditt kalorimål på bästa sätt. Det finns även begränsningar om hur mycket av kolhydraterna som får komma från socker samt hur stor del mättat fett du kan äta. Utöver det så får du även en parameter för fibrer. Fibrerna är jätteviktiga för att gå ner i vikt. Jag kommer att skriva ett inlägg om fibrer för viktnedgång senare på bloggen.

Nästa steg är att köpa en digital våg, då du kommer att vara tvungen att väga alla råvaror du äter.

Börja räkna kalorier med appen MyFitnessPal

MyFitnessPal-appen har en databas med över fem miljoner mat och matprodukter registrerade med näringsvärden. De har information om produkter från hela världen. Du lägger under dagen in vad du äter i appen frukost, lunch, middag och mellanmål.

Det är lite tidskrävande att räkna kalorier med appen MyFitnessPal eftersom du behöver väga och registrera ALLT du äter. Att använda appen begränsar dina möjligheter att äta ute, framförallt där du inte kan äta “rena råvaror”. Du kommer inte att kunna äta sås på restaurang till exempel och om du äter en köttbit kommer du vara tvungen att göra uppskattningar om vikt. Jag använde appen MyFitnessPal under en och en halv månad och byggde upp rutiner som gör att jag idag inte behöver använda appen annat än för att kolla upp vissa råvaror.

Se upp med fel näringsvärden i appen

Då vissa av produkterna i MyFitnessPal är inregistrerade av användarna, kan det finnas felaktigheter. Var alltid kritisk och kontrollera gärna mot förpackningen.

Vad jag lärde mig av MyFitnessPal

Vad jag framförallt lärde mig av MyFitnessPal var att jag åt galet fel. Jag åt alldeles för mycket socker och för lite fibrer. Mitt intag av fett och protein var för lågt och kolhydrater för högt. Jag fick lägga om kosten helt men kände aldrig att det blev till det negativa. Till exempel äter jag nu alltid ett bra kvällsmål (läs om det här). Jag förstod att jag inte skulle kunna äta tillräckligt med protein utifrån hur mycket jag tränade bara genom kosten så jag började med proteinpulver (läs om det här).

Vill du veta mer om MyFitnessPal?

Besök MyFitnessPals hemsida här.

TIPS! På den här sidan finns flera praktiska appar för hälsa och träning.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply