0
bränna 500 kalorier på 30 minuter
Kost och mat, Träning

Hur man bränner 500 kalorier på 30 minuter varje dag

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Det här inlägget handlar om de snabbaste sätten att bränna 500 kalorier på 30 minuter varje dag. Men även om du inte är ute efter att förbränna så mycket kalorier som möjligt kan detta vara bra läsning för dig.

Vad är receptet för att bränna 500 kalorier

För att bränna 500 kalorier på 30 minuter behöver du både äta rätt och röra på dig. En bra kosthållning och träna är något som alla borde göra, inte bara för att det bränner kalorier. Att äta nyttig mat är viktigt för att få i sig de viktiga näringsämnena. Det är även det som gör att iv får energi. Mat är faktiskt energi vi stoppar i vår ”motor”. Förutom att äta bra kan även träning bränna kalorier. Att träna är dessutom viktigt för vår rörlighet samt fysiska och mentala välmående.

Att hålla efter vikten

Många drömmer om att nå sin målvikt, men endast några klarar av att uppnå den. En ideal vikt är en punkt där ditt BMI är bra och din vikt är bra i relation till din längd. För att behålla en hälsosam vikt måste man bränna samma mängd kalorier som man intar.

Om rekommendationen för dig är en diet på 2500 kalorier om dagen, så betyder detta att det är de kalorier din kropp behöver för att fungera och för att du ska kunna utföra dina vardagliga aktiviteter. Tänker vi oss att dina aktiviteter bränner alla de kalorier du ätit så kommer du behålla din nuvarande vikt. Brist på fysisk aktivitet kombinerat med en kaloririk diet kommer omvandla alla de extra kalorierna till fettreserver. Detta leder till ökad vikt, minskad ämnesomsättning, fetma och andra hälsorisker.

Experter råder alla att genomföra daglig fysisk aktivitet i minst 30 minuter / dag för att bibehålla hälsan. Det är min uppfattning att alla kan få in en halvtimmes träning i sin dagliga rutin, oavsett hur upptagen du är.

Att gå ner i vikt

Nyckeln till att ta nästa steg, att gå ner i vikt, är att bränna fler kalorier än vad du får i dig. När du förbrukar fler kalorier än de som ligger på din tallrik kommer detta underskott att göra att kroppens fettreserver används. Enkelt sett så kan 500 kalorier i underskott om dagen i en vecka hjälpa dig att gå ner cirka ett halvt kilo (beroende på din startvikt).

Så låt oss utforska några av de bästa sätten att bränna 500 kalorier på 30 minuter.

Fler kalorier, mindre tid

Viktnedgång beror på din kroppsvikt. En större person bränner fler kalorier på kortare tid jämfört med en mindre person. För att de 30 minuterna ska få full effekt måste övningarna vara intensiva och utförda med stort fokus. Här kommer lite kort information och tips:

 • Välj aktiviteter som bränner kalorier snabbt.
 • Variera olika övningar under de 30 minuterna för bäst effekt.
 • Fokusera på att hålla ett högt tempo istället för att räkna kalorier.
 • På 30 minuter kan en normalviktig person bränna ca 400 kalorier. Någon som väger mer än 90 kilo kan bränna mer än 500 kalorier under samma tid.
 • Börja med en uppvärmning, variera övningarna och ta det lugnt i slutet av träningspasset.

Med det sagt, nu kör vi!

Träningsformer som bränner 500 kalorier under 30 minuter

1. Löpning

Löpning bränner kalorier bättre än den flesta annan träning. Resultat av löppass kan ofta upplevas inom bara några dagar. Du behöver inte heller någon utrustning för detta, förutom möjligtvis ett par löparskor och ett löpband om du väljer att använda ett sådant.

Spring med ett konstant men snabbt tempo (12-13 km/h) under 30 minuter, med max 30 sekunders paus för flåset. Runt 500 kalorier kommer försvinna under denna tid. Att svettas ordentligt under detta konditionspass kan också bidra till en god hälsa.

2. Styrketräning

Styrketräning är en annan typ av träning som bränner stora mängder kalorier när det utförs med få pauser. Träna några olika muskelgrupper under 30 minuter och vila i 30 sekunder mellan dina sets. En bonus är att styrketräning ger din kropp muskeldefinition. För bästa effekt av träning med vikter bör du fokusera träna olika muskelgrupper.

3. Kroppsviktsövningar

Att träna med kroppsvikten kallas i modernare termer för Calestenics. Den egna kroppsvikten används som motvikt mot gravitationen. Övningar så som armhävningar, squats, utfall och plankor bränner många kalorier.

Variera dina övningar och utför dem med hög intensitet under 30 minuter. Detta ger en helkropps-workout som förbättrar din metabolism och som samtidigt bränner upp till 500 kalorier. Läs på kring de olika träningsövningarna innan du börjar, så att du inte skadar dig. Jag har skrivit flera inlägg om olika träningsformer, ett bra tips är träning med kettlebells.

4. Intervallträning

En annan metod som bränner kalorier som om det vore magi inblandat är intervallträning. När du varierar högintensiv och lågintensiv träning så kommer din kropp bränna fler kalorier än vanligtvis. Denna typ av träning ger dig en hög ämnesomsättning även efter dina 30 minuter av aktiv träning, vilket betyder att fettet fortsätter brännas även när du inte tränar.

Tips för intervallträning: spring upp för en backe i din när het och gå sedan nerför. Upprepa i 20 min. Ta 10 minuter till att gå snabbt hem därefter.

5. Simning

Simning bränner kalorier på ett effektivt sätt samtidigt som det ökar din uthållighet. Det är också ett bra alternativ för dem som inte kan lyfta vikter pga. onda knän eller ryggar. Att simma snabbt under 30 minuter kommer ungefär att bränna 500 kalorier, förutsatt att dina pauser är så korta som möjligt.

Andra träningsformer som bränner många kalorier

 • Cykling (ca. 24kmh)
 • Joggning (ca. 10 km/h)
 • Intervallsprint
 • Rodd
 • Squash
 • Handboll
 • Kampsport
 • Klättring
 • Längdskidåkning
 • Zumba

Fler roliga sätt att bränna kalorier

Blir du avskräckt av dessa intensiva 30 minuterspass? Inga problem. Målet är att bränna 500 kalorier per dag, och bli av med ett halvt kilo i veckan. Låt oss titta på några roliga sätt att bränna 500 kalorier.

 1. Dansa i ett lagom tempo till en zumbarutin under en timme. Det kommer som bonus även att få dig på bra humör! Tips: youtube.
 2. Jobba i trädgården, oavsett om trädgården är din egen eller din väns. Trädgårdsarbete är en utmärkt form av fysisk aktivitet. Sitt inte still utan klipp gräset, kånka jord och dra skottkärran.
 3. Städa ditt hem med din favoritmusik i bakgrunden i en och en halv timme. På så sätt slår du två flugor i en smäll!
 4. Övertyga dina vänner om att ta en powerwalk med dig istället för att ses över en fika/öl/bio osv. De kommer att tacka dig!
 5. Lek med dina eller andras barn. Exempel på kaloriförbrännande aktiviteter är att hoppa hopprep.
 6. Boka en aktiv semester, tex vandring istället för en solsemester.

Alla dessa aktiviteter kommer hjälpa dig att nå dina mål. Knepet är att hålla sig aktiv. Så, kliv upp och kom igång!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply