0
Casall träningskläder träningstights Casall
Sporttoppar och träningslinnen, Träningskläder, Träningstights, Yogakläder

Casall träningskläder – snygga Casall tights & mycket mer

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Casall träningskläder är faktiskt ett svenskt märke som idag satsar helt på kläder och träningsredskap. Jag älskar deras produkter. På bilden har jag ett par färgglada Casall tights som inte säljs längre och tränar på utegym i Rio de Janeiro. Du har säkert hört om märket förut då de blivit oerhört populära och kan hittas i många olika butiker! Men vilka är egentligen Casall och vad står de för? Kan man handla från dem med gott samvete, och vilka av deras produkter är bäst? Det tänkte jag svara på idag.

Om Casall träningskläder

Casall startade som ett gym under 80-talet. Det var inte vilket gym som helst – det var faktiskt Sveriges första tjejgym ”Athena”! Att så tidigt satsa på kvinnor inom träning och att kunna erbjuda en kvinnofokuserad plats i en annars mansdominerad värld känns otroligt coolt. Allt eftersom detta gym utvecklades så började de också skapa kläder för sina instruktörer – och det är vad som till sist ledde fram till att Casall nu satsar allt på träningskläder.

Hållbara träningskläder

Jag är ingen expert på Casall, jag jobbar inte där och inte känner jag heller någon som gör det. Jag har istället fått leta upp all info via vårt fantastiska internet, och jag blev mäkta imponerad över Casalls hållbarhetstänk när jag började dyka in i deras policys och strukturer!

Hållbarhet kan – som du säkert redan vet – handla om många olika saker. Allt ifrån ekonomi till materialval kan vara hållbara, och det är just inom miljötänket, det etiska och materialvalen som jag imponeras över Casall. Visste du till exempel att 90% av deras träningsplagg tillverkas här i Europa? Det är helt fantastiskt att höra av den anledningen att det i Europa finns tydliga lagar som skyddar arbetarna. Detta tycker jag är extra viktigt då vi nu hör larm på larm om hur textilarbetare i andra delar av världen behandlas i sina yrken. Dessutom är det jättebra att kläderna inte behöver fraktas över halva jorden för att nå våra byrålådor.

Något annat Casall jobbar med är att använda hållbara material. Alltså hållbara som i bra, slitstarka och skonsamma material, och även en hel del återvunna material som istället för att släppas ut i naturen kan användas ännu en gång!

Casall tights

Nu kommer vi till Casalls träningskläder, och oj så mycket fint det finns! Jag tänkte börja med att visa några olika Casall träningstights.

Casall träningstights seamless tights

Svarta träningstights med hög midja

Om du behöver fylla på din träningsgarderob med bra basplagg så skulle jag definitivt säga att dessa tights är värda en chans! Enkelt svarta med dekorativa lack-detaljer och sydda i ett tyg som slätar ut och formar benen. Jag älskar att de är högmidjade, det är så otroligt bekvämt. Du som gillar att träna i sportbh kan alltså också ha god användning av dessa, just eftersom ett par högmidjade tights passar så bra med en fin sportbh.

Köp alla tightsen här.

Lavendelfärgade Casall träningstights

Lite färg skadar aldrig. Dessa tights har också just lite färg. En lätt lavendelnyans är vad tightsen har, vilket jag tycker är jättefint! Denna färg går jättebra att bära tillsammans med svarta och gråa överdelar, men varför inte testa någon annan lila nyans till? Eller kanske någon helt annan färg?

Köp alla tightsen här.

Glittriga träningstights

Har ni någonsin skådat några så vackra träningstights som dessa?? Jag förstår att alla inte är bekväma att gå till gymmet iklädd glitter, men för oss som gillar glitter och som känner oss bekväma i det är dessa tights perfekta! Dessa tights är också väldigt bekväma eftersom linningen är bred. Det ger ett extra stöd och lite extra formning för den som uppskattar det.

Köp alla tightsen här.

Gråmelerade seamless Casall tights

Dessa Casall träningstights är främst framtagna med yoga i åtanke, men de är gjorda i ett funktionsmaterial som fungerar lika bra i gymmet på löpbandet! Det gråmelerade tyget passar till ALLA färger på toppar, vilket också gör dessa tights till perfekta bastights.

Köp alla tightsen här.

Casall sportbh

Låt oss nu vända blicken mot Casall sportbhar! Något kul jag märkte när jag satt och kikade på sportbhar från Casall var att de verkligen satsar på att erbjuda olika sportbhar med olika mängd stöd. Ibland ser man företag som verkar glömma bort de som vill ha extra mycket stöd, eller andra företag som istället glömmer bort de som inte vill ha så fast stöd till brösten. Casall träningskläder har något för alla!

Casall sportbh sportbehå från Casall

Alligatormönstrad sportbh

Jag tycker om Casall träningskläder med roliga mönster, och därför gillar jag denna sportbh lite extra! Den har ett fint mönster i form av alligatorhud. Just denna sportbh har lätt till medium stöd, och en brottarrygg som gör sportbhn bekväm även för dig med större byst.

Köp alla sportbhåar här.

Glittrig sportbh

Casall har gjort det igen! Ännu ett glittrigt träningsplagg. Jag tycker det är så otroligt fint, och för dig som inte vill gå till gymmet i hel glitterkostym så kan en enkel glittrig sportbh under en söt topp räcka bra! Denna sportbh har ganska mycket stöd vilket gör att den passar till de flesta aktiviteter. Matcha med mer neutrala Casall träningskläder eller glittertightsen ovan för en total disco-look på gymmet!

Köp alla sportbhåar här.

Blå mönstrad sportbh

Ännu ett fint mönster! Detta mönster är subtilt nog att bära tillsammans med vilken sporttopp som helst. Testa att matcha den med de svarta högmidjade tightsen i collaget ovan detta, jag tror det skulle bli jättesnyggt!

Köp alla sportbhåar här.

Casall yogamatta

casall yogamatta rosa lila

Förutom Casall träningskläder så tillverkar företaget även träningsredskap. Det känns extra bra att företaget i början var ett gym – det ger känslan av att de vet vad som krävs av ett bra träningsredskap!

Ett av alla dessa träningsredskap de tillverkar är yogamattor. Just den yogamatta jag tycker om är deras position-matta. Den är både mjuk och stabil, vilket är viktigt i en yogamatta. Men den främsta egenskapen som jag gillar hos denna matta är den linje som går längs med mitten. Detta gör det faktiskt enklare att positionera sig i yogaställningarna. Om du håller på med yoga kan du säkert hålla med mig i att det kan kännas svårt att ”placera foten i linje med den andra” som yogaläraren inte för sällan säger. Linjen är därför jättebra på att hjälpa till med detta, och som en följd får man bättre balans och bättre hållning i yogapositionerna!

Köp yogamattorna här.

Casall gummiband

casall gummiband för träning

Dessutom har Casall ett gäng gummiband för träning som jag tycker mycket om! De finns i olika hårdheter och kan användas som vanliga gummiband, alltså till styrketräning, stretching och rehabilitering. Mitt bästa tips är att testa flera olika gummiband för att se vilken hårdhet som passar just dig bäst!

Köp gummibanden här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply