0
scrunch tights hög midja
Träningstights

Scrunch tights – träningstights som framhäver rumpan

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


De så kallade Scrunch tights är träningstights som vi sett mer och mer av på Instagram under den senaste tiden. I det här inlägget tänkte jag berätta lite mer om vart du kan handla dem och vilka märken/modeller som är bra. Jag älskar alla typer av tights som framhäver rumpan och som får min lilla bakdel att se lite större ut.

Vad är Scrunch tights?

nebbia scrunch butt träningstights
Så här är scrunch träningstights sydda. Du hittar märke och köpställe längre ner.

Scrunch tights är även kallade ”booty tights” och de är helt enkelt särskilt utformade för att skapa illusionen av en större och mer välformad bakdel! Hur kan ett par tights göra detta då? Jo – på baksidan mellan skinkorna finns en söm som gör rynkor i tyget just kring rumpan. Detta kan låta konstigt först, men låt mig förklara.

Eftersom dessa rynkor i tyget sitter just där rumpan naturligt rundas av så förstärks denna kurva. Rumpan kommer inte se platt ut och resten av rumpan framhävs eftersom tyget kring den dras ihop med hjälp av rynkorna. Detta tillsammans med ett oerhört stretchigt tyg ger en fin och kurvig bakdel. Rynkorna ger också en illusion av en större rumpa då kontrasten mellan det ljusa området (på rumpan) och det mörka området (mellan skinkorna) blir större tack vare skuggorna som rynkorna bildar.

Den lilla sömmen i scrunch tights gör underverk för rumpan. Tänk att en sån liten detalj kan framhäva en av de snyggaste kroppsdelar vi har – den lilla (eller stora) rumpan.

Vad är scrunch träningstights bra för?

De allra flesta scrunch tightsen har också en hög midja som hjälper till att hålla in och forma även där, och detta bidrar i slutändan till att rumpan ser större ut i proportion till en mindre midja.

Tightsen är ursprungligen gjorda för att vara träningstights – men de fungerar lika bra i vardagen. På gymmet ger de dig en liten ökad rörlighet i rörelser som kräver att du böjer dig nedåt samt aktiverar dina höfter. I vardagen är de otroligt bekväma och snygga, perfekt för dig som vill ha en liten confidence-boost om du känner dig osäker över din rumpa (som är otroligt fin och bra precis som den är).

Läs även: Scrunch bikini tips

Vilka scrunch butt tights är bäst?

Om du vill testa ett par scrunch butt tights så tänkte jag dela med mig av några tips på mina favoriter. Här kommer en lista på några riktigt snygga träningstights med scrunch.

Jag hoppas att du känner att du har får lite inspiration till ett par nya träningstights, för det är alltid kul med nya träningskläder! Nu är det upp till dig att bestämma just vilken modell som passar dig samt vilken färg du ska välja av alla fina scrunch-tights!

Gavelo Scrunch tights – träningstights som formar rumpan

gavelo scrunch tights
Så snygga Gavelo scrunch tights i flera snygga färger!

Den första modellen kommer från Gavelo och har förutom scrunch butt även ett fint sytt midjeband. Det som skiljer dessa från resten av alla scrunch-tights är att de är gjorda i ett tjockare material och detta gör de särskilt perfekta för att även bäras i vardagen då de ännu mer liknar ”vanliga” byxor! De är alltså väldigt squat friendly.

Köp alla Gavelo-tights här.

IcanIwill Scrunch träningstights

icaniwill tights scrunch butt
Icaniwill tights scrunch butt i fina färger.

Det andra paret ut är träningstights från IcanIwill med scrunch butt. Dessa ICIW träningstights är experter på att forma hela området under midjan! Att midjebandet formas mot både naveln och rumpan framhäver verkligen rumpans form ännu bättre.  Höga midjeband är så bekväma.

Använd min kod FITNESSFIA15 för att få 15% när du köper tightsen HÄR

Nebbia Scrunch tights

nebbia scrunch tights träningstights
Så snygga Nebbia scrunch tights i olika färger.

Det tredje paret är från Nebbia och dessa är perfekta för träningspasset! Tyget är snabb-absorberande och extremt mjukt och skönt. Midjebandet på dessa har små remsor av silikon som gör att de fäster vid kroppen och alltså kan inte tightsen hasa ner under träningspasset, otroligt bra produktdesign!

Köp flera olika färger här.

En till variant av Nebbia Scrunch träningstights

scrunch tights Nebbia shaping tights
Dessa rosa scrunch tights från Nebbia är mina favoriter!

Visst är dessa karameller från Nebbia superläckra!? Jag har sneglat på dem länge men har inte slagit till än, kanske hinner du före? I så fall får du gärna berätta för mig hur de satt. Har sett flera bära dessa på Instagram och de verkar sitta jättesnyggt.

Här kan du köpa dem.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply