0
Billiga träningskläder och sportkläder billigt
Sporttoppar och träningslinnen, Träningskläder, Träningstights

Billiga träningskläder: sportkläder som inte kostar skjortan

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Billiga träningskläder som även är riktigt snygga finns lite här och var numer. Du behöver inte köpa dyra tränings-märkeskläder för att vara stylish på gymmet eller i löpspåret. Många modekedjor har fattat att vi gärna byter träningskläder ofta, och därför kan de inte vara för dyra! Vissa sportkläder vill jag lägga lite extra på, andra är slit och släng. Jag blandar därför märkesträningskläder med billiga träningskläder

Marknaden av träningskläder

Under de senaste åren har försäljningen av träningskläder ökat markant, och den globala marknaden av träningskläder beräknas nå $219.7 miljarder dollar år 2024. Detta är nästa en fördubbling från 2012, då denna siffra låg på $135 miljarder dollar. (Källa)

Märkesträningskläder blir populärare och populärare och en viss attityd kan ses hos de som är aktiva inom olika sporter; just att man väljer märkeskläder att träna i. Min fråga är då om man verkligen måste lägga så stora pengar på sina träningsplagg? Är märkesträningskläderna verkligen bättre? I detta inlägg tänkte jag ta billiga träningstights som ett exempel.

Dyra vs billiga träningskläder

När vi går in på olika sociala medier så som Instagram och Snapchat så möts vi ofta av vältränade människor som tränar i tights eller byxor med fina märken kring midjebanden. Dessa inlägg är ofta sponsrade – alltså marknadsföring då dessa företag har blivit duktiga på att använda personer som är aktiva i sociala medier som reklam för sina dyra produkter.

Att dagligen se dessa märken i våra flöden får oss att tänka att det är det enda rätta, att det är det enda som finns, och då köper vi gärna de dyrare märkena om vi har råd. Kanske är detta för att vi vill visa att vi har det väl ställt (eller måla upp en fasad av att vi har det) och kanske för att vi ser att det är vad ”alla andra” har.

Men, behöver man verkligen lägga ner mycket pengar för att få bra sportkläder? Låt oss kika närmare på detta.

Är billiga sportkläder sämre än dyra?

Det enkla svaret är nej. En mer komplicerad analys är att det så klart beror på. Det finns sportkläder som är framtagna med särskilda patenterade material som du inte kommer att hitta i billiga träningskläder. Det kan också vara så att sättet, tekniken, kläderna är sydda på är svårare och dyrare, men det är inte så vanligt.

När det exempelvis gäller skaljackor och andra outdoor-kläder skulle jag vara mer nogräknad med vilket märke jag väljer. Då kan det handla om att sömmarna och blixtlåset är täckta med vind- och vattenskydd, som billigare fabrikat inte bryr sig om. Men när det gäller billiga gymkläder handlar det väldigt mycket om en prisökning på grund av dyra marknadsföringsbudgetar.

Mina favoritkläder är träningskläder från I Can I Will, dessa ligger i något slags medium-segment prismässigt. Rent kvalitetsmässigt tycker jag att de är bättre än billiga träningstights, men det finns undantag! Dessutom beror det ju på hur mycket man tränar! Jag tränar fyra gånger i veckan i snitt och då är det viktigt med kvalitet. Sporter jag tränar mindre ofta, exempelvis simning, lägger jag mindre på. Jag har ingen dyr baddräkt.

Materialskillnad

En del hävdar att materialet är bättre i dyrare träningstights och andra träningskläder, och att det alltså inte bara är märket man betalar för.

Eftersom jag kan se att det i många fall är märket man betalar för så finns det inget argument för att ett par dyra träningstights automatiskt skulle ha bättre egenskaper än ett par billiga träningstights. Om samma material kan hittas i två olika tights så skiljer sig inte andningsförmågan, stretchigheten eller hållbarheten sig åt bara för att det ena paret kostar mer än det dubbla av det andra paret.

En jämförelse av ett par billiga tights och ett par dyra

Exempel Casall dyra träningstights

Casall har ett par träningstights som heter Printed Skin 7/8 Tights. De är gjorda av 78% polyester och 22% elastan. Polyester är ett syntetmaterial som är oerhört populärt i träningskläder då det kan vara bra på att transportera bort fukt ifrån kroppen och elastan är det material som gör träningskläder så stretchiga. Tightsen från Casall kostar 1299 kr.

Exempel Bubbleroom billiga tights

Nu kan vi istället vända blicken mot ett billigare par träningstights. Ett exempel på detta är Bubbelrooms Squat For Your Butt Tights som kostar 349 kr (Yes, det är samma snygga leopardmönstrade träningstights som jag hade på mig i ett tidigare inlägg). Dessa innehåller – förvånande nog – samma material som träningstightsen från Casall. Det skiljer några få procentenheter mellan dem, men materialen är desamma och därför också deras funktion.

Slutsats: är dyra träningstights bättre?

Enligt mig – nej, inte per definition.

Visst, det kan finnas skillnader i hur materialen är producerade och som då kan ge olika egenskaper – men materialen är fortfarande desamma och ändå skiljer de två träningstightsen nästan 1000 kr i pris. Med detta är det inte menat att peka ut Casall som ett dåligt märke, de togs bara som ett exempel för något många tillverkare av dyra träningskläder är skyldiga till. Att samma material används men att priset skiljer enormt mycket ändå får mig verkligen att tro att det är märket i sig man betalar för.

Värt att nämna är också att en del dyrare träningstights faktiskt är gjorda i andra ”bättre” material som ex. polyamid istället för polyester, och då kan jag förstå att plagget blir dyrare. Men, bara för att plagget är gjort i ett annat material så kommer du inte få bättre resultat, materialet i dina träningstights är nämligen det som spelar minst roll när det gäller hur snabba/ stora resultat du få av din träning.

Så, min rekommendation är att utgå ifrån dig själv och försök hitta bästa kvalitet för bästa pris. Och, blanda så mycket billigt och dyrt du kan!

Var hittar man billiga träningskläder?

Tyvärr kan det vara svårt att hitta de riktigt snygga och billiga träningsplaggen – så därför tänkte jag i detta inlägg presentera mina favoriter! Längre ner i inlägget delar jag också med mig av mina favoritoutlets och ställen online där du kan hitta träningskläder som är nedsatta i pris.

Billiga träningstights

Billiga träningstights är numer kanske det som är lättast att hitta bland billiga sportkläder. Anledningen är att efterfrågan ökat enormt de senaste åren, då fler och fler börjar träna. Alla har inte heller råd, eller lust, att lägga nära en 1000-lapp på dyra träningstights och det är något som tillverkarna tagit till vara på.

Investera dina pengar smart och låt dig inte luras av att automatiskt får ett par bättre träningstights av att lägga ut mycket pengar. Läs på om olika material och jämför dina alternativ så blir det bäst i slutändan! Här kommer förslag på några billiga träningstights som både är snygga och bekväma.

Billiga svarta träningstights under 300 kr!

Billiga svarta träningstights
Tights 1 HÄR / Tights 2 HÄR / Tights 3 HÄR / Tights 4 HÄR

Här har du fyra bra exempel på billiga svarta träningstights, samtliga under 300 kr! Ett par svarta träningstights är din träningsgarderobs basplagg. Inget annat träningsplagg är så mångsidigt som ett par svarta tights, som till och med kan användas till vardagen som active wear. En riktig investering helt enkelt och till ett fantastiskt pris. Varför betala mycket när man kan få bra tights för en lagom peng?

Färgglada träningstights billigt – alla under 400 kr!

Billiga färgglada träningstights under 500 kr
Mönstrade träningstights billigt HÄR / Petrolblå träningstights Reebok HÄR / Rosa billiga träningstights med fickor HÄR

Här finns några riktigt fina färgglada träningstights för dig, precis som jag, gillar lite färg när du tränar. Alla tightsen kostar dessutom under 400 kr, vilket är ungefär hälften av vad ett par märkestights kostar.

Träningstights i ljusa färger – alla under 400 kr!

billiga träningstights rea
Ljusgrå seamless träningstights billigt HÄR / Lila tights från Casall HÄR / Grön-gråa billiga träningstights HÄR

Billiga träningstights behöver verkligen inte vara fula eller av sämre kvalitet! Idag finns det massor med billiga träningskläder som även är snygga. Det beror mycket på att lågpriskedjorna hakat på modetrenden med snygga träningstights och andra sportkläder. I och med att de producerar i en stor volym, kan vi som köpare njuta av riktigt bra priser för det senaste träningsmodet. Som du ser i bilden ovan finns det många billiga träningstights som verkligen känns fräscha och spännande.

Billiga träningslinnen

Träningslinnen är något jag sällan lägger stora pengar på. Anledningen är att de slits så lätt efter träning, svett och alla tvättar. Lägg då hellre några hundralappar mer på ett par bra träningstights och matcha med ett billigt träningslinne. Här finns flera prisvärda alternativ.

Färgglada träningslinnen samtliga 149 kr!

Billigt träningslinne rosa färg
Ljusrosa Nike-inspierarat linne HÄR / Mörkt rosa träningslinne HÄR / Billigt träningslinne i syrenlila HÄR

Prisvärda och snygga träningslinnen är mycket lätta att hitta, speciellt online. Jag visar mina favoriter i collaget här ovan, sjukt läckra eller hur? Träningslinnen finns i alla möjliga färger och former. Jag gillar lite oversize träningslinnen men även crop tops och vanliga enkla modeller. Snygga och billiga träningslinnen är ett måste i varje smart träningsgarderob, eftersom träning innebär svett och slitage! Du ska alltid kunna känna dig snygg och fräsch under träningen.

Monokroma träningslinnen från 99 kr!

Svart träningslinne vitt grått
Mörkgrått träningslinne HÄR / Vitt träningslinne med snygg rygg HÄR /Svart billigt träningslinne i enkel design HÄR

Träningslinnen i monokroma färger är bra att ha som basplagg i din träningsgarderob och ett måste bland billiga sportkläder. De passar nämligen till riktigt färgglada träningsbyxor och tights, samt att svetten syns mindre (om det är något du bryr dig om). Svarta linnen är dessutom slimmande för figuren. Här ovan hittar du billiga träningslinnen från under en hundralapp!

Billiga sporttoppar och sport bh – under 250 kr!

Här får du flera exempel på billiga sporttoppar och sport bh som finns att köpa nu i butikerna online.

Billig sport bh sporttoppar billigt
Orange sportbh HÄR / Svart push up sportbh HÄR / Grå sporttopp HÄR

Sport bhn är ett av de träningsplagg som ofta blir ”slit och släng”, eller iallafall ”slit och tvätta”! Eftersom det är sport bhn vi bär allra närmast kroppen så är det också ofta den som behöver tvättas ofta. Då är det bra att ha flera att variera mellan, och just därför är det bra att hitta billiga sport bhar. Som tur är så finns det mängder av billiga sport bhar i affärerna. Jag har samlat ihop mina favoriter i collaget du ser ovan, och jag älskar att man kan hitta billiga sport bhar med både mycket och lite stöd!

Tränings t-shirts

Träningstshirt svart
Korallrosa träningstshirt HÄR / Svart träningströja HÄR / Svart tränings tshirt med cool rygg HÄR

En bra basic t-shirt är ett måste i alla garderober – inte bara träningsgarderoben. Tyvärr kan det dock vara svårt att hitta en tränings t-shirt i riktigt bra kvalité som inte kostar överdrivet mycket. Det är också svårt att hitta en t-shirt för träning som är i bra kvalité om man tittar på de dyrare priserna, för då vet man aldrig om det är märket man betalar för eller om man faktisk får bättre kvalité. Många dyrare märken kan faktiskt använda samma material i sina kläder som de material som finns i de billigare träningskläderna. Jag har i collaget ovan lagt in några av mina favoriter som både är snygga, har bra kvalité och som inte kostar en förmögenhet!

Prisvärda träningsshorts

Billiga träningsshorts nike mfl
Svarta hotpants HÄR / Gula cykelbyxor HÄR / Svarta löparshorts med dubbla lager HÄR / Rosa träningsshorts HÄR / Nike svarta yogashorts HÄR

Om du inte vill träna i tights så finns det såklart också billiga träningsshorts att välja! Förr tänkte vi ofta på pösiga basket-shorts när vi tänkte på träningsshorts – men idag kan vi se mängder av andra snygga modeller exempelvis cykelbyxor och yogashorts. Det finns både tighta träningsshorts och pösiga, liksom långa och korta träningsshorts. Oavsett vilken smak eller stil du har så går det att hitta ett par träningsshorts för dig som inte kostar skjortan! Dessutom behöver du inte välja ett par svarta träningsshorts, som du ser finns det billiga träningsshorts i fina färger.

Sportkläder outlet – billiga träningskläder

Sportkläder outlet blir allt vanligare när många kedjor och webbutiker rear ut sina träningskläder. Du kan ofta göra riktiga fynd, både på märkesträningskläder och träningsskor. Rea betyder billiga träningskläder, vilket brukar innebära minst 30 procent rabatt. Jag har hittat många snygga grejer på sportkläder outlet både online och i fysiska butiker. Här är mina favoritbutiker online, där du kan göra riktiga fynd:

Slutord

Billiga träningskläder av icke-märken känns för många som osäkert territorium. Vad får man egentligen om man köper så billigt? Kommer de att hålla? Ja det kommer de med största sannolikhet. Det kommer alltid finnas dem som anser att märkeskläder är bättre. Har man möjligheten och pengarna till att fylla hela sin garderob med dyra plagg så har man såklart rätt att göra just det, men alla kan inte det. Tyvärr så kan människor skapa sig en bild utav att bara för något är dyrare så är det bättre – men det stämmer faktiskt inte!

Så, nu hoppas jag att du fått något bra tips på lite nya billiga träningskläder som inte är allt för dyra! Kom ihåg att bra träningskläder inte måste kosta en förmögenhet. De träningskläder du kan hitta hos de stora billiga kedjorna kan vara minst lika bra och de är ofta i samma kvalité och material som de dyrare plaggen. Dessutom är det alltid kul med nya träningskläder och att kunna variera sig – det blir som en extra motivation till träning!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply