0
Fitnessfia - träningsblogg fitnessblogg ätstörningar

Börja här!

Välkommen till Fitnessfia, min fitness- och träningsblogg, där du hittar information om hälsa och fitness som inte suger! På nätet finns idag ingen brist på dåliga dieter, som rent av är galna och ohälsosamma än vettiga och långsiktiga. Dessutom finns det en uppsjö av träningsprogram som hetsar dig till träningshysteri och överträning. Istället för att utgå från din nivå och få dig att må bättre samt känna dig starkare och snyggare, får de dig att må sämre.

Sådant innehåll kommer du inte att hitta här! Låt mig ge exempel på vad du INTE kommer att hitta på min blogg:

  1. De tuffaste och mest ”effektiva” lågkaloridieterna
  2. Hur du förbränner de där kakorna du just stoppade i munnen
  3. Kändisförebilder eller andras kroppar som din måttstock
  4. Dieter som säger till dig att utesluta viss typ av mat (kolhydrater, fett, gluten, kött, smör…)
  5. Träningsprogram som uppmanar till överträning

Är det vad du letar efter är det bäst att vända i dörren redan nu och leta efter en annan hemsida eller blogg.

Vill du bygga och bibehålla en vältränad, stark, trygg kropp utan att överdriva med extrema lågkaloridieter och jag-kräks-snart-träning? Då har du hittat rätt. Välkommen!

Media och sociala medier säger till, framförallt kvinnor, att vi ständigt bör hoppa på nya dieter. Vi uppmanas att alltid försöka se bättre ut på olika sätt och att vi måste fixa våra skönhetsfel och brister. Det är som om utseende och prestation har blivit det enda viktiga. Min inställning till kost och träning är förändring som är långsiktig och bra för dig, både mentalt och fysiskt.

Om du är som mina flesta läsare på denna blogg, då vet du för väl hur det känns att följa maniska dieter och att försöka straffa dig själv i form. Du har säkert provat flera olika dieter, cleanses, detoxes och träningsprogram.

Hur vet jag det? Jo, för att jag har varit där själv. Det var bara drygt 1,5 år sedan jag hittade en hälsosam och hållbar livsstil vad gäller mat och träning. Jag har, precis som de flesta, provat en uppsjö av dieter och undvikit vissa typer av mat. Det ledde till att jag fick ätstörningar. Jag har även testat olika typer av träning som fokuserat på att exempelvis få bort den där magen, eller träna bort celluliter. När såna träningsprogram inte funkar, och inte ger oss de magiska resultat som de utlovar, skyller vi ofta på oss själva. Vi känner oss värdelösa och mår sämre av våra kroppar. Det leder till en ond spiral av fler dieter och galna träningsprogram.

Tack och lov har jag hoppat av den destruktiva bergochdalbanan. Skuldkänslor, skam och besatthet är inte längre en del av mitt liv när det gäller träning och kost – och jag både mår bättre och ser bättre ut än någonsin! Hälsa och fitness är nu mina verktyg för ett bättre liv.

Det var min egen resa som ledde till att en ny passion för välmående uppstod. Då jag fick många frågor kring min träning, kost och livsstil, valde jag att starta denna träningsblogg. Jag vill hjälpa mina läsare att ändra inställning till hälsa och fitness utan galna dieter, skam, skuld eller hysteriska träningsprogram. Det är naturligtvis så att förändring ofta krävs för att komma i form och det kommer inte alltid att vara lätt. Det ska dock inte vara så att du konstant mår dåligt på grund av energi- och näringsbrist eller överträning. En hälsosam förändring är långsiktig.

Hur du äter och rör din kropp ska vara njutningsfullt och få ditt liv att bli mindre stressigt. Det ska få dig att må bättre och stärka din självkänsla, framförallt i förhållande till din kropp. Jag vill att du ska uppskatta din kropp, inte bara för hur den ser ut, utan för vad den faktiskt kan åstadkomma. Din kropp ska vara en del av ditt liv, inte styra det.

Det är vad den här bloggen handlar om. Att försöka slå hål på tränings-myter och galna dieter, så att du kan nå de mål DU vill och samtidigt må bra. Vi lever bara en gång och livet ska inte vara en strid mot din kropp. Du ska kunna njuta av god mat och träning. Dessa två saker är inte motsatser, om du inte låter dem bli det.

Läs mer: populära inlägg

Motivation

Kost och recept

Träning