0
Konstiga typer på gymmet, gymkaraktärer, jobbiga människor på gymmet
Träning

13 karaktärer du alltid möter på gymmet (varning för igenkänningsfaktor)

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Du vet aldrig vilken typ av karaktär du ska möta den här gången på gymmet, men förr eller senare stöter du garanterat på någon av alla dessa 13. I bästa fall stör dem inte din träning. Dela gärna med dig av dina värsta/roligaste/konstigaste gymkaraktärer i kommentarerna nedan.

Utrustnings-paxaren

Paxa maskiner på gymmet

Hur många maskiner kan man paxa på samma gång?

”Ursäkta, jag använder den maskinen.”

”Nej, det gör du inte. Du är 15 meter bort och gör push-ups”, tänker du för dig själv.

Utrustnings-paxaren kan mycket väl vara den svåraste gymkaraktären att hantera. Hen kör alltid någon form av supersets och det betyder att hen inofficiellt reserverar minst två maskiner, fyra hantlar och 10 meter golvyta. De är ofta i bra form och ägnar sig åt träning på relativt hög nivå. Gymmet är deras territorium! Ibland krävs det vågade manövrar. Du kan bli tvungen att utsätta dig för risken att göra dem sura, när du hoppar in emellan för att göra ett snabbt set. Dessa karaktärer kan få dig att vilja ropa på fröken, och ett möte mellan två av samma typ kan sluta riktigt illa.

Stönaren/flåsaren

”AHH!”

”OHH!”

”PFF!”

Du kan höra en stönare över hela gymmet. Ibland undrar du om det är någon form av älskog som pågår. Vissa personer med detta karaktärsdrag stönar och flåsar extra mycket för att visa hur hårt de jobbar och tar i.

Lyckligtvis har den förbättrade tekniken och bekvämligheten med hörlurar minskat störningsmomenten med stönarens ljudeffekter. Om du glömt att ta med dig din musik kan du dock räkna med ett långt och plågsamt träningspass.

Niagarafallet

Extrem svettning träning

Niagarafallet svettas något enormt och delar gärna med sig

OK, allvarligt? Kom du precis upp ur poolen? Regnar det ute?

Vi svettas alla olika mycket och var annars än på gymmet ska det svettas ordentligt? Niagarafallet är dock extremt svettig och lämnar gärna ett spår av svett efter sig på maskinerna. Den här gymkaraktären har sällan med sig en handduk, något som borde vara självklart om man svettas så pass mycket. Inte heller torkar hen av maskinerna efter sig, vilket lämnar rengöringsjobbet upp till dig.

Uppvisaren

Uppvisaren eller ”The Show-Off”, har ett ego större än vad du trodde var möjligt. Den självbelåtna minen när du i jakt på nästa gymövning råkar kolla åt hens håll av misstag, går inte att ta miste på. Den här gymkaraktären är ofta alldeles för lättklädd, har för mycket smink, hårvårdsprodukter och attiraljer. Du hittar hen posande vid maskinerna, i full färd med uppseendeväckande/konstiga övningar eller flirtande med andra människor. De tränar oftast väldigt lite och lätt, dessa karaktärer förlitar sig mer på vad de fått med sig från födseln än på att uppnå resultat på egen hand.

Pratkvarnen

pratkvarn på gymmet

Kan det aldrig bli tyst någon gång?

Pratkvarnen är bara på gymmet för att socialisera, det är väldigt mycket snack och lite verkstad. Hen hörs och syns överallt, men ses sällan aktivt tränande. Gymmet hade lika gärna kunnat vara en festtillställning, det umgås högt och lågt. Pratkvarnen är kompis med alla, i alla fall enligt hen själv. De delar gärna sina helgplaner med hela gymmet, avslöjar slutet på den senaste filmen som de sett eller vad som helst de kan komma på att prata om. Om gymmet är tomt kommer du garanterat att falla offer och det spelar ingen roll vilken ursäkt du har, de kommer att följa dig mellan dina maskiner och hålla låda.

Låt oss bara hoppas att du har hörlurarna med dig.

Den självutnämnda PTn

Den självutnämnda PTn söker upp dig när du är som mest inne i din zone och stör dig med att ge oönskad feedback, tips och kommentarer. Den här gymkaraktären är ofta mer okunnig än vad hen tror, vilket gör saken ännu värre. Du är mitt uppe i dina perfekta marklyft när den här personen kommer med dåliga råd och klagar på din perfekta hållning. Hjälpen de erbjuder är oönskad i allra högsta grad, något som den självutnämnda PTn inte alls har någon insikt i.

The Selfie King/Queen

Selfie queen king selfies på gymmet

Det kan aldrig tas för många foton ur olika vinklar

Denna kung eller drottning har förmodligen precis avslutat några övningar som ger garanterad pump och ställer sig sedan i startposition – det är selfie time. Efter att ha sökt upp den största spegeln med det bästa ljuset, ignorerar en selfie King/Queen alla förfärade blickar. Ofta åker kläder av, smink bättras på och mobilen roteras 360 grader för att hitta bästa vinkel och ljus.

Med den ökande populariteten av sociala medier och framåtvända smartphone-kameror, verkar Selfie Kings och Queens ha fördubblats i befolkningen. Vart de än befinner sig i gymmet, är det väl dokumenterat i samtliga kanaler på sociala medier. De missar aldrig att rapportera exakt vilka övningar de gör, och de visar varje vinkel i minsta detalj på Instagram.

Gearoholicen

Nike hit, Nike dit. Under Armor shorts, Adidas keps, Nike sportflaska, träningslinne från Gymshark. Senaste pulsklockan, svettband, kompressionstights, trådlösa träningshörlurar. Det finns inget denna prylgalning inte har, både när det kommer till träningskläder och till gymutrustning. Gearoholicen är den som tillbringar mer pengar på sin träningsoutfit, än på sitt gymårskort x 10.

Tack och lov påverkar inte den här gymkaraktären dig nämnvärt, det är ju inte dina pengar trots allt, men du kan inte låta att tänka ”hen borde lägga lika mycket energi på att träna som på att shoppa”

Nyårslöftet

Nyårslöftet hittar du på gymmet under cirka 3-4 veckor efter nyår, alternativt direkt efter sommarsemestern. Den här karaktären har tagit sig till gymmet i panik, semestertiderna är slut och nu ska julskinkan eller jordgubbstårtorna förbrännas. Det här är den mest opålästa karaktären du kan hitta, den enda källan till information är aftonbladets ”panik-efter-ledigheterna”-bilaga eller senaste numret av ett träningsmagasin. Ofta har Nyårslöftet även gett sig på en väldigt jobbig diet, troligtvis årets motsvarighet till 5:2, lchf, paleo, atkins eller något annat. Kunskaperna om gymutrustning är oftast extremt låg, vilket gör att de sällan vågar sig på annat än möjligtvis crosstrainern. Du har inget egentligen emot dessa gymkaraktärer, de är ganska harmlösa, problemet är att de kommer i lämmeltåg och ockuperar precis varenda liten molekyl av syre under de där 3-4 veckorna.

Klumpedunsen

Akta dig! Klumpedunsen kan mycket väl råka släppa en 20-kilos kettlebell rakt på din fot när du går förbi. Den här gymkaraktären hittas även halkandes i duschen, snubblandes på löpbandet, fastlåst under en allt för tung skivstång i bänkpressen, begravd under ett gäng step-upbrädor eller något annat nytt sätt att bli skadad på. Håll dig själv på avstånd om du vill komma oskadd från gymmet!

WTF

Konstiga gymövningar fails på gymmet

Ehm, vad händer här?

WTF eller vad fan håller hen på med? Det där är inte ens en övning. Du gör mer skada än nytta. Du jobbar bokstavligen inte med någon del av din kropp. WTF får alla på gymmet att höja på ögonbrynen, snegla fram bakom träningsmaskinerna och smygfilma till kompisarna.

Karaokemästaren

Du kan höra dem köra hela Beyonces album, dra låttexten onödigt högt till Ed Sheerans senaste singel eller försöka hänga med i Drakes snabba låttexter. Även om jag vet att du kan recitera Eminems ”Lose Yourself” från början till slut, kom jag hit för att träna, inte för att höra din falska stämma i otakt.

Än en gång: glöm inte dina hörlurar.

Personen som inte vill vara där

Det finns ingen entusiasm här, och det är väldigt uppenbart. Kanske har de följt med sin träningstokiga bästis, eller kör ett pass med en PT och tror att hen ska göra jobbet, kanske stirrar de på löpbandet i hopp om att kilona ska rasa av sig själv. Det här är samma gymkaraktär som du stöter på  på ett gruppträningspass, där hittar du dem längst bak i salen med minimal ansträngning och utan flås.

Kommentera gärna nedan om du saknar någon karaktär på listan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply