0
Crosstrainer hemma träna med crosstrainer för hemmabruk
Träning, Träningstillbehör

Bästa modellerna av Crosstrainer för hemmabruk 2021

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

En crosstrainer för hemmabruk är en bra investering om du har ont om fritid men ändå vill hålla dig i form. Du kan köra din crosstrainer hemma framför TV:n i dina mest slitna träningskläder utan att behöva bry dig. Det bästa av allt är att utbudet av crosstrainer för hemmabruk nu är så stort att kostnaderna hålls nere. Läs mer i denna guide om alla fördelarna med en crosstrainer hemma.

Bäst i test crosstrainer 2021

Här nedan har jag samlat de bästa crosstrainers enligt tester och kundomdömen. I tre olika kategorier blev vinnarna:

Vad är en crosstrainer?

En crosstrainer, även känd som elliptisk träningsmaskin, är en förhållandevis ny företeelse som bygger på idén att den bästa träningen uppstår när man gör rörelser som faktiskt faller sig naturliga utifrån människokroppens förutsättningar.

Ingen kan förneka att kroppen är gjord för att, bland annat, gå, klättra och springa. Men ofta tvingar träningsmaskiner fram ett utförande som inte motsvarar vad som skulle ske i en annars naturlig miljö. Det typiska exemplet är någon utav de klassiska viktmaskinerna, som inte sällan belastar leder på ett sätt som skapar en risk för förslitningsskador.

Med en crosstrainer för hemmabruk så är denna risk däremot obefintlig.

Crosstrainer – inte en träningsfluga

Träna med crosstrainer hemma
Träna med crosstrainer hemma och du tränar hela kroppen

Många träningstrender har kommit och gått. De av oss som har varit med ett tag har sett en stor skara av metoder bli populära för att sedan försvinna. Minns du bullworker, magrullaren eller TENS?

Några av dessa produkter har passerats till historien, medan andra har visat sin effektivitet och kommit att bli oumbärliga. Ofta så är dessa produkter representativa för en större trend, då deras popularitet inte sällan sammanfaller med ett uppsving för en viss träningsform.

Crosstrainer är bättre än motionscykel

Kaloriförbränning crosstraining mot motionscykel
En crosstrainer är bättre än en motionscykel eftersom den tränar hela kroppen

Visste du att en crosstrainer är bättre än motionscykel? Anledningen är att de aktiverar hela kroppen till skillnad mot en motionscykel.

De flesta av oss har någon gång kommit i kontakt med traditionella motionscyklar. Så populära har de varit att man knappast kunnat besöka valfritt gym utan att se åtminstone ett par av dem. Men, tyvärr har de visat sig vara allt annat än optimala när det kommer till såväl förbränning som att aktivera muskler.

Titta på dessa fantastiska resultat:

Studier har visat att en crosstrainer aktiverar fler muskelgrupper än såväl en motionscykel som ett löp- eller gångband. Och när man har jämfört hur stor kaloriförbränningen som uppstår när man använder en crosstrainer, så är den avsevärt mycket mer omfattande än vid motsvarande bruk av en motionscykel. Därför måste man konstatera att de elliptiska träningsmaskinerna är väldigt effektiva när de jämförs med mer traditionella redskap.

Crosstrainer för hemmabruk – de bästa modellerna

Att köpa en crosstrainer för hemmabruk blir i längden billigare än outnyttjade gymkort. Du kan tjäna in en vad du lägger på en crosstrainer på 1-2 år i motsvarande värde i gymkort.

Om du ser till hälsofördelarna går investeringen att hämta hem ännu snabbare. För att inte tala om din tid att ta dig till och från en träningsanläggning. Värderar du din tid är en crosstrainer för hemmabruk svaret på ditt tidspussel kring träning och motion.

Här är de tre bästa modellerna i olika prisklasser just nu:

Bäst i test crosstrainer – Casall Infinity 1.3X Icon

Crosstrainer från Casall Infinity 1.3X Icon hemmabruk
Casall gör denna smidiga Crosstrainer för hemmabruk

Denna Casall Crosstrainer modell Infinity 1.3X är ett mycket bra val om du letar efter en crosstrainer för hemmabruk. Designen är stilren och diskret, vilket gör att du kan ha den framme hela tiden. Om du skulle vilja stoppa undan din crosstrainer går även det utmärkt tack vare konstruktionen med den tredelade axeln. Denna Casall crosstrainer för hemmabruk andas kvalitet, från den robusta ramen till de kraftiga rotationshjulet.

Casall Infinity 1.3X crosstrainer har spännande funktioner, bland annat kan du koppla din crosstrainers display till appen iConsole+. Du kan genom Google maps träna i ”verkligheten”, då din crosstrainer ansluts till geografiska miljöer där motståndet regleras efter den verkliga terrängen. Det finns även 12 förinställda träningsprogram.

Motstånd finns i 16 olika nivåer. Med denna crosstrainer medföljer ett pulsbandsbälte, som överför din puls till crosstrainers display. Du kan även använda pulssensorerna för händerna.

Ca pris 5000 kr.

KÖP HÄR

Mest för pengarna: Reebok Crosstrainer för hemmet – Titanium TX1.0

Träna hemma med Crosstrainer från Reebok Titanium TX1.0
Titanium TX1.0 är en högkvalitativ crosstrainer från Reebok

Reebook Titanum TX1.0 crosstrainer är en träningsmaskin av mycket hög kvalitet. Med 20 förprogrammerade träningsprogram och ett manuellt alternativ, blir träningen aldrig enformig. Denna Reebok crosstrainer ger den bästa kroppsträningen i både över- och underkroppen, samtidigt som du arbetar med musklerna som stabiliserar coren. Den naturliga elliptiska rörelsen ger en skonsam träning, som inte belastar knän och leder i onödan.

All information du behöver visas på en 5-tums LCD-skärm och TX1.0 är utrustad med varumärkets i-Drive-konsolsystem, vilket möjliggör snabba och enkla val. Cykeln är tydlig och lätt att använda, konsolen ger dig feedback om viktiga träningsdata. För att ge en mer detaljerad mätning av dina träningsresultat kan du använda handpulssensorerna på handtagen eller använda den trådlösa mottagaren (bröstbandet medföljer ej) för att ge dig en exakt hjärtfrekvensmätning. TX1.0 har ett praktiskt transporthjul för enkel transport och förflyttning.

Ca pris 6500 kr.

KÖP HÄR

Bra budgetalternativ: Billig crosstrainer för hemmet – Titan Fitness GO V150

Billig crosstrainer för hemmet Titan GO V150
Titan GO V150 är en billig crosstrainer för hemmaträning

Titan Crosstrainer GO V150 är bra budgetvariant som är lätt att använda. Titan Crosstrainer följer kroppens egna rörelser och har en väl anpassad steglängd, för en större elliptisk rörelse. Titan Crosstrainer förbättrar din kondition, hjälper dig att gå ner i vikt samt bygger upp muskler. Utöver det så ger regelbunden träning ökad energi och välmående.

Titan Crosstrainer GO V150 har flera nivåer av motstånd som du lätt kan justera. GO V150 crosstrainer har en enkel display som visar hastighet, tid, watt, distans, förbrukade kalorier samt puls. Pulsen mäts genom handledssensorerna. För att göra träningen mer bekväm finns även en flaskhållare. Max belastning: 130 kg

Ca pris 3400 kr.

KÖP HÄR

Träna hemma med crosstrainer

Att träna hemma med crosstrainer sparar värdefull tid. Trots att i stort sett samtliga tidigare välkända träningsprodukter har utgett sig för att garantera stor möjlighet till träning i bekvämligheten av ditt eget hem så är crosstrainer förmodligen den första produkten som faktiskt håller vad den lovar. Och till skillnad från de flesta alternativa produkter så har en crosstrainer för hemmabruk vetenskapen på sin sida.

Eftersom en crosstrainer för hemmabruk inte kräver något särskilt underhåll, har en låg vikt och är enkel att flytta så går den att använda precis var som helst i hemmet. Då de i sin natur inte belastar kroppen främjar de även en naturlig och bekväm hållning vid uppehåll i träningspasset. Detta gör dem väl lämpade att positionera framför TV:n, surfplattan eller vilken medieenhet man nu föredrar att använda. En obeskrivlig fördel är att inte behöva bry sig om att riskera den där stela och obekväma känslan när man plötsligt inser att man tränat bort en hel film.

Dessa typer av träning kan du göra

Crosstrainern passar fint oavsett om du är nybörjare eller har hållit på ett tag med din träning. Här följer några av de vanligaste träningsmetoderna:

Kondition

Crosstrainer konditionsträning puls

Pulsträning kan öka konditionen rejält. Genom att välja en pulszon anpassar crosstrainern automatiskt motståndet och/eller tempot så att du ligger på önskad pulsnivå. Du kan självklart även skifta mellan olika pulsnivåer för att få en bra variation i träningen.

Styrka

Crosstrainer styrka

Genom att träna regelbundet kan du bygga upp en bra grundstyrka. Det finns olika sätt att bli starkare, antingen genom längre lågintensiva pass eller genom kortare tuffare träning. Du kan även träna intervaller som beskrivs här nedan.

Intervaller

Intervaller crosstrainer

Intervaller kan delas upp i avståndsintervaller och tidsintervaller. Det innebär att intervallerna antingen baseras på tid eller sträcka. För att köra intervaller på crosstrainer justerar du antingen hastigheten eller motståndet. Som regel tränar du hårt en viss tid eller en sträcka, för att därefter träna mindre hårt under nästa intervall.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply