0
fitnessfia träningsblogg träningstips fitnessblogg

FitnessFia

Fitnessfia.com är en träningsblogg som drivs av Sofia Marklund. Jag startade bloggen för att jag kände ett behov av att dela med mig av min kunskap inom träning och kost. Jag bloggar även om träningskläder och mode, kosttillskott och mat samt motivation och livsstil. Det som skrivs är mina ord och jag står själv för eventuella felaktigheter.

Om du är som de flesta av läsarna som hittar till fitnessfia.com är du också ute efter lite träningsinspiration. Kanske har du haft en period då du kommit ur balans med kosten och träningen, kanske är du bara ute efter att lära dig mer om träning och hälsa. Här delar jag med mig av min resa som gjorde att jag startade denna fitnessblogg. Mitt mål är att du ska känna dig inspirerad och motiverad till att sätta din hälsa i första rummet. Jag skulle bli väldigt glad om du lämnar en kommentar eller nämner något om din egen resa.

Hur jag började min nya livsstil

Som så många andra fann jag mig själv i en osund livsstil. Jag förstod inte själv vad som höll på att hända. Jag gick upp i vikt men kände mig inte mätt och tyckte inte att jag ha de ätit något. Jag tränade högst sporadiskt även om jag rörde mig ganska mycket i vardagen. Jag träffade min brasilianska pojkvän julen 2016. Han berättade att han hade gått ner nästan 30 kg. Han hade även byggt upp en snygg och muskulös kropp.

Han frågade mig om jag visste hur mycket åt varje dag, både vad gäller kalorier och näringsintag. Jag svarade nekande och han utmanade mig att skriva ner allt jag ätit under dagen. Jag fick sedan lägga in allt jag ätit i en app för att räkna kalorier som heter MyfitnessPal (jag har skrivit mer om det här). Det visade sig att jag ätit hela 2600 kalorier den dagen och jag var fortfarande hungrig! Jag fattade bokstavligen ingenting, jag hade ju ätit nyttiga saker som yoghurt och inte speciellt mycket. Allt mitt småätande, framförallt av produkter med mycket kolhydrater och socker, hade mer än förbrukat mitt dagliga behov av kalorier som var på ca 1800. Jag åt inte riktiga måltider, jag smååt, och därför blev jag aldrig riktigt mätt heller.

Jag började träna och äta bra

När jag kom hem till Sverige i maj 2016 började jag min nya livsstil som innebar att träna och äta bra. Jag använde mig av MyfitnessPal för att mäta hur mitt dagliga behov av fett, kolhydrater och proteiner såg ut. Jag började använda mig av en diet som heter Flexible dieting eller IIFYM (if it fits your macros). Jag började även att ta proteintillskott för att få i mig hela mängden protein jag behövde per dag.

Min pojkvän la upp ett träningsschema med hela fyra dagar per vecka på gymmet. Det lät som skitmycket bokstavligen och det var det också, men vill man ha resultat måste man ligga i. Jag är inte en person som gör saker halvhjärtat och efter ett tag satte sig den nya vanan. Jag började tycka att det var kul att gå till gymmet. Från att i början inte haft en enda aning om hur man tränar på gym, började jag ha koll på både chins och dips. Jag kollade youtube-klipp och lärde mig använda fria vikter, skivstångar och kettlebells. Jag bestämde mig för att ta plats bland ”lyftarhörnan” i gymmet som till 95 procent bestod av män. Varje gång jag gick till gymmet lärde jag mig något nytt och så är det även idag.

Hur idén om bloggen FitnessFia växte fram

När jag återvände till Brasilien och pojkvännen såg mina resultat, började han tjata på mig att jag borde dela med mig av min resa. Då jag är ganska kamera-blyg tog det några månader innan jag tog mod till mig och startade igång den här bloggen. FitnessFia är för mig idag en plats där jag kan skriva om saker som inspirerar mig, jag kan tipsa om träning och tekniker för motivation och jag får blogga om mode som ligger mig varmt om hjärtat. Framförallt får jag kontakt med härliga likasinnade människor som kommit olika långt på sin resa, allt från fitnessbloggare till dem som inte satt sin fot på ett gym än men som vill ha förändring.

 

Jag vill rikta ett stort tack till mina läsare,

 

Vänliga hälsningar

Sofia Marklund, FitnessFia

 

Kontakta FitnessFia