0
2XU kompressionstights dam tights med kompression dam
Träningstights

2XU Kompressionstights för kvinnor – de 5 bästa modellerna just nu

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


Kompressionstights för kvinnor blir allt vanligare och inte bara bland elitutövare. Oavsett om du har på dig dem när du springer eller tränar på gymmet, kan du dra nytta av fördelarna som kompressionstights ger. Kompressionstights kan bland annat hjälpa till med återhämtning efter träningen. Genom att blodflödet stimuleras minskar risken för träningsvärk och trötthet i musklerna.

Alla tights i detta inlägg finns att köpa här.

Vad är kompressionstights bra för?

Många undrar vad är kompressionstights bra för och om de verkligen gör någon skillnad. När du arbetar hårt med en muskelgrupp kan den bli inflammerad, det ökar vätskeflödet till det drabbade området och de vita blodkropparna. Detta leder till svullnad och ökat tryck, och därmed träningsvärk. Kompressionstights jobb är att klämma åt dina muskler. Det minskar mängden vätskeuppbyggnad, samt minskar svullnaden och trycket.

Kompressionstights kan också öka blodflödet till musklerna, vilket avlägsnar kreatinkinas, ett enzym i dina muskler som läcker ut efter muskelskador och som kan orsaka muskelvärk. Kompressionstights för kvinnor stödjer även de stora musklerna, vilket ger ökad stabilitet under din träning.

Är kompressionstights så bra som folk påstår?

Spanska forskare undersökte en grupp fotbollsspelare som hade kompressionstights på ena benet och vanliga ingenting på det andra benet. Därefter sprang spelarna i nedförsbacke i 40 minuter (en aktivitet som vanligen framkallar ömhet). Fotbollsspelarna visade 27 % färre markörer av ömhet i det komprimerade benet jämfört med det utan.

Och en studie från Storbritannien visade att maratonlöpare som hade på sig kompressionstights i 24 timmar efter att ha passerat målstrecket rapporterade att de hade mindre ont.

Slutsats: Se på kompressionskläder som ett verktyg mot träningsvärk.

Hur tight ska kompressionstights sitta?

När du bär kompressionstights första gången kommer du förmodligen att de sitter väldigt tights. Det är normalt, och du vill ha tights som erbjuder en nära passform för maximal kompression. De ska sitta som en hand i en handske, riktigt tight men inte så att du får blodstopp.

Vilka är de bästa 2XU kompressionstights dam?

Här nedan har jag listat mina rekommendationer av bästa 2XU kompressionstights för kvinnor.

Svarta 2XU kompressionstights med guld

Svarta kompressionstights från 2xu guld

Klassiska svarta kompressionstights från 2XU med gulddetaljer

Min första rekommendation är dessa svarta 2XU kompressionstights för kvinnor. Modellen heter MCS Run Compression Tights och är har guldtryck på benen. 2XU är de vanligaste kompressionstights för kvinnor på marknaden just nu. 2XU är tillverkade i ett kraftfullt graderat kompressionsmaterial som ger dig allt vad ett par bra kompressionstights ska erbjuda.

Den revolutionerande stödtekniken kallad MCS (Muscle Containment Stamping), ett system för målriktad och kraftigare kompression. Systemet ger 2XU kompressionstights mer tryck direkt på de mest utsatta musklerna. Det minskar sträckningar i musklerna, träningsvärk och risken för skador.

Köp dessa tights här.

2xU kompressiontights färg

2XU kompressionstights färg

Dessa kompressionstights för kvinnor från 2XU bryter av mot de vanliga svarta tightsen som dominerar marknaden. Modellen heter Print Mid Rise och färgskalan är i rött/silver/svart. Tightsen är tillverkade i ett mjukare material som ger bra stöd och komfort utan att klämma åt för mycket. Den sköna resåren i midjan har en nyckelficka framtill. Designen är strömlinjeformad vilket ger en snygg siluett.

Byxorna har en fokuserad muskelsupport under aktivitet, vilket gör dem till ett riktigt bra val. Dessa 2XU kompressionstights är behandlade med anti-bakteriellt odörfritt Polygiene Odor Control Technology. Den behandlingen innebär att du inte behöver tvätta byxorna lika ofta, vilket är bra för miljön.

Köp dessa tights här.

Svarta kompressionstights 2XU med hög midja

svarta kompressionstights 2xu tights

När du vill ha diskreta svarta kompressionstights är dessa perfekta!

2XU svarta kompressionstights ”Bonded Compression Tights”. Dessa tights har maximal kompression samtidigt som de är bekväma och flexibla. Tightsen har 360-graders stretch och är tillverkade av ett material som håller huden torr.Helsvarta med diskret logo på benen. Även dessa tights är behandlade med silversalt, vilket innebär att de inte behöver tvättas lika ofta. Så var klimatsmart och undvik att över-tvätta plagget, även om det kan kännas lite ovant.

Köp dessa tights här.

2XU kompression tights svarta med revärer

2xu kompression tights svarta

Revären på dessa svarta kompression tights skapar en fin siluett.

Snygga 2XU svarta träningstights med kompression. De lodräta revären skapar en slimmad siluett och den helsvarta designen är supersnygg. Kompressionen i dessa tights är stabil och flexibel, det känns inte som att du har på dig ett par kompressionstights. Den breda midjeresåren håller byxorna på plats och formar. Bra andningskapacitet och fukttransport. Tightsen är behandlade med silversalt vilket innebär att du kan använda dem flera gånger utan att tvätta dem. Det beror på att den anti-bakteriella behandlingen gör att de inte luktar illa av svett.

En fantastisk funktion är att dessa 2XU kompressionstights har solskyddsfaktor 50. Perfekt för dig som planerar att träna ute under sommarhalvåret.

Köp dessa tights här.

Tights med kompression 2XU

tights med kompression 2xu

Lite färg kan pigga upp, dessa tights med kompression gör mig glad!

Färgglada snygga tights med kompression från 2XU. Dessa träningsbyxor har en perfekt passform och passar bra till olika typer av träning. Kompressions-materialet är stretchigt och transporterar fukt från kroppen. Detta är viktigt, speciellt om du tränar ute när det är kallt. Resåren i midjan har en dold ficka för att hålla nycklar med mera. Kan tvättas i 30 grader i maskin.

Köp dessa tights här.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply