Träningshandskar för kvinnor 2017
Träningskläder, Träningstillbehör

3 greppvänliga träningshandskar och gymhandskar för kvinnor

Gymhandskar för kvinnor är lika viktiga som de är för män, om inte ännu viktigare, eftersom vi kvinnor ofta har svagare handleder och känsligare hud. Bra gymhandskar ska ha bra passform och ge dig ett bättre grepp. Då till exempel magnesium är förbjudet på de flesta gym är det svårt att klara sig helt utan handskar. Jag svettas mycket om händerna och i takt med att jag börjar kunna ta tyngre och tyngre vikter, blir greppet oerhört viktigt. Det börjar nu bli dags för mig att köpa nya träningshandskar. De gymhandskar från Adidas jag har nu har jag lagat tre gånger. Håll även utkik för en kommande blogg-post om övningar för att bygga upp styrkan i handleder. Tills vidare presenterar jag här tre gymhandskar som jag väljer mellan att köpa.

Vilka egenskaper har bra gymhandskar för kvinnor

Ett par bra gymhandskar för kvinnor ska förutom att sitta bra, gärna ge visst stöd till handleden och bestå av ett material/en design som gör att stången, vikterna osv. inte ramlar ur händerna på dig. Själva färgen har ingen funktion men tänk på att handskarna ska passa med dina övriga träningskläder. Tyvärr verkar det som att många kvinnor drar sig för att använda träningshandskar då de är rädda för att se “för seriösa” ut. Detta är lite sorgligt tycker jag. Även om jag generellt är emot tjejgym så tror jag att dessa har haft en positiv effekt för kvinnor att våga testa viktträning.

FUNDAMENTAL gymhandskar för tjejer Nike Performance

Nike Performance Fundamental träningshandskar


Nike Performance Fundamental gymhandskar för kvinnor i rosa eller svart

Det här är ett par riktigt snygga gymhandskar för tjejer från Nike. Den här modellen finns i både svart och rosa, beroende på vad som passar dig bäst. Den rosa färgen tycker jag är riktigt pigg och passar bra ihop med det gråa. Lite tråkig som jag är skulle jag nog ändå satsa på ett par svarta träningshandskar i den här modellen från Nike, då det är lättare att kombinera med resten av mina träningskläder.

Under Armour RESISTOR träningshandskar för kvinnor

Under Armour träningshandskar för kvinnor


Snygga svarta träningshandskar från Under Armour

Modellen Resistor från Under Armours utbud av träningshandskar för kvinnor tilltalar mig på grund av mesh-yttersidan som gör att handsken andas mer. De här träningshandskarna från Under Armour finns även i en snygg rosa färg. Min enda tveksamhet är att mesh-materialet inte är så skönt att torka av en svettig panna mot. Grymt snygga är de i alla fall!

Casall gymhandskar i svart och rosa

Casall träningshandskar och gymhandskar för kvinnor


Snygga Casall träningshandskar för kvinnor i svart och rosa

Dessa Casall gymhandskar för kvinnor i svart och rosa tycker jag är riktigt snygga. Designen är smart med blandade material på olika delar av fingrarna och händerna för att få optimalt grepp och samtidigt luftgenomströmning. Läder på undersidan gör att du inte tappar stången eller hantlarna och det är ett mycket hållbart material. Jag har själv haft mina gymhandskar i flera år och det börjar bli dags att köpa ett par nya, dessa träningshandskar för kvinnor från Casall står definitivt på listan över tänkbara kandidater.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close