gymhandskar för kvinnor träningshandskar dam
Träningskläder, Träningstillbehör

5 greppvänliga träningshandskar / gymhandskar för kvinnor

Gymhandskar för kvinnor är lika viktiga som de är för män, om inte ännu viktigare, eftersom vi kvinnor ofta har svagare handleder och känsligare hud. Då till exempel magnesium är förbjudet på de flesta gym är det svårt att klara sig helt utan handskar. Jag svettas mycket om händerna och i takt med att jag börjar kunna ta tyngre och tyngre vikter blir greppet oerhört viktigt. Bra träningshandskar ska ha bra passform och ge dig ett bättre grepp.

För dig som behöver köpa träningshandskar listar jag i det här inlägget listar fem bra gymhandskar för kvinnor. Mina från Casall (bilden ovan) hittar du HÄR

Vilka egenskaper har bra gymhandskar för kvinnor

Ett par bra gymhandskar för kvinnor ska förutom att sitta bra, gärna ge visst stöd till handleden och bestå av ett material/en design som gör att stången, vikterna osv. inte ramlar ur händerna på dig. Själva färgen har ingen funktion men tänk på att handskarna ska passa med dina övriga träningskläder.

Tyvärr verkar det som att många kvinnor drar sig för att använda träningshandskar då de är rädda för att se “för seriösa” ut. Detta är lite sorgligt tycker jag. Även om jag generellt är emot tjejgym så tror jag att dessa har haft en positiv effekt för kvinnor att våga testa styrketräning. Så var inte rädd för att testa nytt. Ingen kommer att döma dig och gör de det kan de fara åt pipan.

Fördelar och nackdelar med gymhandskar

De huvudsakliga fördelarna med gymhandskar är att de skyddar händerna och motverkar att du glider när händerna blir svettiga. Handsvett kan innebära ett verkligt problem med greppet och göra att man kompenserar eller håller fel. Från en som svettas mycket generellt, och även om handflatorna vid träning, är träningshandskar på gymmet ett absolut måste.

Gymhandskar skyddar händerna mot valkar och förhårdnader. Det kan tyckas ytligt men jag föredrar att ha lena händer. Om du har benägenhet till torra händer och självsprickor kan träningen bli mycket smärtsam om du inte använder handskar.

Nackdelarna då? Handskar ger definitivt sämre grepp än med magnesium-talk (finns även i flytande form numer). Det extra lager som gymhandskarna innebär försämrar greppet mot ytan, men om alternativet är svettiga händer så förbättrar handskarna greppet. En annan möjlig nackdel skulle kunna vara hygienen. Du har ett extra träningsplagg att tvätta och riktigt bra handskar i skinn kan vara svåra att tvätta i maskin.

Vissa träningshandskar har en kraftigare del runt handleden. Detta stabiliserar handlederna, men kan samtidigt göra att handlederna inte stärks lika mycket. Det pågår ständigt en debatt kring användandet av träningshandskar och straps. Gör det som är skönast för dig tycker jag. Läs dock gärna mitt inlägg om träning av handlederna för att även stärka upp dem.

Träningshandskar dam

Som jag sa tidigare är träningshandskar viktiga för att skydda händerna, inte minst för kvinnor som brukar ha mindre härdad hud. Vissa personer kanske vill att det ska synas att de tränar hårt, men jag föredrar att det syns på mina muskler än på mina händer.

Här har du förslag på några riktigt bra och greppvänliga handskar för överkomliga priser:

Svarta Casall gymhandskar

Casall gymhandskar dam svarta

Dessa Casall gymhandskar för kvinnor i svart tycker jag är riktigt snygga. Designen är smart med blandade material på olika delar av fingrarna och händerna för att få optimalt grepp och samtidigt luftgenomströmning. Läder på undersidan gör att du inte tappar stången eller hantlarna och det är ett mycket hållbart material. Jag har själv haft mina gymhandskar i flera år och det börjar bli dags att köpa ett par nya. Dessa träningshandskar för kvinnor från Casall står definitivt på listan över tänkbara kandidater.

Egenskaper:

 • Undersida i äkta läder
 • Ovansida i ett elastiskt material som andas
 • Stängs med kardborreband

Ca pris 249 kr här

Nike träningshandskar för tjejer

Träningshandskar Nike gymhandskar svarta

Det här är ett par riktigt snygga gymhandskar för tjejer från Nike. Den här modellen finns i både svart och rosa, beroende på vad som passar dig bäst. Då dessa inte innehåller skinn är de veganska och cruelty free. Personligen föredrar jag träningshandskar i skinn (som de ovan) men jag har samtidigt dåligt samvete för det. Väljer du dessa från Nike får du nästan lika bra grepp och dessutom är de mer ventilerade än de ovan.

Egenskaper:

 • Veganska (ej skinn)
 • Ovansida i mesh som transporterar bort fukt
 • Stängs med kardborre
 • Vadderade i handflatan för extra komfort

Ca pris 249 kr här

Reebook träningshandskar dam lila

Gym handskar dam kvinnor tränings handskar

Jag bara älskar designen på dessa Reebok träningshandskar. Dessa handskar finns i tre olika storlekar och är just nu på REA. De är tillverkade i syntetiska material, vilket är en fördel om du inte vill ha skinn-produkter. De lila korsade banden ovanför tillför en cool och modern touch. Undersidan är vadderad vilket är en fördel för nybörjare inom gymträning.

Egenskaper:

 • Veganska – 100% cruelty free
 • Ovandel i mesh som låter huden andas
 • Undersida med vaddering för extra komfort

Ca pris 299 kr (men nedsatta till 149 kr) här

Casall gråa handskar för gym

Casall grepp billiga gymhandskar kvinnor

Gråa träningshandskar? Varför inte! Fördelen med grått är att det passar till allt. Mesh-yttersidan som gör att handsken andas mer. Dessa handskar ser ut som det svarta i början av inlägget men är tillverkade helt av syntetiska material. Det speglar av sig på priset som är lite billigare också. Helt klart ett bra köp, även om mina favoriter är de första träningshandskarna från Casall.

Egenskaper:

 • Ovansida i mesh som ventilerar
 • Stängs med kardborreband
 • Vadderad undersida med för extra bekvämlighet

Ca pris 199 kr här

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply