Proteinpulver utan sötningsmedel med smak
Kostillskott

Proteinpulver utan sötningsmedel – överlägset bästa sorten

Många undrar om det finns ett proteinpulver utan sötningsmedel – svaret är ja! Jag är inte den enda personen som har en mage som inte tål sötningsmedel och till oss finns ett proteinpulver med smak utan sötningsmedel. Jag använder både ett naturellt proteinpulver och ett smaksatt med vanilj till vardags. Här är mina bästa rekommendationer!

Varför jag inte äter sötningsmedel

Den främsta anledningen till att jag inte äter sötningsmedel är att min mage sväller upp av det. Hur illa det blir beror på vilken typ av sötningsmedel det är.

Jag kommer ihåg en gång när en väninna blandade ett glas saft till mig. Vi hade nyss lärt känna varandra och hon visste inte om hur känslig min mage är för sötningsmedel. Saften hon serverade var av märket Fun light som innehåller aspartam, enligt mig den värsta sortens sötningsmedel. Jag drack för att vara artig och tänkte att det kanske ändå inte var någon fara. Det tog dock inte särskilt lång tid innan magen svällde upp som en ballong. Jag såg gravid ut!

Sedan dess undviker jag sötningsmedel helt och hållet. Jag har provat stevia några gånger, utan att svälla upp, men jag gillar inte smaken.

Naturellt proteinpulver utan smak och utan sötningsmedel

Det finns ett stort utbud av naturellt proteinpulver i Sverige. Jag har provat en mängd olika sorter. Jag skrev faktiskt ett helt inlägg om just proteinpulver utan smak. Min favorit är detta protein från Star Nutrition. Jag gillar det bäst på grund av att jag tycker att det löser upp sig lite snabbare än andra märken.

Naturellt proteinpulver star nutrition gymgrossisten
Naturellt proteinpulver utan sötningsmedel som löser sig snabbt. Detta är en perfekt bas i proteinshakes och smoothies om du föredrar proteinpulver utan smak.

Köp Star Nutrition proteinpulver HÄR.

Holistic proteinpulver med smak utan sötningsmedel och socker

Vill du ha ett smaksatt proteinpulver utan sötningsmedel ska du prova Holistic vassleprotein som bland annat finns i smakerna vanilj och choklad. Jag använder det bland annat när jag gör proteinpannkakor med banan men även i vanliga proteinshakes.

Holistic proteinpulver är ett vassleprotein (Whey) gjort på mjölk från svenska kor. Proteinpulvret finns i smakerna vanilj och choklad. Proteinet är ultrafiltrerat, innehåller matsmältningsenzymer och innehåller både essentiella och icke essentiella aminosyror. Jag skrev i mitt inlägg om proteinpulver för kvinnor att just vassleprotein är det proteinpulvret som har högst biologiskt värde. Detta beror på att Whey har en bra balans av lättupptagliga aminosyror. Proteinpulvret innehåller inga sötningsmedel eller tillsatt socker.

Holistic proteinpulver med vaniljsmak utan sötningsmedel

Proteinpulver utan sötningsmedel med vaniljsmak
Svenska Holistic gör ett proteinpulver med vaniljsmak utan sötningsmedel

Jag är jättenöjd med Holistic vaniljprotein. Jag tror att de allra flesta flesta föredrar deras proteinpulver med vaniljsmak framför det med choklad. Jag gillar att proteinet är gjort på svensk mjölk. Proteinet innehåller även äkta vanilj, vilket ger det en bättre smak än de artificiella vaniljprotein-pulvren på marknaden.

Köp Holistic proteinpulver med vaniljsmak HÄR.

Holistic proteinpulver utan sötningsmedel med chokladsmak

Holistic proteinpulver utan sötningsmedel chokladsmak
Holistic proteinpulver med chokladsmak utan sötningsmedel

Jag är inte alls lika förtjust i Holistic proteinpulver med chokladsmak. Även detta proteinpulver är utan sötningsmedel. Detta proteinpulver innehåller kakaopulver, chokladarom och vaniljarom. Det låter fantastiskt i teorin men jag är inte stormförtjust. Medan Holistic vaniljprotein har blivit mitt favoritprotein är chokladen bara “mja”. Om du trots det föredrar chokladsmak på ditt proteinpulver tycker jag absolut att du ska testa.

Köp Holistic proteinpulver med chokladsmak HÄR.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply