0
Vanilj proteinpulver utan sötningsmedel med smak
Kostillskott

Proteinpulver utan sötningsmedel: överlägset bästa sorten

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Många undrar om det finns proteinpulver utan sötningsmedel – svaret är ja! Jag är inte den enda personen som har en mage som inte tål sötningsmedel och till oss finns både proteinpulver med och utan smak som inte innehåller sötningsmedel. Jag använder både ett naturellt proteinpulver och ett smaksatt med vanilj eller choklad till vardags.

Om du inte orkar läsa är detta mina favoriter:

 1. Holistic proteinpulver vanilj utan sötningsmedel KÖP HÄR
 2. Star nutrition naturellt proteinpulver utan sötningsmedel KÖP HÄR

Varför jag inte äter sötningsmedel

Den främsta anledningen till att jag inte äter sötningsmedel är att min mage sväller upp av det. Hur illa det blir beror på vilken typ av sötningsmedel det är.

Jag kommer ihåg en gång när en väninna blandade ett glas saft till mig. Vi hade nyss lärt känna varandra och hon visste inte om hur känslig min mage är för sötningsmedel.

Saften hon serverade var av märket Fun light som innehåller aspartam, enligt mig den värsta sortens sötningsmedel. Jag drack för att vara artig och tänkte att det kanske ändå inte var någon fara. Det tog dock inte särskilt lång tid innan magen svällde upp som en ballong. Jag såg gravid ut!

Sedan dess undviker jag sötningsmedel helt och hållet. Jag har provat stevia några gånger, utan att svälla upp, men jag gillar inte smaken.

Proteinpulver med smak utan sötningsmedel
Klicka på bilden för att se videon på Instagram om de proteinpulver jag rekommenderar i detta inlägg.

Naturellt proteinpulver utan smak och utan sötningsmedel

Det finns ett stort utbud av naturellt proteinpulver i Sverige. Jag har provat en mängd olika sorter. Jag skrev faktiskt ett helt inlägg om just proteinpulver utan smak.

Min favorit är detta protein från Star Nutrition. Jag gillar det bäst på grund av att jag tycker att det löser upp sig lite snabbare än andra märken.

Naturellt proteinpulver star nutrition gymgrossisten
Naturellt proteinpulver utan sötningsmedel som löser sig snabbt. Detta är en perfekt bas i proteinshakes och smoothies om du föredrar proteinpulver utan smak. Köp Star Nutrition proteinpulver HÄR.

Holistic proteinpulver med smak utan sötningsmedel och socker

Vill du ha ett smaksatt proteinpulver utan sötningsmedel ska du prova Holistic proteinpulver med vaniljsmak eller chokladsmak.

Jag använder det bland annat när jag gör proteinpannkakor med banan men även i vanliga proteinshakes.

Holistic proteinpulver är ett vassleprotein (whey) gjort på mjölk från svenska kor. Proteinet är ultrafiltrerat, innehåller matsmältningsenzymer och innehåller både essentiella och icke essentiella aminosyror.

Jag skrev i mitt inlägg om proteinpulver för kvinnor att just vassleprotein är det proteinpulvret som har högst biologiskt värde. Detta beror på att whey har en bra balans av lättupptagliga aminosyror.

Proteinpulvret finns alltså i smakerna vanilj och choklad. Och det viktigaste: detta proteinpulver innehåller inga sötningsmedel eller tillsatt socker!

Holistic proteinpulver med vaniljsmak utan sötningsmedel

Holistic proteinpulver med vaniljsmak utan sötningsmedel
Svenska Holistic gör ett proteinpulver med vaniljsmak utan sötningsmedel. KÖP HÄR

Jag är jättenöjd med Holistic vaniljprotein och jag använder det i princip dagligen. Detta är det protein jag tar i en shake efter att jag varit på gymmet eller kört ett tufft konditionspass.

Du kan så klart även baka med proteinpulver, göra proteinfluff, ha det i gröten eller kvargen osv.

Om jag behöver mycket energi efter hård träning blandar jag Holistic vaniljprotein med mjölk, frysta jordgubbar och havregryn. Om du inte provat den kombon måste du bara testa!

Jag gillar att proteinet är gjort på svensk mjölk. Proteinet innehåller även äkta vanilj, vilket ger det en bättre smak än de artificiella vaniljprotein-pulvren på marknaden.

Köp Holistic proteinpulver med vaniljsmak KÖP HÄR

Holistic proteinpulver utan sötningsmedel med chokladsmak

Holistic proteinpulver utan sötningsmedel med chokladsmak
Holistic proteinpulver med chokladsmak utan sötningsmedel. KÖP HÄR

Jag tror att de allra flesta flesta föredrar Holistic proteinpulver med vaniljsmak framför det med choklad. Vaniljproteinet har även lite bättre macros.

Med det sagt har jag alltid Holistic chokladprotein hemma. Jag använder det framförallt när jag gör chiapudding med chokladsmak. Testa att göra mitt recept på chiapudding med choklad och byt ut halva kakaon mot chokladproteinpulver istället.

Även detta proteinpulver är självklart utan sötningsmedel. Detta proteinpulver innehåller kakaopulver, chokladarom och vaniljarom, alltså inte äkta vanilj som vaniljproteinpulvret.

Medan Holistic vaniljprotein har blivit mitt favoritprotein är chokladen bara ”mja”. Om du trots det föredrar chokladsmak på ditt proteinpulver tycker jag absolut att du ska testa.

Köp Holistic proteinpulver med chokladsmak KÖP HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Liselott maj 27, 2021 at 5:10 e m

  Jag förstår inte att du listar Star Nutritions proteinpulver när det så tydligt står att den innehåller aspartam i innehållsförteckningen? Jag söker efter proteinpulver som inte innehåller aspartam, och i din inledande text pratar du om hur aspartam kan påverka magen så jag utgår ifrån att du vill rekommendera proteinpulver utan aspartam. Har jag förstått helt fel?

  • Reply Fitnessfia maj 27, 2021 at 6:53 e m

   Jag vet inte exakt vart du tittat på sidan men om du går till innehållsförteckning så är de olika smakerna listade med ingredienser. Naturellt proteinpulver står som ”Unflavoured” och dess ingredienser är: Vassleproteinisolat (mjölk)(innehåller emulgeringsmedel [sojalecitin]).

   Thats it! Så inget aspartam.

 • Reply Skuggvarg januari 31, 2023 at 1:18 e m

  Synd att det bara är den naturella från Star Nutrition som är utan sötningsmedel. Jag mår själv dåligt av särskilt Fun Light, men är principiellt emot sötningsmedel. Kommer troligen att testa Holistics, alternativt någon annan sort utan sötningsmedel, får se vad jag kan hitta. Av 703 pulverprodukter som listades på Prisjakt var bara 10 utan sötningsmedel.

  Det nämns ofta att exmpelvis sukralos och fruktos är naturliga sötningsmedel men i det längre loppet är inte heller de ämnena bra, då de ökar fettbildning och medför större risk att drabbas av diabetes. Jag är hellre ärlig mot min kropp och ger den lite socker, det är åtminstone inte artificiellt och konstlat. Sötningsmedlen spökar till det med ämnesomsättningen eftersom är hundratals gånger sötare än socker och skapar ett driv hos kroppen att jaga och lagra mer näring från den mat man faktiskt äter.

  Eftersom jag ofta är illamående på morgonen och börjar tröttna på mackor ska jag testa något pulver och se hur bra jag mår på det.

  • Reply Fitnessfia februari 1, 2023 at 1:15 e m

   Hej!

   Ja, det finns tyvärr väldigt få sorter proteinpulver utan sötningsmedel. Det beror troligtvis på efterfrågan, många är ok med sötningsmedel. För oss som inte hör till gruppen som kan, eller vill, inta sötningsmedel är enda alternativen just nu naturellt sötningsmedel eller min favorit från Holistic. Jag tycker, precis som du, att det är bättre att vara ärlig mot min kropp.

   Lycka till!

   Med vänlig hälsning,
   Sofia, Fitnessfia

  Leave a Reply