0
Koffeintabletter eller kaffe vad är bäst vid koffein och träning
Kostillskott

Koffeintabletter & smarta råd kring koffein och träning

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Det har diskuterats mycket om koffein och träning, samt den effekt det har på resultatet. Kroppen påverkas helt klart av kaffe, koffeintabletter och andra produkter som innehåller koffein. Dessa drycker och medel används ofta som ett stimuli, när man är i behov av lite extra energi. Koffein och träning är inte farligt som många verkar tro – tvärt om. Koffein och träning är en bra kombination eftersom det ger dig mer uthållighet. Koffein har även andra bra effekter som kan vara till nytta för att uppnå bättre resultat. Läsa mer om dessa i längre ner.

Kaffe eller koffeintabletter innan träning?

Mängd koffein per dryck kaffe energidryck coca cola te
Mängd koffein per typ av dryck

Det rekommenderas att ha cirka en timmes marginal från det att du intar kaffe eller koffeintabletter tills det att du tränar. Det tar lite tid att bryta ner koffein, hur länge beror på koffeinets effekt-tid i just din kropp. När du tar koffein i god tid innan träningen ger du kroppen tid att börja bearbeta ämnet, så att det utlöser den energi som önskas.

Koffein innan löpning och annan uthållighetssport är mycket bra. Kom ihåg att du vid längre prestationer, som långdistanslopp, bör ta koffeinet strax innan start. På så sätt drar du nytta av den fulla effekten under loppets gång och får därmed bättre uthållighet. Om koffeinet intas i samband med måltid så bör intervallen vara ännu större, eftersom det tar ännu längre tid att bryta ner det.

Koffein för bättre prestation

Det finns många olika sätt att maximera sin träning för att få ut det mesta av den och ett sätt är att inta koffein för bättre prestation. Koffein, i kombination med fokuserad träning, kommer att ge dig bättre resultat. Med bättre uthållighet och mer energi blir det lättare att verkligen träna upp kroppen. Resultatet kommer att visa sig snabbt, och ju starkare man blir desto lättare blir det att fortsätta träna. Det kan alltså vara bra att prova på koffein och träning för att se skillnad. De flesta som gjort det har haft bra effekter. Jag håller just nu på att testar mig fram.

Dosering av koffein innan träning

Billiga koffeintabletter träning

Vad är då en vettig dosering av koffein innan träning? För att få en god effekt så behövs det relativt små mängder koffein. En lagom dos är två-tre koppar kaffe, eller runt 3 mg koffein/kg kroppsvikt. Är du en storkonsument av kaffe kan tyvärr effekten av extra koffein utebli.

Ett bättre alternativ till kaffe kan vara att ta koffeintabletter eftersom det är lättare att hålla koll på dosen och lättar att inta. Med koffein kommer träningen att kunna tas till en högre nivå, med mycket goda resultat.

Köp billiga koffeintabletter här.

Är koffein och träning farligt?

Arnold schwarzenegger kaffe innan träning koffein
Även veteranen Arnold Schwarzenegger tog kaffe innan träning

Nej, det är inte farligt om du är vid god hälsa och inte överdoserar. Koffein är ett stimuli och du bör vara noga med att inte ta för mycket. Du kanske upplevt någon gång att du blivit lite skakig när du druckit för mycket kaffe? Samma sak händer om du tar för många koffeintabletter. Var försiktig, följ alltid rekommendationerna och testa i en lägre dos första gången.

Koffein biverkningar

Koffein är säkert för de flesta friska vuxna i doser upp till 400 mg per dag. Denna mängd koffein liknar vad som finns i cirka 4 koppar svart kaffe. Koffein biverkningar kommer när det tas under lång tid eller i för höga doser (> 400 mg per dag).

Koffein kan då orsaka sömnlöshet, nervositet och rastlöshet, irritation i magen, illamående och kräkningar, ökad hjärtfrekvens och andning samt andra biverkningar. Större doser av koffein kan förvärra sömnbesvär och orsaka huvudvärk, ångest, hjärtklappning, bröstsmärta och sus i öronen.

I mycket höga doser är koffein farligt eftersom det kan orsaka oregelbundna hjärtslag och till och med dödsfall. Produkter med mycket koncentrerad eller ren koffein riskerar att användas i för höga doser. Undvik att överdosera koffeintabletter och energidrycker.

Koffein för fettförbränning och viktnedgång

Många som tränar gör det för att kontrollera vikten, men visste du att du kan ha nytta av koffein för fettförbränning och viktnedgång? Förutom att ge energi så ökar koffein mängden fria fettsyror i blodet. Det gör att kroppen använder sig av fett som energi under träningen. Därför använder sig många av koffeintabletter för viktnedgång i samband med träning. Med en högre förbränning av fett kan du förutom att gå ner i vikt även få mer ork och styrka. Normalt sett kan du jobba både längre och hårdare genom att välja koffein och träning.

KÖP UPPIGGANDE KOFFEIN SOM BRÄNNER FETT HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply