0
dam tränings-hoodies i can i will
Träningskläder

Snygga Tränings Hoodies – varma & coola träningströjor!

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

En riktigt bra tränings-hoodie är något som alla gymråttor bör ha. Den är snygg och praktisk – suverän att bära till och från träningen för att inte frysa. Dessutom kan du bära den under träningen och få ett extra skyddande och värmande lager. Detta är speciellt bra vid gymträning, när du vilar mellan seten och kan bli kall annars. Idag tänkte jag tipsa om mina favoriter, alltså riktigt snygga tränings-hoodies som fungerar utmärkt att bära i alla träningssammanhang.

Min tränings hoodie på bilden kommer från IcanIwill och finns HÄR (Du får 15% rabatt med koden FITNESSFIA15)

Vad är en hoodie?

En hoodie är en tröja med huva. Hoodies har ofta en muff som är sydd på den nedre fronten, och (vanligtvis) en dragsko för att justera huv-öppningen.

Ordet huva kommer från det anglo-saxiska ordet hōd, av samma rot som en engelsk hatt. Plaggets stil och form kan spåras tillbaka till medeltida Europa när de det vanliga var att munkar hade kläder med huva.

Den moderna varianten av sweatshirt med huva har sitt ursprung på 1930-talets i USA. Hoodies användes då av arbetare i kalla lagerutrymmen i New York. Moderna tränings-hoodies tillverkades första gången av märket Champion på 1930-talet men marknadsfördes framförallt till personer med hårt fysiskt jobb.

Själva begreppet ”hoodie” blev populärt först på 1990-talet.

Att tänka på vid köp av hoodie

Bekväma träningskläder är avgörande när du tränar eftersom det sista du vill ha är kläder som på begränsar din möjlighet att träna hårt! Det är därför du bör investera i kvalitetskläder som hjälper dig att nå dina träningsmål. När det gäller olika träningskläder som finns där ute, är en tränings-hoodie ett riktigt basplagg som alla seriösa gymråttor behöver.

Snygg tränings-hoodies - munkjacka träning tjocktröja

Stronger hoodie HÄR / Nike hoodies HÄR / Better bodies hoodie HÄR

Vad ska då en riktigt bra hoodie ha för egenskaper?

Jo, eftersom en tränings-hoodie ofta inte behöver vara ett funktionsplagg, då den inte är direkt mot kroppen och alltså inte blir lika svettig, så är passform och bekvämlighet det viktigaste. När jag väljer en tröja att träna i eller att bära till och från träningen så vill jag ha något som sitter bra. Tröjan får alltså inte vara för stor och alltså vara i vägen, men den får heller inte vara för tight och då begränsa min rörelseförmåga. Lagom är bäst – eller vad är det vi svenskar brukar säga?

Självklart spelar också utseendet på träningströjan roll. Det är alltid roligast om man kan träna i snygga kläder. Välj gärna en hoodie som passar ihop med din övriga träningsgarderob. Om du inte är så mycket för att allt ska matcha så kan du istället välja en helt udda tränings-hoodie – så har du något unikt. Ofta passar dessutom udda överdelar bra ihop med basic underdelar.

Snygga tränings hoodies dam

Nu är det dags för mig att tipsa er om några riktigt snygga tränings-hoodies. Alla träningströjor jag tipsar om kan du få tag på via svenska hemsidor – alltså ingen risk för överraskningstullar eller hutlöst dyra fraktavgifter.

I Can I Will hoodie lila

I can I will Hoodie träningströja ICIW Sweatshirt

Jag har denna I can I will tränings-hoodie fast i svart (den lila var slutsåld) och jag ÄLSKAR den. Jag har till och med haft med mig den på resa och den har varit speciellt bra på flygplanet! Materialet är fantastiskt och väldigt praktiskt för träning, men även för mysiga kvällar framför favoritserien på Netflix. Denna fina träningströja finns även i grått.

KÖP HOODIEN HÄR (Koden FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Svart träningshoodie från Stronger

svart stronger hoodie dam

Det svenska varumärket Stronger har ett gäng riktigt snygga tränings-hoodies! En utav mina favoriter är denna. Den är helt svart och har dessutom svarta detaljer, vilket gör denna träningströja väldigt stilren. Oavsett vilka andra träningskläder du har så kommer du kunna matcha dem med denna hoodie. Lägg märke till att den är lätt croppad också – vissa gillar det inte men jag personligen tycker att det både är snyggt och praktiskt. Det blir nämligen inte lika varmt och instängt i en kortare hoodie som i en fullstor.

KÖP HOODIEN HÄR

Rosa hoodie från Better Bodies

Better Bodies hoodie rosa

Denna hoodie är modern, snygg och sportig på en och samma gång! Det är det grymma märket Better Bodies som ligger bakom hoodien och designen på den är underbart snygg. Ett stort grafiskt tryck av deras logga i rosa – på en ljusare rosa bakgrund. Snyggt och lätt att styla på en och samma gång. För, även om man inte tänker på det så passar rosa till många andra olika färger! Självklart har hoodien luva med snodd och en stor praktisk ficka på magen.

KÖP HOODIEN HÄR

Grön croppad Stronger träningshoodie

Grön tränings hoodie stronger

Även denna tränings-hoodie är gjord av Stronger, men här i en lite annan modell och en helt annan färg. Denna hoodie är också croppad, och har därför ingen magficka, det gör att hoodien ser lite mer stilren ut. Tack vare den snygga gröna färgen så syns Stronger-loggan och deras signaturränder väl, perfekt för dig som gillar den sportiga stilen. Psst! Insidan på denna träningströja är borstad och alltså otroligt mjuk och bekväm!

KÖP HOODIEN HÄR

Snygg Nike hoodie

Svart Nike hoodie träning dam

Sjävklart har även träningsjätten Nike mängder av olika tränings-hoodies! Här visar jag en av dem, en riktig basmodell som passar till allt. Det behöver inte alltid vara så mycket mer märkvärdigt än såhär, en enkel svart träningströja med Nike logga i vitt. Stilrent och enkelt! Nike har tänkt lite extra på rörligheten och bekvämligheten i denna hoodie – eftersom den har raglanärmar (en särskild skärning). De ger nämligen plagget en bättre passform.

KÖP HOODIEN HÄR

Ljusrosa Adidas tröja med dragkedja

Rosa Hoodie Adidas träningströja

Ljusrosa + vitt = underbart! Här är en något kortare än full-lång träningströja från det klassiska märket Adidas. Denna tränings-hoodie har även en dragkedja vilket kan vara skönt om du vill kunna öppna upp hoodien under träningspasset, eller om du helt enkelt inte behöver all den värme som en vanlig träningströja ger. Jag personligen gillar adidasloggan på framsidan och adidasränderna som går längs med ryggen, det får träningströjan att kännas sportig!

KÖP HOODIEN HÄR

Kort Stronger hoodie med hög hals

svart cropped hoodie stronger

Det är något särskilt med Strongers tränings-hoodies! Denna variant är ännu kortare än de andra, och släpper alltså in mer frisk luft och låter din kropp andas. Samtidigt har den en högre krage som ser riktigt snyggt ut, och tack vare den croppade designen så passar den riktigt bra med högmidjade träningstights! Tröjan har Strongers karaktäristiska linjer kring den vänstra armen samt en liten logga på bröstet. En riktigt snygg tränings-hoodie helt enkelt!

KÖP HOODIEN HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply