0
Woho recension
Kostillskott, Kvinnohälsa

Woho recension: jag har testat kosttillskott för ökad hormonell balans

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Alla kvinnor upplever sin menscykel på olika sätt. För en del är det väldigt jobbigt. De kanske har ont, känner sig på dåligt humör eller hängiga på något annat sätt. Det kan då vara en fråga om hormonell obalans. Vilket du kan få komma till rätta med genom att använda tillskott. Dessa har även visat sig vara till nytta för kvinnor som kommit upp i klimakteriet. Allt handlar ju om hormoner.

I samarbete med meds.se har testat woho kosttillskott i 30 dagar som ska hjälpa mot hormonell obalans. De finns även i flytande variant.

Hur vet man om man har hormonell obalans?

Du kan misstänka hormonell obalans om du har problem med humöret. Det kanske växlar mellan att vara arg och ledsen, utan någon uppenbar orsak.

Eller så har du svårt att komma ihåg saker och ting. Speciellt jobbigt om du tidigare hade gott minne. Även sömnproblem kan bero på hormonell obalans. Andra upplever att sexlusten minskar, och att mensen förändras. Du börjar blöda mer eller mindre, det är inte som vanligt.

Så ta inte för givet att allt det här är normalt, att det är en del av din cykel. Om du lider av några av dessa symptom kan det vara läge att kolla upp hormonerna. Alternativt pröva på ett tillskott som hjälper till att skapa balans.

Vad kan man göra mot hormonell obalans?

Två av de stora orsakerna till hormonell obalans är stress och dålig kosthållning. Ofta är det just de här sakerna som blir lidande när du är mitt uppe i livet.

För kroppen börjar bli extra känslig när du är runt 35-års åldern. Den tid då du ofta har mycket att göra, när du försöker balansera jobb, barn och familj.

Det är något jag själv märkt av ganska mycket, mina migräanfall har blivit mer regel än undantag under PMS. Jag har fortfarande tonårsfinnar trots att jag är 38 år.

Det jag verkligen kan förespråka är att försöka att dra ner på stressen i ditt liv. Lättare sagt än gjort men samtidigt väldigt viktigt i sammanhanget. Stress kan nämligen påverka dig negativt på flera sätt och vis.

I samband med det bör du också lägga om till en hormonbalanserande kost. Samt komplettera med tillskott som ger dig det där lilla extra för att må riktigt bra.

Som med så mycket annat handlar det om att skapa en miljö där din kropp klarar av pressen från omvärlden.

Vad ska man äta vid hormonell obalans?

Det som är bra för tarmarna fungerar också bra för hormonerna. Tänk därför fiberrik mat, proteiner och grönsaker.

På det stora hela handlar det om sund mat. Sådant som håller ditt blodsocker på en jämn nivå och ger dig alla de näringsämnen du behöver.Många mår bättre av en antiinflammatorisk kost med mycket gröna bladgrönsaker, frön och nötter samt fisk.

Jag har själv börjat att övergå till mer ekologisk mat, framförallt vad gäller kött och mjölkprodukter. Boskap matas med hormoner och antibiotika vilket är dåligt för dem, men även för oss som äter kött.

Vad händer i kroppen vid PMS?

Det finns många roliga historier om PMS, eller premenstruellt syndrom som det står för. Men för de kvinnor som har PMS är det inte så roligt. En del får ömma bröst och känner sig svullna. Andra blir på dåligt humör, vilket gör det svårare att klara av jobb och andra relationer.

PMS är ett resultat av att kroppen blir mer känslig för hormonell obalans.

När östrogenet sjunker, vilket sker under menscykeln, så bildas det ett underskott av serotonin. Ett hormon som är nära kopplat till ditt välbefinnande.

Samtidigt så förändras vätskebalansen i kroppen vilket också kan ge dig de där ovälkomna symptomen.

Vad är PMS symtom?

PMS kan yttra sig på flera olika sätt. En del kvinnor upplever bara ett eller två symptom, medan andra går igenom flera stycken. Bland de vanligaste är:

 • Humörsvängningar
 • Ångest och oro
 • Trötthet, dåligt med energi
 • Irritabilitet
 • Svårt att koncentrera sig
 • Nedstämdhet
 • Förändring i aptiten, ofta med ett stort sötsug
 • Ingen större lust för någonting

Naturläkemedel PMS

Förutom att dra ner på stressen och äta en sund kost finns det bra naturläkemedel för att lindra PMS symptomen. WoHo är ett sådant kosttillskott som ska hjälpa med att förebygga hormonell obalans.

Många har funnit att tillskott som innehåller salvia och jamsrot hjälper. Salvia är bra för olika sorters hormoner, inte bara de kvinnliga. Vitamin B6 och biotin är också viktiga, framför allt för din psykologiska balans. Samtidigt som de är gynnsamma för slemhinnorna och huden. 

Vad är WoHo?

Vad är WoHo?

WoHo är ett kosttillskott som innehåller alla de där viktiga, naturliga ingredienserna. Det finns i olika former och ett flertal kvinnor känner att det förändrat deras liv.

Även om mensen är en naturlig del av livet så behöver du inte må dåligt varje månad. Om det handlar om hormonell obalans är det värt att försöka jämna ut den.

Om Woho kosttillskott

Med WoHo får du en blandning av olika örter och växter. En del är redan en del av de naturliga traditionerna för att lindra besvär under klimakteriet och menstruationen. Långt innan någon hade hört talas om hormoner visste kvinnorna vilka örter de skulle ta för att må bättre.

 • Salvia
 • Gurkörtsolja
 • Jamsrot
 • Vitamin B6
 • Biotin
 • Rosmarin

Tanken är att WoHo ska hjälpa att påverka ditt humör och sinnesstämning. Dels att du ska bli lite gladare och på bättre humör. Men kosttillskottet ska också hjälpa till med att minska svängningarna i humöret.

Det där när du ena stunden är väldigt arg och nästa känner dig ledsen, till exempel.

För många kvinnor är det här en plåga, speciellt när de vänder sig mot sina nära och kära. WoHo, ska verka för att jämna ut den hormonella obalansen så att du kan känna dig lite mer normal.

Samtidigt marknadsförs WoHo att bra mot utmattning och trötthet. Ett annat vanligt symptom på hormonell obalans. När du har mer energi blir det också lättare att hantera andra aspekter av PMS.

Hur ofta ska man ta WoHo?

Som många andra tillskott är WoHo ett fortlöpande projekt. Det vill säga du börjar med att ta fyra kapslar per dag, för att komma i gång.

Efter tre månader kan du dra ner till 2 kapslar per dag, för då handlar det mer om underhåll. Du bör ta WoHo i samband med måltid för bästa effekt.

Woho biverkningar

De flesta upplever inga biverkningar när de tar WoHo. Tvärtom, de mår bättre än någonsin tidigare. Du kan eventuellt få lite illamående, och även yrsel. För det mesta handlar det då om att doseringen inte är den rätta.

Hormoner och obalans är inte alltid så enkelt att komma till rätta med. Gör några prover för att se exakt hur dina östrogen-och progesteronvärden är.

Det kan räcka med att ta lite färre kapslar för att du ska må bra. Ett alternativ är att inte ta så många i början utan starta upp lite mer gradvis.

Woho PMS

Som kosttillskott är WoHo speciellt framtaget för att hjälpa dig med pms. För det handlar ju om hormoner av olika slag. Som är viktiga att ha i en väl avvägen balans. De flesta lever ett liv eller har anlag som gör att hormonerna inte riktigt gör som du vill.

Som ett komplement till livsstilsförändringar marknadsförs WoHo som ett alternativ för att få bort flera av PMS-symptomen. Att bättre ha möjlighet att kontrollera din PMS.

Woho finnar

Ett av tecknen på att du lider av hormonell obalans är akne eller finnar. Huden reagerar på det som sker inne i kroppen, vilket är helt normalt. Men det är inte så roligt när du får finnar regelbundet varje månad. Speciellt om du också har problem med humöret eller trötthet samtidigt.

WoHo är tänkt att hjälpa mot finnar och fet hy genom att hålla balans på hormonerna.

Woho klimakteriet

Det är vanligt att se fram emot klimakteriet, för då slipper du ju äntligen mensen som kommer varje månad. Men i stället för att må bra, får ett stort antal kvinnor andra problem.

Värmevallningar, nedstämdhet och problem med humöret, en känsla av konstant trötthet. Återigen är det de där hormonerna som stör dig.

När du börjar komma i klimakteriet så minskar östrogenet i kroppen, och det är lätt att det bildas en obalans.

WoHo ska hjälpa kvinnor som menstruerar men även dig som är i klimakteriet. Tanken är att tillskottet ska hjälpa till att anpassa sig till de nya förhållanden och balansera upp förändringarna.

Min recension: är WoHo bra?

Mitt svar är tyvärr nej. Jag har testat WoHo under 30 dagar, där jag tagit 4 kapslar varje morgon. Jag vet inte om det är för kort tid för att märka någon skillnad men jag har verkligen inte upplevt någon förbättring av WoHo kosttillskott.

är WoHo bra? test woho recension

Under perioden har jag haft två fall av fruktansvärd hormonell migrän under PMS. Jag var fortfarande lite känslig och irritabel under PMS och jag fick lika mycket finnar under ägglossning och PMS.

Det kanske är en tillfällighet men mina besvär var faktiskt lite värre under perioden jag åt WoHo, något jag inte skyller på kosttillskottet. Jag tror snarare att det beror på att mina hormoner går lite bananas, har ju hormonell obalans (därav att jag testade WoHo).

Med så kort tid av test kan jag inte tala för WoHo. Jag har funderat på om jag ska ge det lite mer tid, men jag har kommit fram till att kostnaden inte motiveras av att jag inte sett någon som helst skillnad.

Kanske funkar det bättre för dig? Det skadar ju inte att testa. Du hittar WoHo hos mitt favoritapotek Meds.se HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maria Hellström augusti 8, 2022 at 3:54 f m

  Tack för ett välskrivet inlägg. Har funderat på att testa WoHo men varit tveksam. Tack för att du var ärlig med hur det verkligen fungerade för dig, även om det givetvis kan vara olika så är det ingen mirakelkur. Tack!

  • Reply Fitnessfia augusti 9, 2022 at 7:06 f m

   Hej Maria!

   Ja, jag kan ju inte säga att de inte fungerar alls men jag såg ingen effekt efter 30 dagar tyvärr. Hoppas att vi hittar något annat som funkar för båda oss, vi får hålla ögonen öppna.

   Med vänlig hälsning,
   Fitnessfia

 • Reply Sandra september 2, 2022 at 6:38 f m

  Hej Fia!
  Jag har precis börjat med WO-HO pga av min hemska pms. Det jag reagerade på var att du prövade kapslarna under väldigt kort tid. Rekommendationen lyder: 4 kapslar/dag under de 3 första månaderna och sedan övergå till 2/dag. Ge det lite mer tid så kanske du mår bättre 🙂
  Ha en fin helg!

  • Reply Fitnessfia september 9, 2022 at 12:02 e m

   Hej Sandra!

   Tack för din kommentar. Ja, jag försökte vara transparent med att jag inte följt hela rekommendationen men att jag testat en månad och inte sett någon som helst förändring. Du får gärna återkomma om hur det gick för dig.

   Med vänlig hälsning,
   Fitnessfia

  Leave a Reply