0
gurkmejakapslar curcumin kapslar kurkumin antiinflammatorisk kost
Kostillskott

Varför Du bör ta Curcumin (Gurkmejakapslar) dagligen

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Curcumin eller gurkmeja som det heter på svenska, är en färggrann gul krydda som vi mest använder i matlagning. Förutom att vara god i exempevis indisk mat, har denna krydda många fördelar för vårt välmående. Det är nämligen i just gurkmeja som en av de starkaste antioxidanterna finns. För att veta mer om detta ämnes antioxidativa egenskaper ska jag först reda ut vad oxidativ stress är, det som antioxidanterna ska jobba mot.

Oxidativ stress

Utan att komplicera det för mycket tänkte jag förklara begreppet oxidativ stress. Många av oss har hört det men kanske utan att riktigt förstå vad det handlar om.

För att våra celler ska kunna använda den energi och de näringsämnen vi äter så måste de omsätta dessa ämnen. Detta görs som en form av förbränning och för all förbränning krävs syre. Syre får vi, som bekant, från luften vi andas och det transporteras sedan med hjälp av hemoglobinet i våra röda blodkroppar till cellerna för att kunna användas.

Syre är ett ämne som är väldigt reaktivt, det är just därför det kan användas till förbränning och starka kemiska reaktioner då det så lätt reagerar med andra ämnen. Detta är jättebra då det sker som det ska, men om syret istället kommer in i vår kropp som fria radikaler så blir det inte särskilt jättebra. Då börjar istället dessa fria syreatomer reagera med det de inte ska reagera med och stör därför kroppens vanliga funktioner. Det är just detta som är oxidativ stress.

Antioxidanter

Antioxidanter är det som ska stoppa denna oxidativa stress. Antioxidanter får vi i oss i form av vitaminer och mineraler, särskilt från frukter, grönsaker och bär. Just nordiska bär så som lingon och blåbär är fulla av antioxidanter, men för att dämpa den oxidativa stressen ytterligare så kan tillskott av antioxidanter behövas. Det är här gurkmejan och dess aktiva ämne curucumin kommer in. Man kan få i sig detta genom gurkmejakapslar som innehåller extrakt från gurkmeja. Just detta extrakt innehåller hela 95 % av det aktiva ämnet curucumin. Tack vare det får du ett stort intag av antioxidanter som kan förhindra och dämpa den oxidativa stressen.

Andra fördelar med gurkmejakapslar

  1. Antiinflammatoriska. Curucumin verkar antiinflammatoriskt och är ett utmärkt tillskott till en antiinflammatorisk kost eller för någon som har problem med inflammationer.
  2. Ökad hjärnfunktion. Hjärnan mår bra av gurkmeja och curucumin. Studier har kommit fram till att curucumin ökar ett särskilt tillväxthormon i hjärnan som förbättrar hjärnfunktionen och förhindrar sjukdomar i hjärnan.
  3. Stärker hjärtat. I och med att curucuminet är en antioxidant så förhindrar det också många hjärtproblem som uppstår just av oxidativ stress. Curucumin stärker även hjärtats endotel, alltså de celler som finns i hjärtats blodkärls väggar. Just dessa celler spelar en stor roll i utvecklingen av hjärtproblem och sjukdomar, så får de förbli friska så minskar risken för dessa problem drastiskt.
  4. Förhindrar cancer. Cancer kan bero på just oxidativ stress, de fria radikalerna kan störa vårt dna som av den följd av det kan ge fel i sättet cellerna delar sig, och alltså orsaka cancer.

Slutsats gällande curcumin och dess fördelar

Så, ett väldigt enkelt sätt att ta del av alla dessa fördelar är att äta curcumin – gurkmejakapslar. De är ett tillskott som ska tas två gånger om dagen och som tillför en stor mängd av det aktiva ämnet curucumin. Just gurkmejakapslarna innehåller också svartpepparextrakt som ger kroppen möjligheten att på bästa sätt ta upp och använda sig av curucuminet.

Förslag på produkter gurkmejakapslar

Gurkmejakapslar curcumin kurkumin bästa

Gurkmeja i två olika varianter: gurkmejakapslar eller curcumin i pulverform.

KÖP KURKUMIN HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply