0
proteinpannkakor med banan
Nyttiga recept

Proteinpannkakor recept – nyttiga pannkakor med banan (glutenfria)

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Jag har lyxen att bli serverad fantastiska, energirika och nyttiga proteinpannkakor flera gånger i veckan av min man. Dessa proteinpannkakor med banan är en bra start på dagen eftersom de innehåller protein, långsamma kolhydrater och fibrer. Det är även trevligt att själv bestämma vilken typ av frukt som du toppar pannkakorna med.

Proteinpannkakor recept

Det här receptet på nyttiga proteinpannkakor med banan upptäckte min man när han la om sin livsstil och kost. Med dessa nyttiga bananpannkakor får du energi att orka med hela dagen fram till lunch. Pannkakorna innehåller mycket kalorier med en bra fördelning av kolhydrater, protein och fett.

Ingredienser i mitt bästa proteinpannkakor recept

Det är viktigt att välja bra ingredienser med högt proteininnehåll. Istället för vanligt vitt mjöl använder jag havregryn som är proteinrikt. Istället för ägg så kan du med fördel ta mer äggvita. En skopa proteinpulver gör dessutom dessa nyttiga pannkakor ännu mer rika på protein. Här har du ett alternativ om du söker ett riktigt bra recept på veganska pannkakor.

Här är ingredienserna i detta proteinpannkakor recept och varför de är så bra:

Ägg

Vanligtvis blandar vi flytande äggvita på dunk med vanligt ägg. När vi inte har äggvita hemma använder vi endast färska ägg. Fördelen med flytande äggvita är att det innehåller betydligt mer protein. Du kan naturligtvis göra som du vill med den saken, men personligen tycker jag inte att det påverkar smaken åt något håll med det ena eller det andra.

Mjölk

Du kan använda valfri mjölk när du gör dessa proteinpannkakor. Vi brukar ha i lättmjölk men det går lika bra med alternativa plantbaserade mjölksorter som sojamjölk, havremjölk osv. Det går naturligtvis även att ta en fetare mjölk, men det påverkar kaloriinnehållet.

Banan

I detta recept på proteinpannkakor använder vi banan som enda sötning. Ju mer mogen bananen är desto sötare blir pannkakorna. Det går också bra att använda lite lätt övermogna bananer i smeten. Mindre svinn åt folket!

Havregryn

Havregryn används här istället för vitt mjöl då havregryn innehåller mycket protein förhållandevis. Eftersom havregrynen mixas går det bra att använda vilken sort som, men vanligtvis brukar vi köpa lite finare havregryn. Om du vill går det även bra att använda fiberhavregryn men kom ihåg att pannkakorna inte blir glutenfria då.

Proteinpulver

Proteinpulver är vad som gör dessa pannkakor till proteinpannkakor. Jag gillar inte att ha i för mycket proteinpulver då jag tycker att det blir lite torrt och påverkar konsistensen för mycket. En skopa räcker mycket gott och väl som extra protein. Jag använder naturellt proteinpulver eller Hollistic Vanilj-proteinpulver utan sötningsmedel.

Topping på proteinpannkakor

Jag toppar alltid mina pannkakor med frukt. Var försiktig med att ta FÖR mycket frukt. Frukt är visserligen nyttigt, men det innehåller väldigt mycket socker.

Recept på proteinrika & nyttiga pannkakor med banan

recept proteinpannkakor banan nyttiga pannkakor

Ingredienser proteinpannkakor

Receptet räcker till pannkakor för 2 personer:

 • 2 Ägg (alternativt 1 ägg och 50 g äggvitor)
 • 150-200 ml Mjölk (av valfri sort)
 • 1 liten Banan
 • 65-70 g Havregryn
 • 1 skopa vanilj whey-protein alternativt naturellt protein och vaniljessens/vaniljpulver

Tillagning

1. Blanda alla ingredienser till pannkakorna i en mixer och mixa en minut eller till havregrynet har pulveriserats. Jag använder helst Hollistic proteinpulver utan sötningsmedel då det inte ger den där sötsliskiga smaken. När jag inte har det till hands använder jag istället naturellt proteinpulver och vaniljessens i mina proteinpannkakor.

2. Häll ut en klick av pannkakssmeten i en stekpanna, vi har en liten stekpanna som gör det lättare att få en perfekt form på proteinpannkakorna.

3. Stek dina proteinpannkakor på båda sidorna tills de fått en fin färg och fast konsistens.

4. Servera med frukt och bär (går även bra med sylt). Se upp med frukten, då den innehåller mycket socker. Jag äter mina proteinpannkakor utan sås men pojkvännen älskar Walden farms pancake syrup. Ibland har vi en klick jordnötssmör på, här hittar du mitt jordnötssmör recept som kan göras med eller utan extra protein.

 

Det är inte svårt att välja en hälsosam kost om du hittar recept på god mat som även är näringsrik och nyttig för dig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ewa oktober 12, 2017 at 1:31 e m

  Precis vad jag behövde just nu. Ser fram emot gofrukosten till helgen 🙂

  • Reply Fitnessfia oktober 12, 2017 at 9:58 e m

   Härligt! Enjoy!

 • Reply Jeanette oktober 12, 2017 at 1:39 e m

  Tack Låter gott, har inte hittat något recept som får en bra balans med pulver ☺️ Ska pröva dessa till kvällen

 • Reply Stella Scott oktober 12, 2017 at 3:40 e m

  Mina bananpannkakor gör jag med ägg och smält smör, istället för mjölk. Proteinpulver nyttjas inte, känns inte nödvändigt i min livsstil. En klick crème fresh däremot är gott till och gärna jordnötssmör också. 🙂

  • Reply Fitnessfia oktober 12, 2017 at 10:00 e m

   Smör är trevligt men inte så fitness-vänligt i stora mängder 😉 Proteinpulver är inte nödvändigt om man inte tränar hårt, inte ens då om man äter bra. För mig är proteinpulver en bekvämlighetsfråga och för att slippa äta massa proteinrik mat. Tar hellre en protein i pannkakorna än att äta en burk tonfisk hehe.

 • Reply Christer Holm oktober 12, 2017 at 4:31 e m

  Nästan så man får skriva ut det , låter redigt gott.

  • Reply Fitnessfia oktober 12, 2017 at 10:02 e m

   Gör! Det är både gott och nyttigt!

 • Reply Oda Ulrikke oktober 12, 2017 at 7:01 e m

  Fyy, va gott det såg ut! Detta recept ska jag definitivt spara och testa i när framtid! mums

 • Reply Emilia oktober 12, 2017 at 8:27 e m

  Ser gott ut, alla bär och frukter gör det hela så mycket bättre! *-*

  • Reply Fitnessfia oktober 13, 2017 at 8:07 e m

   Ja verkligen! Tar hellre frukt än söta sås-toppings!

  Leave a Reply