0
träna magen varje dag resultat
Träning

Är det värt att träna magen varje dag? Mina erfarenheter

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Vem vill inte ha en platt mage? Gärna med ett tydligt rutmönster. Men det är inte så lätt att få en platt mage, även om du tränar regelbundet. Fett har en tendens att lagra sig på magen och täcka synligheten av sex-packet. Så frågan som uppstår är därför om det kanske lönar sig att träna magen varje dag? Det ska jag försöka svara på här.

Fördelar med att träna magen

Det är väldigt viktigt att träna magen. Om du har starka magmuskler påverkar det hela kroppen, hållningen bättre och ryggraden stabiliseras.

En stark core är födelaktig när du tränar andra delar av kroppen eftersom det blir enklare att göra övningarna korrekt. Du sjunker inte ihop eller använder fel muskler under träningspasset.

Och naturligtvis blir vardagen lättare när du är stark i magen och coren. Bara sådana små saker som att stiga upp ur sängen eller sätta på sig strumporna blir enklare.

Förvänta dig inte ett sex-pack om du har fett på magen

Ett snyggt sex-pack är ett tecken på att du har starka muskler. Men om du i stället har fett runt magen, så är det inte möjligt att få synliga magrutor. Det finns egentligen två anledningar till att du inte har ett synligt sexpack:

  • Du har inte ett sex-pack, dvs du har inte tillräckligt stora och synliga magmuskler.
  • Du har täckande bukfett som gör att ditt sex-pack inte syns.

Det är definitivt det senaste som är den absolut vanligaste anledningen till att du inte har synliga magmuskler.

Genom att äta rätt så kan du minska kroppsfettet, och musklerna i magen kommer då att bli synligare. Satsa på en diet med ett litet kaloriunderskott för att bränna fett så effektivt som möjligt.

Så, är det värt att träna magen varje dag?

Det finns inte direkt några nackdelar att göra magträning varje dag men det är inte heller en rak väg till att få ett sex-pack. De allra flesta människor har fett lagrat på magen, särskilt vi kvinnor, och därför är det svårt att få synliga magmuskler.

Jag har en stark core men även på mig syns bara magmusklerna i visst ljus och under vissa delar av min menscykel (om du förstår vad jag menar…).

Med det sagt är det viktigt att träna magen ofta för att se resultat.

Men, innan du drar igång en 30 dagars challenge, bör du fråga dig om det är vad som kommer att ta dig till målet. Troligtvis inte. Har du mycket bukfett är det fullständigt avgörande att gå ner i vikt först. Och du kan inte punktförbränna fett, du behöver gå ner i vikt generellt.

Hur ska man träna magen för bästa resultat?

Magmusklerna reagerar bäst när du kör intensiva träningspass med många repetitioner och varierande träningsformer. Kör hårt tills du nästan inte orkar mer, med flera olika övningsrundor.

Tillåt sedan magen att återhämta sig, ofta är det bra med någon dag emellan när du kört riktigt hårt. Ett annat alternativ är att inte träna lika hårt, men korta ner på vilan mellan passen.

Hur lägger man bäst upp magträningen?

Det är helt okej att träna magen varje dag, och du behöver träna ofta för att se resultat. Men om du vill vara riktigt effektiv kan det löna sig att öka intensiteten, alternativt vikterna.

Alla rörelser bör vara kontrollerade och långsamma, gärna med många repetitioner av varje övning. Försök att göra övningarna en efter den andra, utan långa pauser emellan. Håll dig till max 15 sekunder mellan de olika seten.

När du tränar magen extra mycket är det bra att låta musklerna vila tillräckligt innan nästa pass.

Vilka magövningar rekommenderar jag?

Du kan både träna magmusklerna hemma eller på gymmet. På gymmet kan det vara enklare att öka intensiteten eftersom du har maskiner och redskap till din hjälp. Men du kan helt klart bygga upp ett snyggt rutmönster hemma också.

Rekommenderat: 11 effektiva magövningar du kan göra hemma framför soffan

Sidoplanka med höftlyft, planka med axelklapp eller diagonala lyft, sidoplanka med rotation eller vanlig planka med tådutt. Plankan är en basövning, med många olika varianter. Sedan har du cykelsparkar och benlyft, som båda görs på golvet.

Läs även: Träna magmusklerna på gymmet: 9 övningar för att bygga ett sexpack

Genom att använda vikter kan du få till lite extra drag i övningarna. Jag använder ofta kabel-maskinen när jag tränar magmusklerna.

Utöver det kan du göra russian twists med medicinboll (eller kettlebell), som är enkel men ganska tuff övning för sidomagmusklerna. I stående position kan du göra lufthugg, eller sidolyft med vikter.

Ge inte upp

Det är viktigt att vara konsekvent och inte ge upp. Träna magen flera gånger i veckan. Variera övningarna så du når olika delar av magmusklerna.

Vartefter du blir starkare kan du öka vikterna, antalet repetitioner eller dra ner på pauserna. Om du inte kör allt för hårt kan du gärna träna magen varje dag.

För att få en platt mage med rutor måste du också kombinera med en diet för att minska på kroppsfettet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply