Thinx trosor period panties Sverige rabatt menstrosor
Kvinnohälsa

Thinx trosor period panties – exklusiv rabattkod på menstrosor HÄR


Thinx trosor de så kallade period panties är en ny innovation av menstrosor som gör att du slipper bindor och tamponger helt. Den avancerade teknologin gör att vissa av Thinx trosor kan hålla upp till två tamponger med blod. Thinx period panties finns inte att köpa i Sverige utan köps online. Efter mina inlägg om menskopp och träna med mens, verkar det som att jag fått en hang-up på att skriva om mens, haha. Anyways, här kommer allt du behöver veta om period panties.

Genom min länk får du minst 10 dollar rabatt när du köper tre valfria Thinx trosor.

Vad är Thinx trosor – period panties?

Thinx trosor eller period panties som de även kallas är ett par speciellt framtagna trosor som absorberar blod under din mens. De har ett speciellt foder i grenen som är extremt absorberande (utan att kännas som en blöja på något sätt). De är också fuktgivande, antimikrobiella och resistenta mot läckage, så det finns ingen anledning att använda en extra tampong, binda eller dubbla trosor.

Thinx trosor svarta period panties

Så här snygga ser några modeller av thinx trosor ut

Menstrosorna finns i flera olika modeller och i färgerna svart eller naturfärgat. De olika modellerna av Thinx trosor har olika uppsugningsförmåga. Den största modellerna “hip hugger”, “hi-waist” och “boyshorts” är för de mer mensrika dagarna. Dessa trosor suger upp motsvarande mellan 1,5-2 tamponger med blod. Thinx “sport”-modell är för lagom mensiga dagar och deras “cheeky” och “thong” är för dagar med mindre menstruation. Det kan alltså vara värt att köpa några olika modeller för mensens olika stadier. I vissa fall kan du även behöva byta några gånger per dag.

Hur fungerar Thinx period panties?

Hur fungerar Thinx och fungerar dem är det nog många som undrar. Jag börjar från början. Trosorna känns som Spanx, dvs såna trosor som sitter tight för att hålla inne magen. De kan därför kännas lite små i storleken. Om du har en större bakdel ska du kanske fundera på att köpa dem i en storlek större. Hemligheten i hur Thinx fungerar är i trosans olika lager, som samlar upp mens och bakterier och samtidigt släpper igenom luft.

Funkar Thinx trosor menstrosor period panties

Så här funkar Thinx trosor period panties

Det översta lagret skyddar mot bakterier och all vätska absorberas i det tunna lagret under det, så att du kan hålla dig torr och trygg. Att bära Thinx trosor känns inte som att bära en blöja och du kommer inte känna att du sitter i ditt eget blod. Fördelen med Thinx menstrosor är att de är bra för miljön, då de kan användas om och om igen.

Hur ska man tvätta trosorna?

Innan du ska tvätta trosorna ska du, direkt efter användning, skölja dem i kallt vatten. Antingen hänger du dem på tork och tvättar senare eller så slänger du in dem i tvättmaskinen direkt. Jag brukar använda tvättpåse för att skydda mina trosor. Thinx trosor ska tvättas i kallt vatten, i tvättmedel utan blekmedel och absolut utan mjukmedel.

Thinx menstrosor review

Thinx hiphugger menstrosor menstrosa hi-waist

På bilden har jag modellen hi-waist från Thinx.

Jag har använt mina menstrosor från Thinx både vid vanlig menstruation och post partum. Det har verkligen fungerat jättebra vid båda tillfällena, speciellt efter förlossningen då underlivet är känsligt. Dessutom är man som nybliven förälder väldigt fokuserad på sitt nyfödda barn och har inte lust att byta bindor stup i kvarten.

Min favorit är trosorna ovan som heter hi-waist, även hiphugger är en favorit. De har gjort om modellerna lite sedan jag köpte mina men de är ganska lika och funktionen är densamma. Personligen ser jag ingen mening med att använda bindor längre.

Jag har inte behövt använda någonting mer än dessa menstrosor. Har man extremt rika blödningar kan man kanske behöva komplettera med en menskopp.

Köp Thinx trosor och bidra till att fattiga kvinnor får det bättre

Kvinnorna bakom Thinx, Miki Agrawal, hennes tvillingsyster Radha, och deras vän Antonia Saint Dunbar, har inte bara investerat i att göra menstrosor som gynnar sina köpare. De vill också hjälpa kvinnor i världen, för vilka mens är en begränsning i vardagen. För varje par av som säljs, sänds sju tvättbara och återanvändbara pads till en kvinna i Afrika. På så sätt kan en kvinna i en fattig miljö vara bättre rustad att klara sin mensperiod och driva igenom sina livsmål.

Förutom det är Thinx tillverkade av kvinnor i en familjedriven fabrik på Sri Lanka. Där är hjälper företaget sina anställda att uppnå utbildning och ekonomisk framgång. Så när du köper ett par Thinx trosor gör du faktiskt världen till en bättre plats för flera kvinnor.

Köpa Thinx trosor – få minst 10 dollar rabatt

Nu har du förmodligen precis som jag blivit sugen på att köpa Thinx trosor men undrar vad de kostar. Om du tar hänsyn till att den genomsnittliga kvinnan spenderar tusentals kronor på tamponger och bindor under hennes livstid, kan jag tycka att priset på $24- $32 per par Thinx trosor är väldigt överkomligt. Eftersom du tvättar dina Thinx återanvänds dem och det gör dem kostnadseffektiva. Var dock uppmärksam på att du kan bli tvungen att betala importmoms då trosorna skickas från USA (jag fick det inte).

Med min unika rabattlänk får du dessutom få minst 10 dollar rabatt på dina första par Thinx menstrosor.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Helena Roth oktober 8, 2017 at 1:46 e m

  Ha – tack för förklaringen, lysande. Har inte förstått hur de funkar, har sett annonser för dem senaste tiden men inte brytt mig tillräckligt för att klicka mig vidare. Kanske kanske något att komplettera menskoppen med – den störtgillar jag, men vissa dagar räcker den inte riktigt till, då vore ju en sådan här trosa något att ha!

  • Reply Fitnessfia oktober 8, 2017 at 2:31 e m

   Ja, det är så skönt att det äntligen finns teknologi för att hjälpa kvinnor genom mensen. Det är verkligen på tiden!

 • Reply Stella Scott oktober 8, 2017 at 6:46 e m

  Om jag fortfarande hade haft mens hade jag absolut prövat! På min tid testade jag det mesta: svamp, kopp, tvättbara och alla typer av traditionella tamponger o bindor. Inget för de dagar då man behöver byta ofta, men mot slutet låter de som en perfekt lösning.

  • Reply Fitnessfia oktober 8, 2017 at 7:01 e m

   De har olika “styrka” på trosorna. Vissa av dem klarar en hel dags mens!

 • Reply Skincares oktober 8, 2017 at 6:50 e m

  Oj dessa hade jag aldrig hört talas om tidigare. Bra för miljön o bra att det kommer fler alternativ så alla kan hitta nåt som passar dem.

 • Reply Tove april 7, 2019 at 11:21 f m

  Låter ju bra. Men det är ju lite svårt att säga att det “håller 1-2 tamponger”, jag vilken storlek på tampong då? Det är ju himla skillnad beroende på vilken tampong man jämför med? (Nu låter det kanske som kritik mot dig men det är mot företaget 🙂 ) Har du någon uppfattning om vilken storlek man ska jämföra med?

  • Reply Fitnessfia april 7, 2019 at 4:18 e m

   Hej Tove!

   Tack för din kommentar. Jag skulle gissa på att de menar typ en medium-tampong, men jag vet inte. Jag har aldrig haft några jättefloder, så det är svårt att säga hur det är om man blöder väldigt mycket. Jag blev ändå förvånad över hur mycket de håller… Kommer du testa?

  Leave a Reply