0
Nyttiga recept

9 Juice Shots som stärker immunförsvaret och motverkar/lindrar förkylning

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Gör dina egna immunförsvars-stärkande juice shots för att bekämpa förkylning och influensa. Här hittar du recept på nio olika juice shots som du kan göra hemma för att hålla dig och din familj friska. Under förkylningstider och perioder då din immunförsvar är lågt, rekommenderar jag att du tar minst en av dessa juice shots varje dag.

Stärk immunförsvaret med juice shots

Stärk immunförsvaret och minska risken för att bli sjuk under kalla perioder och influensasäsonger med vitaminrika juice shots. När förkylnings- och influensasäsongen närmar sig tar jag olika juice shots för att boosta mitt immunförsvar samt bekämpa bakterier och virus. Läs mer i mitt inlägg om träning vid förkylning för att avgöra om du är redo att träna än.

Ingen tycker om att vara sjuk med rinnande näsa, hosta, halsont, feber och yrsel. Dessa symtom är första tecken på lågt immunförsvar. Att äta mer frukt och grönt kan bidra till att stärka ditt immunförsvar och minska antalet gånger du blir sjuk alternativt göra förkylningen mildare. Ett annat lättare och mer effektivare sätt att få i sig det kroppen behöver för återhämtning under en förkylning eller för att bygga upp ett försvar, är att prova någon av de nio juice shot-recepten nedan.

1. Juice Shot med äppelcidervinäger förebygger förkylning och influensa

Drick äppelcidervinäger mot förkylning juice shot med äpple
Drick äppelcidervinäger juice shot mot förkylning

Först ut bland juice shots är en enkel och multiverkande variant med äppelcidervinäger. botemedel. Äppelcidervinäger är en bra källa till betakaroten, som omvandlas till vitamin A i kroppen. Vitamin A är en naturlig antioxidant som kan attackera fria radikaler och öka din immunitet mot förkylning och influensa. Förutom att vara bra mot förkylningar stärker äppelcidervinäger mag- och tarmfloran.

En juice shot med äppelcidervinäger är mycket enkel att göra, blanda en matsked äppelcidervinäger i 1 dl vatten. Drick!

2. Förkylnings-shot med ingefära och citron

Juice shot recept med ingefära och citron
Ingefära shot recept med citron

Testa denna förkylnings-shot med ingefära och citron och skräm bort förkylningen helt. Ingefära och citron är både var för sig och ihop väldigt bra för att stärka immunförsvaret. Citron har dessutom anti-inflammatoriska egenskaper. Både citron och ingefära är livsmedel som bör vara en del av din vanliga kost, inte bara när du redan drabbats av en förkylning.

För att göra dessa juice shots med ingefära och citron, behöver du en matsked färsk citronsaft och saften av en liten liten bit ingefära som du antingen kört i juicern, eller mixat med lite vatten och sedan silat. Blanda en matsked färsk citronsaft med ingefära efter smak och tre matskedar vatten.

3. Mean Green förkylnings Juice Shot

Green juice shots med vetegräs, spenat, persilja, kål
Green juice shots stärker immunförsvaret

Mörkgröna bladgrönsaker är kända för att innehålla en stor mängd av nyttiga vitaminer och näringsämnen, inklusive magnesium, vitamin B6 och folsyra. Bra exempel på hälsosamma gröna grönsaker är: spenat, grönkål, persilja, vetegräs, vilka är ingredienserna i denna juice shot mot förkylning. Det går jättebra att köpa vetegräs i butik men du kan även odla det hemma.

Gör shots av någon/några av ovan nämnda ingredienser blandat med vatten och lite saft ifrån en citron. Drick i förebyggande syfte för att bygga upp ditt immunförsvar eller under en förkylning för att lindra besvären. Citronen hjälper till att ta upp näringsämnen i bladgrönsaken och minskar smaken av bladgrönsakerna.

4. Shot med fiskleverolja mot förkylning och influensa

Dricka flytande fiskleverolja mot förkylning för immunförsvaret
Drick en shot av flytande fiskleverolja mot förkylning

Fiskleverolja är en viktig källa till betakaroten och är i huvudingrediensen i denna juice shot. Fiskleverolja innehåller även en hälsosam dos av omega-3-fettsyror. Att ta mer fiskleverolja kan hjälpa till att reglera immunförsvaret.

Ta en sipp, cirka en tesked, av flytande fiskleverolja varje morgon för att förebygga framtida förkylningar.

5. Blueberry Antioxidant Blast Juice Shot

Juice shot med blåbär som innehåller antioxidanter mot förkylning
Blåbär är rika på antioxidanter och gör sig bra i juice shots

Blåbär är en riktig superberry som innehåller mer antioxidanter än de flesta andra råvaror. Blåbär är dessutom lätt att få tag på i Sverige till skillnad från många exotiska superfrukter och -bär. Att göra blåbär antioxidant juice shots är bland det enklaste av recepten i den här listan.

Mixa, mosa eller juica en handfull med blåbär och drick rakt upp och ner.

6. Morotsshots, förkylnings och influensa killer

Morotsjuice mot förkylning innehåller betakaroten
Morötter innehåller betakaroten som är bra mot förkylning

Morötter innehåller betakaroten (precis som fiskleverolja i punkt 4), vilket kan förse dina andningsvägar och tarmkanalen med välgörande slem. Att bygga upp ett starkt immunförsvar i matsmältningssystemet och andningsorganen kommer att hålla bakterier borta från att komma in blodet.

Göra dina egna morotsshots som är riktiga förkylnings och influensa killers. Juica/safta en handfull morötter och dricka regelbundet, drycken är bäst färsk men står sig i kylskåpet några dagar.

7. Flu Shot med ingefära och gurkmeja

Juice shot med ingefära och gurkmeja mot förkylning och immunförsvar
Ingefära och gurkmeja ihop är en bra kombination mot förkylning

Denna kraftfulla juice shot innehåller ingefära och gurkmeja. Båda dessa kryddor är kända för att innehålla viktiga antioxidanter. Gurkmeja är en av de mest näringsrika livsmedel och innehåller viktiga näringsämnen som du bör äta regelbundet.

Dessa juice shots med ingefära och gurkmeja är lätta att göra. Använd din juicepress (helst en slow juicer) för att göra näringsrik juice av dessa ingredienser och drick sedan varje dag.

 • 1 morot
 • 1 tum (ca 2,5 cm) av färsk ingefära
 • 1 tum av färsk gurkmeja
 • ¼ av en citron (utan skal om den inte är ekologisk)
 • 1 vitlöksklyfta
 • en liten kvist persilja

8. Juice shot med mynta

Green juiceshots med mynta gurka äpple mot förkylning
Green juice shots med mynta och gurka

Det här är en juice shot som även uppskattas av barn, då den har en uppfriskande och god myntasmakt. Kombinationen av grönkål och persilja ger den här shoten antioxidanter och andra näringsämnen som förstärker ditt immunförsvar och skyddar dig mot förkylning och influensa.

Gör mynta-shots genom att blanda ihop följande ingredienser i din juicemaskin (helst slow juicer) eller mixa med lite vatten och sila.

 • 3 kvistar persilja
 • 6 blad grönkål
 • 2 lime (utan skal om de inte är ekologiska)
 • 2 äpplen
 • 2 gurkor
 • 5 kvistar mynta

9. Immun Boost Shot med reishisvamp

Reishisvamp juice shot te med apelsin
Fördelarna med reishisvamp är många, bland annat stärker den immunförsvaret

Det här är en spännande typ av juice shot som innehåller reishisvamp. Reishisvamp är känd för att förbättra immunfunktionen och är en naturligt anti-inflammatorisk. Apelsinen i den här shoten bidrar med vitamin c och lite sötma, ingefära har naturliga antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper som bekämpar sjukdomar och bakterier. Cayennepeppar värmer kroppen och innehåller antioxidanter, echineacea har fenolföreningar som stimulerar och stärker immunförsvaret.

Blanda:

Drick dagligen under förkylning!

Jag rekommenderar även att ta probiotikatillskott regelbundet för att bygga upp immunförsvaret så att det blir färre förkylningar. Läs mitt inlägg probiotika bäst i test.

Pinna gärna den här bilden om du vill spara recepten till senare eller tipsa andra:

Juiceshots immunförsvaret förkylning
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply