0
Bästa Omega 3 kapslarna Eskimo Omega 3
Kostillskott

Bästa Omega 3 kapslar 2021 (fiskleverolja)

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Att hitta de bästa Omega 3 kapslarna har blivit extra viktigt för mig då jag inte är en person som äter fisk regelbundet. Marknaden för kosttillskott har blivit ofantligt stor vilket gör att det blivit svårt att välja. Det är ju inte direkt så att man bara har ett eller två olika Omega 3 tillskott att välja mellan.

Jag har sedan en tid tillbaka tagit Eskimo Omega 3 kapslar. Jag har en väldigt känslig mage och Eskimo är det enda tillskottet som inte gett mig magkramper.

Vad är Omega 3 bra för?

Kort och koncist är Omega 3 bra för det mesta. Så enkelt är det faktiskt. Det är till och med så att fiskolja anses vara en av anledningarna till att befolkningen på Okinawa i Japan lever så länge.

På ett grundläggande plan är Omega 3 fettsyror viktiga för att ämnesomsättningen ska fungera så bra som möjligt. Och eftersom fettsyrorna inte kan tillverkas av kroppen på egen hand, måste de tillföras via kost. Då många av de naturliga källorna är ganska ovanliga i Sverige, med undantag för fisk, är det inte allt för ovanligt att vi får i oss för lite. Därför blir det, som i mitt fall, viktigt att överväga ett regelbundet tillskott.

Som viktig för kroppens ämnesomsättning blir Omega 3 även viktig för ett flertal av kroppens övriga funktioner. De mest omnämnda hälsofördelarna är bland annat; förebyggande effekt mot kardiovaskulära sjukdomar, reglering av blodsockernivån, minskad muskelnedbrytning och gynnsam effekt vid viktnedgång.

Hälsofördelarna med Omega 3 är många och du bör därför försöka att få i dig av dessa nyttiga fetter varje dag.

Hälsofördelar med Omega 3

Det är bra för hjärtat

Fiskleverolja som finns i vildfångad kallvattenfisk har visat sig hjälpa till med att reglera hjärtrytm, minska blodtrycket, förhindra att blodproppar uppstår och minska inflammation generellt, vilket minskar risken för hjärtinfarkt och stroke. De bästa Omega 3 rika livsmedlen hjälper också till att minska triglycerider och LDL-kolesterol. Att äta två portioner fet fisk per vecka (eller ta Omega 3 kosttillskott) uppges kunna sänka risken för stroke med 50 procent.

Det kan förebygga cancer

Att ta Omega 3 regelbundet har visat sig minska risken för cancer. Det finns bland annat flera studier som dragit slutsatsen att de nyttiga fettsyrorna kan minska risken, och bromsa utvecklingen av, koloncancer samt prostata och bröstcancer. Fiskolja arbetar nämligen med att minska inflammationer, en katalysator för vissa cancerformer.

Det hjälper mot depression och psykisk ohälsa

Hjärnan består till stor del av fett och fungerar särskilt bra med höga halter av EPA och DHA. De hjälper hjärnans kommunikationsprocesser och minskar inflammation, som kan bidra till långsamt åldrande.

På grund av rollen Omega-3 har för hjärnfunktionen, har forskare tittat på om denna fettsyra även lindrar depression och många studier har visat på det. Det finns också starka bevis på att fetterna förbättrar ADHD, hjälper vid Alzheimers och olika kognitiva sjukdomar samt demens.

Det minskar inflammationer

Preliminära studier tyder på att Omega-3 kan bidra till att förbättra symptomen för artros och ledvärk. Inflammatorisk tarmsjukdom tros också lindras med Omega-3-tillskott.

Tillskott av fettsyror har även haft en god effekt på Lupus (hudinfektioner). När det gäller osteoporosstudier visar de även att fettsyrorna minskar benskörhet.

Omega 3 biverkningar

Det är inte vanligt med Omega 3 biverkningar, men jag har fått ont i magen av flera tillskott jag provat. Utöver det händer det att jag fått lite fisk-smak i munnen 🙂 Därför väljer jag numer att ta tillskottet på kvällen.

Eftersom Omega 3 är naturligt förekommande i naturen, och därmed en naturlig del i många människors kost, är biverkningar väldigt ovanliga. Förmodligen då kroppen under årtusenden har utvecklats för att använda sig utav dessa fettsyror. De flesta av riskerna har därför mer att göra med hur man får i sig fettsyrorna, än fettsyrorna i sig. Exempelvis så kan vissa av de fiskar som innehåller Omega 3 även innehålla tungmetaller. Men de bästa Omega 3 kapslarna på marknaden är av bra kvalitet och du kan vara säker på att fettsyrorna kommer från bra källor. Därmed ska du inte behöva oroa dig över några Omega 3 biverkningar.

Omega 3 vid graviditet (ökad blödningsrisk?)

Gällande ryktet om ökad blödningsrisk vid förlossning på grund av omega 3 /fiskleverolja har frågan har tagits upp med fettforskare. De flesta anser att blödningsrisk är överdriven och att det krävs väldigt stora doser. Det finns ingen information som visar att eskimåer eller annan befolkning med högt intag omega-3 har uppvisat ökad blödningsrisk vid förlossning.

Likaså finns det studier på gravida med doser upp till 2-4 g omega-3/dag utan att man påpekat eller sett någon ökad blödningsrisk. Ökad blödningsrsrisk i normalbefolkningen anses kunna uppkomma vid intag högre än 10-15 g omega-3 per dag (motsvarar 33-50 g Eskimo-3).

Försiktighet bör givetvis alltid iakttas när det gäller graviditet men det är väsentligt att fostret får EPA och framförallt DHA för dess utveckling. En randomiserad studie gjord på nästan 1000 gravida kvinnor som fick motsvarande 2,7 kapslar Eskimo-3 per dag uppvisade ingen ökning i blodförlust under förlossningen [källa].

Diskutera dock saken med din barnmorska och lyssna givetvis först och främst på hens rekommendationer.

Eskimo – mina bästa Omega 3 kapslar

Eskimo Omega 3 kapslar billiga
Eskimo Omega 3 kapslar är förhållandevis billiga och håller en hög kvalitet

För mig har utan tvekan märket Eskimo varit den absolut bästa Omega 3. Min mage reagerar ofta på fiskleverolja, jag får halsbränna och ont i magen. Med dessa denna fiskolja har jag inga som helst problem.

Fiskleverolja den absolut bästa källan för kvalitativa fettsyror och eftersom jag sällan äter fisk behöver jag ta tillskott. Jag äter även nötter och frön dagligen för att komplettera.

Eskimo Omega 3 kapslar innehåller fettsyror från fiskolja som har genomgått molekylär destillation. Destillationen innebär att alla eventuella föroreningar försvinner. Med Eskimo Omega 3 kan du därför vara säker på att få riktigt högkvalitativ fiskleverolja utan att riskera att få i dig eventuella skadliga föroreningar. Tillskottet är även certifierat av Friend of the Sea vilket innebär att den ursprungliga fisken kommer från certifierat hållbar fiskproduktion från fiskerier och akvakultur.

Eskimo, de bästa Omega 3 kapslarna, är en produkt som inte bara är bra för din egen kropp utan även bra för miljön. Det är det viktigaste för mig när jag väljer mina tillskott.

Köp Eskimo här

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply