0
Träningskläder mamma I can I will rabattkod
Gravid, Träningskläder

I Can I Will Mamma Träningskläder recension + RABATTKOD 15%

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Mammakläder finns det idag ett stort utbud av – men något som jag tycker saknas är snygga mamma-träningskläder. Eller, det var vad jag tyckte innan jag testade nya maternity kollektionen från I Can I Will som jag tänkte skriva om idag. För er som vill veta lite mer om gravid träningskläder av olika märken rekommenderar jag att läsa mitt inlägg om detta, för i det här inlägget fokuserar jag på ICIW mamma-träningskläder.

Med min ICANIWILL rabattkod FITNESSFIA20 får du hela 20 % rabatt på alla produkter hos ICIW via denna LÄNK

Hur jag tränar just nu som gravid

Både under min förra graviditet och min nuvarande graviditet har jag haft problem med foglossningar. Det har gjort att jag inte kunnat träna så mycket som jag vill, men jag har ändå försökt göra det jag kan.

I min nuvarande graviditet har det bara blivit hemmaträning på grund av Covid-19. Folkhälsomyndigheten har listat gravida som potentiell riskgrupp, särskilt i slutet av graviditeten och om det finns underliggande hälsoproblem sedan tidigare (läs mer om rekommendationerna här). Bättre att ta det säkra före det osäkra, eller hur?

Även om jag väljer att träna hemma, och är begränsad i vad jag kan göra för fogarna, så känner jag att det är nödvändigt att ha ändamålsenliga träningskläder. Jag försökte först träna i mjukisbyxor och vanlig bh, men det blev varm och skavde. Nu när jag fått hem mina I Can I Will mamma-träningskläder kan jag äntligen träna på riktigt.

Att träna under graviditeten

Kroppen mår lika bra av träning under graviditeten som annars. Vissa tror att man måste lägga av med träningen under graviditeten, men så är verkligen inte fallet. Däremot finns det några saker som är värda att tänka på.

Det finns inga hinder att fortsätta träna precis som vanligt under graviditeten, det gäller särskilt konditionsträning av alla dess slag. Promenader och löpturer är bra så länge du känner att du klarar av det. Bli dock inte förvånad om du får högre puls än vanligt under graviditeten, det är helt normalt. Herregud vad flåsig man kan bli av minimal ansträngning numer!

Du kan också fortsätta med styrketräning ganska långt in i graviditeten, men där måste du lyssna på kroppen och ta det lite lugnare än vanligt. Vi vet att tunga lyft inte är bra för gravida, så riktigt tunga marklyft och även benböj i viss mån kan göra mer skada än gott. Satsa istället på lättare styrketräning för bålet och armarna för att bibehålla styrkan som du redan innan graviditeten har byggt upp. Undvik gärna övningar där du ligger på rygg, detta eftersom livmodern kan trycka på blodådror i ryggen och på så sätt orsaka farliga blodtrycksfall.

Något som kan vara bra att träna under graviditeten är lugnare träningsformer så som yoga. Det hjälper dig att minska din inre stress och lär din kropp att slappna av – kunskaper som kan vara minst lika viktiga som en tränad kropp inför förlossningen. Varför inte testa gravidyoga?

Självklart ska du bara träna i den mån du känner att du orkar och klarar av. Ibland blir tröttheten för mycket (som för mig under denna graviditet), eller så får du så mycket besvär med ex. foglossningar att det rentav blir obehagligt att träna. Lyssna alltid på din egen kropp och rådfråga din barnmorska om något känns osäkert.

Snygga och praktiska mamma-träningskläder

I Can I Wills nya mamma-kollektion har ett gäng träningsplagg som passar perfekt för både den som är gravid och den som ammar. Plaggen är gjorda med tanke på träning, men kan lika gärna användas som mjukiskläder eller vardagskläder. Här kommer lite mer information om alla plagg:

I Can I Will mamma träningstights

mamma träningstights ICIW
Jag fullkomligt ÄLSKAR dessa gravidträningstights från ICIW!

Det finns mycket som brukar vara mindre bra med vanliga träningstights medan man är gravid. Svårt att hitta rätt storlek, omöjligt att få midjan över magen och lyckas man så hasar de bara ner. Allt detta och mycket mer har ICIW tänkt på när de tillverkade dessa mamma träningstights. Tightsen är gjorda med mycket plats för mage, och de har en silikon-kant i midjan som gör att tightsen håller sig uppe oavsett hur stor eller liten magen är. Förutom detta har tightsen även en mobilficka på sidan, och dessutom är de riktigt snygga!

passform I Can I Will gravidtights
Silikonkanten på insidan av dessa mamma träningstights hjälper till att hålla byxorna på plats. En ficka för mobilen är väldigt praktiskt, det är ju inte alltid så lätt att böja sig efter saker som gravid 😉 (Foto: icaniwill.se)

Detta är helt klart mina favoriter bland alla gravidträningstights. Jag har verkligen ingenting att klaga på, dessa är framtagna med den gravida kvinnan i fokus!

Min storlek på plagget: S

Mitt betyg: 5/5 hantlar

KÖP TIGHTSEN HÄR (koden FITNESSFIA20 ger 20 % i kassan)

Sportbh för amning

Amningstopp träning sportbh amning
Jag blev inte supersförtjust i denna sportbh anpassad för amning.

Oavsett om man tränar eller inte så tycker man ofta att sportbhn är den skönaste bhn! Självklart ska man inte undvika sportbhar bara för att det blir krångligt vid amning – välj istället en amnings-sportbh. Denna har en praktisk amningsöppning framtill som gör att du lätt och smidigt kan amma ditt barn. Sportbhn har även breda stabila band och mycket tyg kring brösten. Detta gör att ryggen får lite mer stöd för att hålla upp brösten, och att du kan bära bhn även fast brösten är svullna av mjölk.

Amningsbh träning
Ryggen är riktigt snygg och det är praktiskt att kunna knäppa upp vid amning. . (Foto: icaniwill.se)

Personligen tyckte jag dock inte att den här amningstoppen föll mig i smaken varken designmässigt eller funktionsmässigt. Jag vill gärna ha stoppning i en sportbh, något som är extra viktigt när man ammar (och brösten läcker). Jag gillar inte heller att designen är lite ”klumpig” och tyget tar upp hela bröstpartiet. Ryggen är dock jättesnygg. Gillar inte heller trycket ”maternity” som är en ring mitt på… hade kunnat sitta diskret i sidan istället.

Min storlek på plagget: L

Mitt betyg: 2/5 hantlar

KÖP SPORTBH:N HÄR (koden FITNESSFIA20 ger 20 % i kassan)

Mamma träningslinne – träningstopp gravid

träningslinne gravid I can I will
Fantastiskt snyggt är detta gravid träningslinne som även är superbra post partum.

Vanliga träningstoppar kan lätt bli för tighta när magen börjar växa, och risken finns alltid att magen hänger ut när man inte vill det. Med detta träningslinne behöver du inte oroa dig för det! Linnet har extra tyg kring magen som på ett snyggt sätt anpassar sig efter magens form oavsett hur stor magen är. Träningslinnet har även en reflexlogga på bröstet och en riktigt bekväm brottarrygg.

träningstopp gravid iciw
Jättesnygga detaljer och praktisk scrunch i midjan för att låta magen växa. (Foto: icaniwill.se)

Jag tycker att den här gravidtoppen är så snygg. Jag är säker på att detta är det plagg i Maternity kollektionen som jag kommer använda mest förutom mammatightsen.

Min storlek på plagget: M

Mitt betyg: 4,5/5 hantlar

KÖP TOPPEN HÄR (koden FITNESSFIA20 ger 20 % i kassan)

Mamma träningstopp amning

träningslinne mamma träningstopp
Detta mamma träningslinne tror jag kommer passa bättre efter förlossningen, nu tycker jag att det övre tyget står rakt ut.

Detta linne passar bra till dig som ammar. Under det yttersta tyglagret finns en smidig amningsöppning som gör det enkelt att mata barnet. Plagget sitter löst över magen och ger alltså inget obehagligt tryck över den nyförlösta magen, vill du ha lite extra kompression kan träningstightsen ge dig det istället. Detta linne har en fin rygg med brottarkänsla och går lätt att bära tillsammans med amnings-sportbhn.

mamma träningstopp iciw
Snygga och praktiska detaljer.

Jag är varken superimponerad eller besviken på detta mamma träningslinne. Jag tycker inte passformen är så bra och det var lite krångligt att få på sig plagget i och med att det är korsat i ryggen och massor med tyg. Over size funktionen får linnet att stå rakt ut över magen, men det är säkert praktiskt efter förlossningen när man vill dölja magen lite.

Min storlek på plagget: M

Mitt betyg: 3/5 hantlar

KÖP TOPPEN HÄR (koden FITNESSFIA20 ger 20 % i kassan)

Amningshoodie – mammahoodie

amningshoodie tränings hoodie amningskläder träning
Det jag inte gillade med denna träningshoodie är att den är för kort. Min mage är bara liten än så länge.

Detta är en riktigt smart hoodie som låter dig amma utan att frysa! Hoodien är over-size i modellen och har en smart amningsöppning med dragkedja fram – du behöver alltså inte ta av dig hoodien eller släppa in kall luft under hoodien för att amma. Helt enkelt en riktigt snygg hoodie med riktigt smart funktion.

gravid hoodie i can i will amning träning
Smart funktion med dragkedja som öppnar sig åt båda hållen. (Foto: icaniwill.se)

Trots att det kunde varit så bra tycker jag inte att passformen är särskilt bra. Man blir lite som Svampbob-fyrkant pga oversize-modellen som är kort i magen och överdrivet bred. Hoodien är helt enkelt för kort över magen för att kunna användas under graviditeten (jag är bara i vecka 17 och den är för kort). Om hoodien bara hade varit lite längre och mer figursydd hade jag älskat den!

Min storlek på plagget: M

Mitt betyg: 2,5/5 hantlar

KÖP HOODIEN HÄR (koden FITNESSFIA20 ger 20 % i kassan)

Att träna under amning och efter graviditeten

Efter graviditeten och under amningen kan du också fortsätta träna så fort du känner dig redo. Det finns ingen forskning som säger att det skulle vara farligt för dig att träna efter förlossningen eller under amningsperioden. Dock finns det självklart några saker att tänka på.

Träna för att bygga upp kroppen. Bli inte ledsen om du inte kan träna på samma sätt som innan graviditeten precis efter förlossningen. Din kropp måste få tid att återhämta sig, och du kan hjälpa den på traven med uppbyggande övningar. Träna med fokus på bål och bäckenbotten för snabbare återhämtning, men gör inte sit-ups och andra påfrestande magövningar. Fokusera istället på träning av inre magmuskler.

När du tränar efter graviditeten är det också viktigt att du ser till att få i dig lite extra vatten. Bröstmjölken kräver vatten och amningen kan alltså bli svår om du blir för uttorkad. Som tur är kan du lätt åtgärda detta genom att dricka lite extra vatten.

Att komma igång med träningen efter graviditet

Det svåraste med att träna efter förlossning brukar vara att komma igång. Det första steget är alltid det svåraste, men jag har några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig!

  1. Börja lätt. Eftersom det är så svårt att börja träna igen är det bästa du kan göra att bara börja någonstans. Ta en kort promenad eller kör ett riktigt kort pass på gymmet bara för att få det gjort. Då blir det lättare att bygga vidare och förhoppningsvis får du mersmak efter träningen, att ta hand om dig själv och att få lite ensamtid på gymmet eller kvalitetstid med barnet i promenadspåret.
  2. Se till att ge dig själv tid till träning. Med en ny liten familjemedlem kan det kännas som om tiden till träning inte finns. För att göra något åt det är det viktigt att du själv eller tillsammans med din partner eller en hjälpsam släkting/ vän ser till att ge dig lite tid för dig själv. Fråga om någon kan vakta barnet under tiden du går på en promenad, och se till att förklara hur viktigt det är att du får återuppbygga din kropp.
  3. Motivera dig själv med snygga träningskläder. Oavsett om man är gravid, ammande eller inte har varit gravid så är snygga träningskläder alltid lika motiverande. Att bara dra på sig träningskläderna kan ge en tillräcklig motivation till att vilja ge sig ut och träna. Som tur är finns det snygga och praktiska träningskläder för dig som ammar (och dig som är gravid), och det är om dem resten av inlägget kommer handla!

Att komma igång med träningen efter förlossningen

Det som var problemet vid förra graviditeten var att jag inte kunde få på mig mina vanliga träningskläder efter förlossningen. Då är det bra att det finns mamma-träningskläder.

För mig var det väldigt viktigt att komma igång med träningen så snabbt som möjligt efter att min dotter var född. Jag hade känt mig så begränsad hela graviditeten på grund av foglossning och tyngden av magen.

Efter graviditeten och vid amning är inte kroppen som den brukar, och då krävs lite extra av träningskläderna. Just därför är jag så glad att I Can I Will har tänkt på detta, och kommit ut med en snygg kollektion som passar både under graviditeten och post partum.

Jag hoppas att detta inlägg har kunnat ge dig lite inspiration till att träna under graviditeten och under amningen. Kanske kan något av plaggen jag tipsat om hjälpa dig att återfå motivationen. Vilka är dina bästa tips för att hålla sig aktiv som mamma? Lämna gärna dina tips i en kommentar på detta inlägg!

Missa inte chansen att få hela 15% rabatt på ALLT hos I Can I Will med min personliga rabattkod FITNESSFIA20 och denna LÄNK (lägg till koden i kassan)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply