Träningstights gravid med hög midja. Träningskläder gravid.
Gravid, Träningskläder, Träningstights

Träningskläder gravid – köpställen och rekommendationer

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Jag införskaffade bekväma och snygga mamma träningskläder någon månad in i min första graviditet. Det finnas många goda anledningar till att träna när man är gravid och det är något jag absolut rekommenderar att man gör. Tyvärr blev det inte som jag tänkt mig, med foglossning redan mycket tidigt i första graviditeten kunde jag inte träna. Det har varit lite bättre nu under min andra graviditet. Eftersom jag trots det, träningsklädes-nörd som jag är, köpt en hel del träningskläder för gravida vill jag tipsa om de bästa köpställena.

Inlägget är skrivet under min första graviditet 2018 , uppdaterat under andra graviditeten 2020 samt nu 2022. Jag kommer dock alltid att uppdatera det med de senaste träningskläderna för gravida.

Graviditet och träning

Alla graviditeter är annorlunda. Jag tränade fyra gånger per vecka innan jag blev gravid. De första veckorna under min första graviditet orkade jag inte. Jag kunde nästan somna stående. Sedan började besvären med fogarna tidigt i graviditeten. Under min andra graviditet gick det jättebra tills illamåendet blev för jobbigt i vecka 10 ish..

Mot slutet av min första graviditet var det tyngden av magen som gjorde att ryggen inte orkade med mer än mycket korta promenader. Jag upplevde även lite förvärkar och stickningar i bäckenbotten, inget farligt men inte skönt.

Om du kan träna hela graviditeten ut, grattis till dig! I annat fall får man försöka hålla igång så gott det går. Träningskläder som är anpassade för gravida gör att det blir mer bekvämt att röra sig, även om det ibland även funkar med många vanliga träningsplagg.

Träningskläder gravid

Något som kan kännas svårt när det kommer till träning vid en graviditet är kläderna. Ens vanliga kläder blir för små och obekväma. Jag har använt mina gravid-träningskläder till vardags eftersom de är sköna och stretchiga. Den störta nyttan har jag dessutom nästan haft efter förlossningen. Så skönt att ha gravidträningskläder på sig när allt håller på och läker!

Idag finns det ett ganska stort utbud av träningskläder för gravida. Vad är då skillnaden mellan dessa och vanliga träningskläder? Mamma-träningskläder är väldigt liknande vad gäller material och design. Skillnaden sitter i hur de är sydda. Toppar behöver plats och extra längd för en växande mage. Byxor behöver sitta bra och gärna en bit upp på magen för bästa möjliga passform och komfort.

Vart kan man köpa träningskläder för gravida?

Några få vanliga klädbutiker har träningskläder för gravida, men utbudet är oftast väldigt begränsat. Det är väldigt sällan man hittar några gravidkläder i fysiska butiker, ofta är utbudet miljarder gånger bättre online. I det här inlägget har jag därför samlat de bästa online-butikerna med gravid träningstights och andra gravid träningskläder.

Flera av dessa har jag testat och utvärderat under graviditeterna, men vissa har jag bara listat. Här kommer mina tips på snygga träningskläder för gravida:

Träningstights gravid

Något av det svåraste att få rätt med mamma träningskläder är träningstights. De ska inte sitta för löst och inte för tight, de ska vara bekväma och samtidigt gärna fina. Vad ska man då leta efter?

Som tidigare nämnt så är en hög midja något som gör att byxorna får bra komfort och passform. Det gör att man kan röra sig fritt under hela träningen utan att man riskerar att magen hänger utanför eller att midjan blir för låg. Många som testat träningstights för gravida brukar undra varför inte alla tights har så hög midja, just på grund av komforten och säkerheten.

Mina bästa tips:

I Can I Will mammatights – mina favoriter!

ICANIWILL mammaträningstights gravidtights träningstights graviditet träningskläder gravid
Mina absoluta favoriter är dessa gravidträningstights från I Can I Will. Dessa lanserades våren 2020 och jag var bland de första att köpa dem.

Jag älskar dessa träningstights från ICIW som är en del av deras kollektion av mamma-träningskläder. De sitter otroligt bra tack vare en silikonkant på insidan av tightsen, som gör att de inte glider ner. Detta är något jag önskat hos andra gravidtights. På sidan finns en liten ficka för mobilen, supersmidigt när man har svårt att böja sig efter saker. Materialet är klassiskt träningstyg, passformen är perfekt och sömmarna är bra. Jag har storlek S på mina tights här i vecka 19. Rekommenderar dessa starkt!

Köp dem HÄR (rabattkoden FITNESSFIA15 ger 15% rabatt!)

Aimn gravidtights

gravid tights aimn
Perfekta gravid-tights från Aimn.

Dessa Aimn träningstights för gravida är även ett jättebra köp. De kan användas även efter förlossningen, då allt inte gått tillbaka än. Dessa har ett väldigt skönt och följsamt material. I och med att de är så pass neutrala, har jag även använt dem som vanliga leggings. Jag har storlek S på tightsen på bilden (i vecka 30).

Det finns även sportbhar (ej gravidkollektionen) som kan matchas med tightsen. Just en sån är sportbhn från Aimn på bilden. Här är den i storlek L (brösten har ju en tendens att explodera 🙂 ). Den sitter dock inte superbra, och hade hellre velat ha kupstorlekar.

Slutsatsen är att jag verkligen rekommenderar Aimn gravidtights men inte sportbhn.

De finns båda att köpa HÄR.

Reebok maternity tights

Även Reebok gör gravidtights och sportbh.

Dessa gravidträningstights från Reebok tycker jag är ganska lika dem från Aimn, däremot kanske Aimn gravidtights är lite snyggare. Det kan vara svårt att jämföra på bilden då det skiljer sig många veckor mellan bilderna, här är jag i vecka 37. Storleken jag har på mig är S och det är på gränsen som ni ser. De är lite mer generösa i storleken än dem från Aimn och ICIW.

Både toppen och gravidtights finns att köpa HÄR.

H&M MAMA träningstights

HM gravidtights MAMA träningstights
HM Mama gravid träningstights

Även H&M har numer träningstights för gravida. Visserligen bara en modell än så länge men sortimentet ökar ständigt.

Tightsen finns att köpa HÄR

Asos Maternity tights

gravidtights asos
Asos har gravidtights i olika färger och mönster till ett bra pris

Jag gillar generellt sett ASOS gravidkläder. Deras Maternity kollektion är väldigt bra med massa fina kläder för gravida. De har även ett brett utbud av träningskläder för gravida (i alla fall om man jämför med de flesta kedjorna).

Se hela utbudet hos Asos HÄR

Träningstoppar gravid (linnen)

Har man ett långt träningslinne som inte är allt för tight så kan självklart detta passa även under graviditeten, men annars finns det andra modeller att använda sig av. Tightare linnen som är riktigt töjbara runt midjan eller lösare toppar med mer längd för den som föredrar det. Just toppar brukar också finnas i många olika färger och mönster för den som uppskattar det.

Gravidlinne träning I Can I Will

träningslinne gravid I can I will rabattkod
Jag älskar detta snygga gravid träningslinne från ICIW.

Jag har provat hela maternity collection från I Can I Will och detta linne var förutom tightsen (ovan) bäst. Detta träningslinne gravid sitter så bra. Här har jag storlek M i veckan 19. Det känns som att det finns gott om plats att växa. Ryggen är riktigt snygg på detta linne med ICIW logo-band i brottar-rygg. Detta gravidlinne kommer att användas mycket!

Köp linnet HÄR (rabattkoden FITNESSFIA15 ger 15% rabatt!)

HM MAMA träningslinne

Gravid träningslinne topp gravid träning
Träningslinne för gravid från H&M Mama

Jättefint träningslinne för gravid som passar bra framförallt mot slutet av graviditeten då man behöver lite extra utrymme.

Köp detta gravid-träningslinne HÄR

Reebook träningslinne gravid-kollektion

Reebook träningskläder gravid träningslinne
Reebook har fina träningskläder för gravida

Reebook träningslinnen för gravida är riktigt fina tycker jag. Detta linne finns exempelvis i både rosa, blått och svart. Eftersom Reebok är ett märke för “vanliga” träningskläder är deras kollektion av de bästa materialen och bra passform.

Köp hela kollektionen HÄR

Asos Maternity

gravidlinnen träning gravid topp tröja
Färgexplosion. Att vara gravid behöver inte vara svart-vitt!

Ni som följt mig på bloggen vet att jag älskar färgglada träningskläder. Därför blev jag så glad när jag hittade dessa fina träningslinnen för gravida hos Asos. Vad sägs om setet till höger, så gulligt med matchande topp och underdel!

Dessa godingar finns att köpa HÄR

Mamalicious gravidlinne

mama gravid träning linne mamalicious
Mamalicious har flera fina träningskläder för gravida

Ytterligare ett hett tips är Mamalicous kollektion med träningskläder för gravida. Här hittar du lite annorlunda snitt och mönster.

Spana in Mamalious utbud av träningskläder HÄR

Training for pregnant

Träningstopp gravid träningslinne

Två snygga träningslinnen för gravida i enkla färger för dig som föredrar det. Training for pregnant har även träningsbyxor och träningstoppar i olika design. Lite längre ner ser du även deras utbud av gravidjackor för träning.

Köp hela kollektionen från Training for pregnant HÄR

Sportbh amning & graviditet

Det finns särskilda tränings-BHar för den gravida, men annars är ett bra tips att leta efter en med mycket stöd. Detta eftersom ett par bröst som gör sig redo för att mata en bebis blir ömma, större än vanligt och jobbiga att bära på. En BH med bra stöd gör då att man kan göra alla rörelser som förut utan att brösten blir ett hinder.

Reebok amningsbh träning / sportbh

Reebok sportbh gravid träningsbh amningsbh träning
Jag är helt galen i denna sportbh med amningsfunktion från Reebok.

Jag blev väldigt glad när jag hittade denna amningsbh för träning. Den är såå skön! Jag tror att jag kommer att använda denna även till vardags när bebis har kommit. Det enda som är lite negativt med denna sportbh är att tyget under bysten kan glida upp lite, det är mer en estetisk fråga (logon syns inte) än vad det är en funktionell fråga.

Köp gravid sportbh från Reebok HÄR.

Boob fast food träningsbh amning

boob sportbh fast food. Träningsbh gravid sportbh.
Sportbh från Boob “fast food”.

Denna webbutik säljer Boobs utbud av graviditetskläder och just det märket har en bra träningsbh. Boobs Fast Food sportbh är anpassad för ammande mammor och är därför ett bra köp redan under graviditeten.

Du hittar hela utbudet av Babylands träningskläder HÄR.

H&M Mammakläder träning

Träningsbh amning sportbh
H&M har en annan variant på amning-sportbh

HM Mama har en annan sportbh for amning som även passar bra under graviditeten då brösten är svullna. Fin färg också!

Köp sportbh och andra träningskläder för gravida HÄR

Träningströja gravid

Olika typer av träningströjor är alltid behändigt och kan användas även till vardags, framförallt under den sista trimestern. Då kan det vara skönt att svepa in sig i en träningshoodie. Eller en jacka med blixtlås som går att öppna och stänga utifrån hur varm du blir. För ja, man blir väldigt varm på slutet av graviditeten.

Träninings-hoodie gravid I Can I Will

Tränings hoodie gravid jacka träning
Denna hoodie från I Can I Will är även anpassad för amning.

En träningshoodie gravid från ICIW som har en dragkedja för amning. Denna hoodie kan alltså användas både under graviditet och senare under amningen. Jag var inte supernöjd på hur denna satt över magen, den är lite oversize och står rakt ut. Jag tror dock att den kommer att vara fantastisk under amningstiden. På bilden har jag strl M i vecka 19. Materialet är jätteskönt och mjukt. Dragkedjan går att öppna åt båda hållen, så praktiskt!

Köp hoodien HÄR (rabattkoden FITNESSFIA15 ger 15% rabatt!)

Gravid träningsjacka Training for pregnant

Gravid jacka träning dragkedja träningströja

Det som var svårast att hitta var fina träningsjackor för gravida. Hos Training for pregnant hittade jag en snygg gravidjacka för träning och en träningströja med dragkejda. De har även flera praktiska träningskläder för gravida.

Hela utbudet hittar du HÄR.

Asos träningströja gravid hoodie

varm gravidtröja hoodie mammakläder
Fina hoodies för träning och bara att mysa i <3

Du hittar även ett bra utbud hos Asos Maternity. Jag har själv inte beställt några träningskläder därifrån men däremot vanliga gravidkläder. Dessa hoodies är perfekta att mysa i och funkar lika bra på en promenad.

Alla fina kläder från Asos hittar du HÄR.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lise Frank november 4, 2020 at 12:24 e m

  Tack för bra tips! Är i v 27 med barn nr 2 och just nu är de bästa dessa som jag köpte förra graviditeten.
  IcanIwill är slutsålda och kommer in först i december. Vet du ngn annanstans de går att köpa?

  • Reply Fitnessfia november 4, 2020 at 12:46 e m

   Hej!

   Tyvärr säljs ICIW bara via deras hemsida. Det är så synd att de är slutsålda. Håll utkik för jag kommer ha en tävling där man kan vinna ett par inom kort. De näst bästa tycker jag är dem från Aimn och de finns i lager (se info ovan).

   /Fitnessfia

  Leave a Reply