Träningstights gravid med hög midja. Träningskläder gravid.
Gravid, Träningskläder, Träningstights

Träningskläder gravid – köpställen och rekomendationer


Jag införskaffade bekväma och snygga mamma träningskläder någon månad in i min graviditet. Det finnas många goda anledningar till att träna när man är gravid och det är något jag absolut rekommenderar att man gör. Tyvärr blev det inte som jag tänkt mig, med foglossning redan mycket tidigt i graviditeten har jag knappt rört mig under snart 9 månader. Tack och lov började jag på vattengympa för gravida för någon månad sedan. Vill trots det tipsa om fina gravid-träningskläder i detta inlägg.

Graviditet och träning

Alla graviditeter är annorlunda. Jag tränade fyra gånger per vecka innan jag blev gravid. De första veckorna orkade jag inte. Jag kunde nästan somna stående. Sedan började besvären med fogarna.

Nu i vecka 38 är det även tyngden som gör att ryggen inte orkar med mer än mycket korta promenader. Jag upplever även förvärkar och stickningar i bäckenbotten.

Om du kan träna hela graviditeten ut, grattis till dig! I annat fall får man försöka hålla igång så gott det går. Samma sak gäller med kosten. Jag tycker inte att man ska “passa på” utan tänka att om du någon gång i livet ska äta bra och vitaminrikt – så är det verkligen nu som gravid!

Träningskläder gravid

Något som kan kännas svårt när det kommer till träning vid en graviditet är kläderna. Ens vanliga kläder blir för små och obekväma. Jag har använt mina gravid-träningskläder till vardags eftersom de är sköna och stretchiga.

Idag finns det ett ganska stort utbud av träningskläder för gravida. Vad är då skillnaden mellan dessa och vanliga träningskläder? Mamma träningskläder är väldigt liknande vad gäller material och design. Skillnaden sitter i hur de är sydda. Toppar behöver plats och extra längd för en växande mage. Byxor behöver sitta bra och gärna en bit upp på magen för bästa möjliga passform och komfort.

Vart kan man då hitta träningskläder för gravida? Många vanliga klädbutiker har träningskläder för gravida, men sen finns också en del bra ställen på nätet som inriktar sig på just gravidkläder och då även träningskläder. En sådan webbshop är Training for pregnant. Du hittar även ett bra utbud hos Asos maternity och en svensk sida som heter Graviditetskollen. Ett visst sortiment finns även hos t.ex. Babyland

Träningstights gravid

Något av det svåraste att få rätt med mamma träningskläder är träningstights. De ska inte sitta för löst och inte för tight, de ska vara bekväma och samtidigt gärna fina. Vad ska man då leta efter?

Som tidigare nämnt så är en hög midja något som gör att byxorna får bra komfort och passform. Det gör att man kan röra sig fritt under hela träningen utan att man riskerar att magen hänger utanför eller att midjan blir för låg. Många som testat träningstights för gravida brukar undra varför inte alla tights har så hög midja, just på grund av komforten och säkerheten.

Mina favoriter kommer ifrån Training for pregnant.

Träningstoppar gravid

Har man ett långt träningslinne som inte är allt för tight så kan självklart detta passa även under graviditeten, men annars finns det andra modeller att använda sig av. Tightare linnen som är riktigt töjbara runt midjan eller lösare toppar med mer längd för den som föredrar det. Just toppar brukar också finnas i många olika färger och mönster för den som uppskattar det. Flera snygga hittade jag hos Graviditetskollen

Tränings BH gravid

boob sportbh fast food. Träningsbh gravid sportbh.

Sportbh från Boob “fast food”.

Det finns särskilda tränings-BHar för den gravida, men annars är ett bra tips att leta efter en med mycket stöd. Detta eftersom ett par bröst som gör sig redo för att mata en bebis blir ömma, större än vanligt och jobbiga att bära på. En BH med bra stöd gör då att man kan göra alla rörelser som förut utan att brösten blir ett hinder. Det finns dessutom bra tränings bh som är anpassade för ammande mammor, exempelvis Boobs Fast Food sportbh.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply