Träningstights gravid med hög midja. Träningskläder gravid.
Gravid, Träningskläder, Träningstights

Träningskläder gravid – köpställen och rekommendationer


Jag införskaffade bekväma och snygga mamma träningskläder någon månad in i min graviditet. Det finnas många goda anledningar till att träna när man är gravid och det är något jag absolut rekommenderar att man gör. Tyvärr blev det inte som jag tänkt mig, med foglossning redan mycket tidigt i graviditeten har jag inte kunnat träna under snart 7 månader. Jag hann dock både köpa och använda en hel del träningskläder för gravida (under promenader mm) och vill tipsa om dessa.

Inlägget är skrivet under min graviditet 2018 men är uppdaterat med de senaste träningskläderna i december 2019.

Graviditet och träning

Alla graviditeter är annorlunda. Jag tränade fyra gånger per vecka innan jag blev gravid. De första veckorna orkade jag inte. Jag kunde nästan somna stående. Sedan började besvären med fogarna tidigt i graviditeten.

Nu i vecka 38 är det även tyngden som gör att ryggen inte orkar med mer än mycket korta promenader. Jag upplever även förvärkar och stickningar i bäckenbotten.

Om du kan träna hela graviditeten ut, grattis till dig! I annat fall får man försöka hålla igång så gott det går. Träningskläder som är anpassade för gravida gör att det blir mer bekvämt att röra sig, även om det så klart funkar med många vanliga träningsplagg.

Träningskläder gravid

Något som kan kännas svårt när det kommer till träning vid en graviditet är kläderna. Ens vanliga kläder blir för små och obekväma. Jag har använt mina gravid-träningskläder till vardags eftersom de är sköna och stretchiga.

Idag finns det ett ganska stort utbud av träningskläder för gravida. Vad är då skillnaden mellan dessa och vanliga träningskläder? Mamma-träningskläder är väldigt liknande vad gäller material och design. Skillnaden sitter i hur de är sydda. Toppar behöver plats och extra längd för en växande mage. Byxor behöver sitta bra och gärna en bit upp på magen för bästa möjliga passform och komfort.

Vart kan man köpa träningskläder för gravida?

Många vanliga klädbutiker har träningskläder för gravida, men sen finns också en del bra ställen på nätet som inriktar sig på just gravidkläder och då även träningskläder. En sådan webbshop är Training for pregnant jag gillade dessa kläder men de var lite begränsade i färg och form, det mesta var svart med stor logga på.

Här kommer därför fler tips på snygga träningskläder för gravida:

Träningstights gravid

Något av det svåraste att få rätt med mamma träningskläder är träningstights. De ska inte sitta för löst och inte för tight, de ska vara bekväma och samtidigt gärna fina. Vad ska man då leta efter?

Som tidigare nämnt så är en hög midja något som gör att byxorna får bra komfort och passform. Det gör att man kan röra sig fritt under hela träningen utan att man riskerar att magen hänger utanför eller att midjan blir för låg. Många som testat träningstights för gravida brukar undra varför inte alla tights har så hög midja, just på grund av komforten och säkerheten.

Mina bästa tips:

Aimn

gravid tights aimn

Perfekta gravid-tights från Aimn.

Dessa Aimn träningstights för gravida är ett jättebra köp. De kan användas även efter förlossningen, då allt inte gått tillbaka än. Dessa påminner om mina från Training for pregnant men materialet känns lite bättre. Det finns även matchande sportbh.

De finns att köpa HÄR.

H&M MAMA

HM gravidtights MAMA träningstights

HM Mama gravid träningstights

Även H&M har numer träningstights för gravida. Visserligen bara en modell än så länge men sortimentet ökar ständigt.

Tightsen finns att köpa HÄR

Asos Maternity

gravidtights asos

Asos har gravidtights i olika färger och mönster till ett bra pris

Jag gillar generellt sett ASOS gravidkläder. Deras Maternity kollektion är väldigt bra med massa fina kläder för gravida. De har även ett brett utbud av träningskläder för gravida (i alla fall om man jämför med de flesta kedjorna).

Se hela utbudet hos Asos HÄR

Träningstoppar gravid (linnen)

Har man ett långt träningslinne som inte är allt för tight så kan självklart detta passa även under graviditeten, men annars finns det andra modeller att använda sig av. Tightare linnen som är riktigt töjbara runt midjan eller lösare toppar med mer längd för den som föredrar det. Just toppar brukar också finnas i många olika färger och mönster för den som uppskattar det.

HM MAMA träningslinne

Gravid träningslinne topp gravid träning

Träningslinne för gravid från H&M Mama

Jättefint träningslinne för gravid som passar bra framförallt mot slutet av graviditeten då man behöver lite extra utrymme.

Köp detta gravid-träningslinne HÄR

Reebook träningslinne gravid-kollektion

Reebook träningskläder gravid träningslinne

Reebook har fina träningskläder för gravida

Reebook träningslinnen för gravida är riktigt fina tycker jag. Detta linne finns exempelvis i både rosa, blått och svart. Eftersom Reebok är ett märke för “vanliga” träningskläder är deras kollektion av de bästa materialen och bra passform.

Köp hela kollektionen HÄR

Asos Maternity

gravidlinnen träning gravid topp tröja

Färgexplosion. Att vara gravid behöver inte vara svart-vitt!

Ni som följt mig på bloggen vet att jag älskar färgglada träningskläder. Därför blev jag så glad när jag hittade dessa fina träningslinnen för gravida hos Asos. Vad sägs om setet till höger, så gulligt med matchande topp och underdel!

Dessa godingar finns att köpa HÄR

Mamalicious

mama gravid träning linne mamalicious

Mamalicious har flera fina träningskläder för gravida

Ytterligare ett hett tips är Mamalicous kollektion med träningskläder för gravida. Här hittar du lite annorlunda snitt och mönster.

Spana in Mamalious utbud av träningskläder HÄR

Sportbh amning & graviditet

Det finns särskilda tränings-BHar för den gravida, men annars är ett bra tips att leta efter en med mycket stöd. Detta eftersom ett par bröst som gör sig redo för att mata en bebis blir ömma, större än vanligt och jobbiga att bära på. En BH med bra stöd gör då att man kan göra alla rörelser som förut utan att brösten blir ett hinder.

Babyland

boob sportbh fast food. Träningsbh gravid sportbh.

Sportbh från Boob “fast food”.

Denna webbutik säljer Boobs utbud av graviditetskläder och just det märket har en bra träningsbh. Boobs Fast Food sportbh är anpassad för ammande mammor och är därför ett bra köp redan under graviditeten.

Du hittar hela utbudet av Babylands träningskläder HÄR.

H&M Mammakläder träning

Träningsbh amning sportbh

H&M har en annan variant på amning-sportbh

HM Mama har en annan sportbh for amning som även passar bra under graviditeten då brösten är svullna. Fin färg också!

Köp sportbh och andra träningskläder för gravida HÄR

Träningströja gravid

Olika typer av träningströjor är alltid behändigt och kan användas även till vardags, framförallt under den sista trimestern. Då kan det vara skönt att svepa in sig i en träningshoodie. Eller en jacka med blixtlås som går att öppna och stänga utifrån hur varm du blir. För ja, man blir väldigt varm på slutet av graviditeten.

Graviditetskollen träningsjacka

mamma tränings tröja

Flera fina träningskläder för gravida bland annat denna överdragsjacka hittar du hos Graviditetskollens webshop.

Flera snygga träningskläder hittade jag hos den svenska sidan Graviditetskollen. Själva webbshoppen är inriktad på olika produkter kring graviditet och att bli gravid. De har inte ett jättestort utbud av träningskläder för gravida med det som finns är riktigt bra.

Hela utbudet hittar du HÄR.

Asos träningströja gravid hoodie

varm gravidtröja hoodie mammakläder

Fina hoodies för träning och bara att mysa i <3

Du hittar även ett bra utbud hos Asos Maternity. Jag har själv inte beställt några träningskläder därifrån men däremot vanliga gravidkläder. Dessa hoodies är perfekta att mysa i och funkar lika bra på en promenad.

Alla fina kläder från Asos hittar du HÄR.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply