0
Hälsa

Kan man bli av med celluliter med träning, krämer etc?

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Celluliter, gropar, apelsinhud – okärt barn har många namn. På tidningsomslagen och i sociala medier ser vi dagligen mängder av släta och lena kvinnokroppar. Det är något som egentligen är riktigt konstigt då verkligheten sällan ser ut på det viset. I princip alla kvinnor har ärr, bristningar och/ eller celluliter på sin kropp.

Om man kan bli av med celluliter med träning är en av de vanligaste frågorna jag får här på bloggen och därför har jag bestämt mig för att skriva ett blogginlägg om det.

Vad är celluliter?

Låt oss börja med att gå in lite på vad celluliter verkligen är. Celluliter är gropar i huden främst på rumpan och benen, men celluliter kan även finnas på mage och armar.

Celluliter drabbar främst kvinnor, vilket gör att det finns misstanke om att det kvinnliga könshormonet östrogen ligger bakom hudförändringarna.

Celluliter hur blir man av med?
Celluliter i närbild eller apelsinhud som det ibland kallas.

Det vi vet är att groparna består av underhudsfett som av någon anledning lägger sig i grop-formationer istället för slätt. Mängden underhudsfett spelar roll för mängden celluliter, vilket gör att de främst uppstår på lår och rumpa då det är där som den kvinnliga kroppen samlar på sig fett. Detta till skillnad från män som främst samlar fett över buken.

Alltså är celluliter något som uppstår där den kvinnliga kroppen har sitt underhudsfett.

Få bort celluliter

Få bort celluliter med träning
Är detta en före-efter bild för något mirakelpreparat? Eller bara photoshop och vinklar?Bildkälla

Hur gör man för att få bort celluliter? Kan man ta bort celluliter? De är några av de mest googlade frågorna kring celluliter. Svaret är att ja det går att få bort dem – men inte på ett hälsosamt sätt.

För att få bort celluliter skulle du behöva bli av med stora delar av ditt underhudsfett. Detta går, men kommer med flera stora nackdelar för hälsan. Det är i underhudsfettet som din energi bevaras, och den kvinnliga kroppen behöver en relativt hög fettnivå för att kunna fungera rent hormonellt.

Kräm mot celluliter

Du kanske har sett krämer och andra hudvårdsprodukter som hävdar att de kan ta bort celluliter. Tyvärr är detta falsk marknadsföring då det inte finns någon pålitlig forskning som bekräftar att någon typ av produkt skulle kunna ta bort celluliterna.

Slösa inte dina pengar på salvor och krämer som påstår sig kunna minska celluliterna. Det är bara ett sätt för företag att tjäna pengar på kvinnors osäkerhet kring sina kroppar.

Träna bort celluliter

Med träning då? Kan man träna bort celluliterna? Som tidigare beskrivet kan du minska mängden underhudsfett och då bli av med celluliterna. Dock kräver det hård träning och ett kaloriunderskott, vilket inte rekommenderas då kroppens naturliga funktioner kan skadas.

Med det sagt kan man definitivt förbättra apelsinhuden genom att gå ner i vikt och att träna regelbundet.

Photoshop och vinklar?

Det enda som verkligen kan få huden att bli helt slät är tyvärr photoshop och bilder tagna med rätt vinkel+ljus. Vill du använda dessa metoder så kör på, men jag vill hellre uppmuntra dig till att vara ärlig med dina celluliter.

Vi måste börja visa oss odödliga genom att visa celluliterna. Låt dem vara med på bilder och visa dem genom att bära kläder som inte döljer dem. Skulle vi alla visa våra celluliter utan att skämmas så skulle de till sist bli normala. Ingen skulle behöva känna sig onormal längre. Vi skulle inte behöva svälta oss eller köpa dyra fake-krämer för att ”passa in”.

Apelsinhud celuliter kan man bli av med genom träning?
Apelsinen är underbar trots sina gropar, det är du också!

Sammanfattning celluliter

Många av oss skäms för våra celluliter. För att vi inte är så baby-lena och släta som modellerna. Faktum är dock att även modellerna har celluliter, och att det inte är något ovanligt.

Celluliter – ”apelsinhud” är något som drabbar många kvinnor. Det är ett sätt som våra kroppar väljer att förvara vår energi på. Tillståndet kan bli bättre med viktnedgång och träning men tyvärr finns det inga mirakelmedel som kan sudda bort dem helt. Vi får helt enkelt lära oss att leva med dem istället!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Angelica februari 26, 2022 at 7:53 f m

  Jag började typ gråta av detta 🙁 TACK för att du lyfter och är ärlig och pushande , jag är riktigt bra på att hata och hitta fel hela tiden

  • Reply Fitnessfia februari 26, 2022 at 8:24 f m

   Tack för din fina kommentar, det är genom feedback jag får energi att fortsätta skapa inlägg. Ha en fin dag <3

   Med vänlig hälsning,
   Sofia, fitnessfia

  Leave a Reply