Billiga träningstights online
Träningstights

Billiga träningstights – du får vad du betalar för?


Billiga träningstights av icke-märken känns för många som osäkert territorium. Vad får man egentligen om man köper så billigt? Kommer de att hålla? Ja det kommer de med största sannolikhet. Det kommer alltid finnas dem som anser att märkeskläder är bättre. Har man möjligheten och pengarna till att fylla hela sin garderob med dyra plagg så har man såklart rätt att göra just det, men alla kan inte det. Tyvärr så kan människor skapa sig en bild utav att bara för något är dyrare så är det bättre – men det stämmer faktiskt inte!

HÄR hittar du ett stort utbud av billiga träningskläder hos bubbleroom.com

Marknaden av träningskläder

Under de senaste åren har försäljningen av träningskläder ökat markant, och den globala marknaden av träningskläder beräknas nå $219.7 miljarder dollar år 2024. Detta är nästa en fördubbling från 2012, då denna siffra låg på $135 miljarder dollar. (Källa)

Märkesträningskläder blir populärare och populärare och en viss attityd kan ses hos de som är aktiva inom olika sporter; just att man väljer märkeskläder att träna i. Min fråga är då om man verkligen måste lägga så stora pengar på sina träningsplagg? Är märkesträningskläderna verkligen bättre? I detta inlägg tänkte jag ta billiga träningstights som ett exempel.

Dyra vs billiga träningstights

När vi går in på olika sociala medier så som Instagram och Snapchat så möts vi ofta av vältränade människor som tränar i tights eller byxor med fina märken kring midjebanden. Dessa inlägg är ofta sponsrade – alltså marknadsföring då dessa företag har blivit duktiga på att använda personer som är aktiva i sociala medier som reklam för sina dyra produkter.

Att dagligen se dessa märken i våra flöden får oss att tänka att det är det enda rätta, att det är det enda som finns, och då köper vi gärna de dyrare märkena om vi har råd. Kanske är detta för att vi vill visa att vi har det väl ställt (eller måla upp en fasad av att vi har det) och kanske för att vi ser att det är vad ”alla andra” har.

Men, behöver man verkligen lägga ner mycket pengar för att få ett par bra träningstights?

Materialskillnad

En del hävdar att materialet är bättre i dyrare träningstights, och att det alltså inte bara är märket man betalar för.

Eftersom jag kan se att det i många fall är märket man betalar för så finns det inget argument för att ett par dyra träningstights automatiskt skulle ha bättre egenskaper än ett par billiga träningstights. Om samma material kan hittas i två olika tights så skiljer sig inte andningsförmågan, stretchigheten eller hållbarheten sig åt bara för att det ena paret kostar mer än det dubbla av det andra paret.

Låt oss kika närmare på detta.

Exempel Casall dyra träningstights

Dyra träningstights billiga

Är dyra träningstights bättre?

Casall har ett par träningstights som heter Printed Skin 7/8 Tights. De är gjorda av 78% polyester och 22% elastan. Polyester är ett syntetmaterial som är oerhört populärt i träningskläder då det kan vara bra på att transportera bort fukt ifrån kroppen och elastan är det material som gör träningskläder så stretchiga. Tightsen från Casall kostar 1299 kr.

Exempel Bubbleroom billiga tights

träningstights billigt

Kan man lita på att köpa träningstights billigt?

Nu kan vi istället vända blicken mot ett billigare par träningstights. Ett exempel på detta är Bubbelrooms Squat For Your Butt Tights som kostar 349 kr (Yes, det är samma snygga leopardmönstrade träningstights som jag hade på mig i ett tidigare inlägg). Dessa innehåller – förvånande nog – samma material som träningstightsen från Casall. Det skiljer några få procentenheter mellan dem, men materialen är desamma och därför också deras funktion.

Slutsats: är dyra träningstights bättre?

Enligt mig – nej, inte per definition.

Visst, det kan finnas skillnader i hur materialen är producerade och som då kan ge olika egenskaper – men materialen är fortfarande desamma och ändå skiljer de två träningstightsen nästan 1000 kr i pris. Med detta är det inte menat att peka ut Casall som ett dåligt märke, de togs bara som ett exempel för något många tillverkare av dyra träningskläder är skyldiga till. Att samma material används men att priset skiljer enormt mycket ändå får mig verkligen att tro att det är märket i sig man betalar för.

Värt att nämna är också att en del dyrare träningstights faktiskt är gjorda i andra ”bättre” material som ex. polyamid istället för polyester, och då kan jag förstå att plagget blir dyrare. Men, bara för att plagget är gjort i ett annat material så kommer du inte få bättre resultat, materialet i dina träningstights är nämligen det som spelar minst roll när det gäller hur snabba/ stora resultat du få av din träning.

Rekommendationer billiga träningstights

Investera dina pengar smart och låt dig inte luras av att automatiskt får ett par bättre träningstights av att lägga ut mycket pengar. Läs på om olika material och jämför dina alternativ så blir det bäst i slutändan! Här kommer förslag på några billiga träningstights som både är snygga och bekväma.

köpa billiga träningstights online

Grå aprikosa tights 249 kr HÄR / Svart vita tights 399 kr HÄR / Svarta tights med vita detaljer 399 kr HÄR / Syrenlila tights 349 kr HÄR

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply