0
Livsstil, Träning

9 Bästa träningsbloggarna i Sverige 2023: här får du träningsinspiration till max!

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Jag skriver detta inlägg för att tipsa om bra svenska träningsbloggar. När jag letade inspiration till detta inlägg hittade jag många som tipsade om tränings och fitnessbloggar som drivs av män, men jag känner att jag vill lyfta fram alla bra kvinnliga bloggare i detta inlägg. Det finns dem som säger att bloggandet är dött, men det är inte sant. Aldrig förr har vi googlat så mycket som vi gör nu. Så, även om man inte traditionellt följer en blogg så läser fler bloggar än någonsin.

Här har du mina favoriter bland träningsbloggar 2023:

Varför läsa en träningsblogg?

Instagram i all ära, men på en hälso- och träningsbloggar kan man gå djupare in i ämnet. Du kanske hittar bra tips och videos på Insta om vissa träningsprogram, men dessa är ofta korta och inte fördjupade. Du kanske undrar hur du ska göra för att övningen blir rätt? Eller så vill du läsa på om kost och nyttiga recept. 

Tips på bra svenska träningsbloggar

Behöver du hjälp med att hitta bra träningsbloggar och inspirerande kvinnor så kommer här en lista med några av mina absoluta favoriter:

1. Therese Alvén – rörelseglädje för alla (till minne av)

Bildresultat för terese alven

Först vill jag lyfta fram Therese Alvén som var en framstående träningsprofil som tyvärr tragiskt gick bort i cancer 2019. Hennes mål var att underlätta rörelse och träning för alla. Hon har skrivit många böcker och varit oerhört aktiv på sin blogg.

Hennes familj vill att hennes blogg, podcast och sociala medier ska fortsätta läsas, som ett minne av Therese. Alla hennes härliga inlägg finns kvar, hennes böcker går fortfarande att köpa och det finns en insamlingssida till cancerfonden i hennes namn här.

2. Sofia Bursjöö – outdoor och träning

En av de främsta anledningarna till att jag älskar träningsbloggar är alla inspirerande bilder – och just det finns det gott om på Sofias blogg! Sofia bor i drömmiga Åre och delar med sig utav massor av träningstips. Mycket av hennes innehåll kretsar kring natur och friluftsliv, vilket kanske är vår allra vanligaste träningsform i Sverige.

Här hittar du inlägg som färdiga lunchträningspass, där Sofia helt gratis delar med sig av enkla träningspass man kan göra hemma själv. Hon skriver även om riktigt inspirerande fjällöpning, som kan få vem som helst att längta ifrån storstaden. Bland allt detta finns det även plats för recept, mental träning och andra former av friluftsliv!

3. Anna Jonasson – trend och träning

Anna Jonasson

Vackra Anna Jonasson är en riktig elit bland tränings-bloggarna. Hon är chefsredaktör på SportHälsa, driver en podd och är samtidigt mamma till 4 barn! Hennes blogg handlar om att må bra på alla plan, med en kärlek för träning och hälsa.

Här finns roliga träningsprogram, vad sägs om ett parträningsprogram som fokuserar på bålstyrka? Gillar du mer den klassiska bloggstilen med uppdateringar från vardagen så finns såklart även det här.

4. Karin Axelsson – Fitness & Hälsa

Karin Axelsson

Söker du efter en positiv och peppande träningsblogg så kan Karin Axelssons blogg vara perfekt! Den innehåller en lagom blandning av träning, goda recept, mental pepp och fina bilder. Hennes blogg har utsätts till en av de främsta träningsbloggarna flera gånger, samt nominerats till flera stora priser!

Karins recept ser alltid lika goda ut, kan verkligen tipsa om detta sockerfria bananbröd (utan sötningsmedel så klart!) som många läsare älskat. Hon har också många härliga träningsprogram att välja mellan, som detta utomhuspass med härliga bilder på Karin i snön!

5. Jessica Claren – cyklisternas gudinna

Engagerade och målmedvetna kvinnor är någor som verkligen inspirerar mig! Jessica Claren är en framstående profil inom cykelsverige, och har bland annat varit med och skapat nätverket SheRides. Hon har dessutom vunnit flera stora cykeltävlingar.

På hennes blogg finns det mycket om cykling som träningsform. Bland annat ett hyfsat nytt inlägg om den smarta träningslösningen Zwift, med en serie av inlägg som berättar hur du kommer igång. Även inlägg om annat än cykling får plats på bloggen, så som detta inspirerande och läsvärda inlägg om kroppen och ens förhållande med den.

6. Lina Björkskog – en blogg om träning från en fysioterapeut och PT

Till träningsbloggen – alla mina inlägg om träning!

Visserligen inte svensk utan finsk, men hon bloggar på svenska! Lina är en riktigt inspirerande tjej som ägnar en stor del av sitt liv till just hälsa och träning. Inte nog med att hon är utbildad fysioterapeut och PT, hon tränar också mycket själv och utövar bland annat kitesurfing.

Är du nyfiken på extremare träningsformer så som just kitesurfing så har Lina flera roliga inlägg om det här. Hon har också massor av andra intressanta inlägg, så som detta inlägg om hur ens livsstil påverkar ens menscykel – läsvärt!

7. Lofsan – entreprenör med träningsfokus

Bildresultat för lofsan

En annan driven tjej är Lofsan, hon driver flera bolag och skriver gärna om hälsa och träning på sin blogg. Hon är mest aktiv på Instagram idag men det finns ett gäng trevliga inlägg på hennes blogg också.

Bland annat ett superbra inlägg om viktnedgång. Även tips på olika bålövningar med enkla redskap.

8. Fitnessfeministen – tunga lyft och feminism

Bildresultat för fitnessfeministen

Sara går under namnet fitnessfeministen i sin blogg och på sociala medier. Hon är en riktig power-tjej som lyfter tungt, tävlar i strong woman och skriver tänkvärda texter om kroppen, psykiskt mående och feminism.

Hon har otroligt många läsvärda inlägg, bland annat ett inlägg som handlar om kroppspositivism och om att bryta ohälsosamma band med träning. Inlägg av denna typ blandas med träningstips och pepp. Här finns ett otroligt bra inlägg för dig som vill våga träna styrka!

9. Fitnessfia – min träningsblogg!

dam tränings-hoodies i can i will
Min tränings hoodie från I Can I Will är lika bra att ha på gymmet som hemma en myskväll.

Även min blogg får finnas med på listan. Bloggen du just nu läser heter Fitnessfia och här hittar du allt som hör träning och hälsa till. Träningstips, tips på träningskläder, inlägg om vanliga frågor kring träning samt trevliga recept. Även en hel del om träning under och efter graviditet. Stanna gärna ett tag och läs något fler av mina inlägg!

Läs även: Dessa svenska träningskonton på Instagram är väldigt peppande!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lina Björkskog februari 25, 2021 at 7:49 f m

  Tack Sofia för omnämnandet! Så inspirerande bloggar du tipsar om, alla stora favoriter hos mig också. Tycker du själv sprider så härlig träningsglädje omkring dig också. Sen måste jag ännu tillägga att jag faktiskt är finsk och inte svensk 🙂 Men eftersom jag skriver på svenska är största delen av läsarna från Sverige så kanske jag passade på listan i alla fall!

  • Reply Fitnessfia februari 25, 2021 at 11:32 f m

   Hej Lina! Ja, det vet jag ju! Jag gjorde en intervju med dig när jag var ny som bloggare, kommer du ihåg det? Här är intervjun: https://fitnessfia.com/intervju-lina-bjorkskog/ La till att du är finsk för att förtydliga.

   Med vänlig hälsning,
   Fitnessfia

 • Reply Kristina Ponting april 29, 2021 at 6:18 f m

  Bra bloggar – jag har kollat in dom alla, några har jag bok märkt! Din förstås, jag gillar att få lite pepp med min träning. Och F*CL cancer, allt för många bra människor har gått bort i onödan, när dom nu kunde fixa ett covid-19 vaccin så fort, var är cancer vaccinet?

  • Reply Fitnessfia maj 6, 2021 at 9:48 f m

   Hej Kristina!

   Roligt att du uppskattade detta inlägg om våra bästa träningsbloggare i Sverige. Vi får hoppas att forskningen inom cancer går framåt.

   Med vänlig hälsning,
   Fitnessfia

  Leave a Reply