0
Bäst i test Garmin Vivosport aktivitetsarmband vinnare
Hälsa, Träning, Träningstillbehör

Garmin Vivosport test – vinnaren bland aktivitetsarmband 2019

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Garmin Vivosport var den stora vinnaren i Råd & Röns senaste test av aktivitetsarmband 2019. Vivosport är en så kallad smart fitness tracker, med funktioner som puls och GPS för träning inomhus och utomhus. Det är långt ifrån alla produkter som har GPS-funktion vilket gör den till en hybrid av en pulsklocka, aktivitetsarmband och en smartwatch. Nedan har jag gjort en analys av varför denna produkt från Garmin vann i det stora testet.

Garmin Vivosport aktivitetsarmband

Garmin Vivosport aktivitetsarmband fick 71/100 i Råd & Röns test 2019. Vad som mättes var:

 • Träning (steg, distans, kalorier, puls, GPS, höjdmätning)
 • Hanterbarhet (exempelvis installation, generell användning, sömnmätning, appar, materialkvalitet)
 • Batteri (batteritid och att ladda batteri)
 • Smartfunktioner (om produkten kan användas till meddelanden, telefon, sociala medier)
 • Egenskaper (anslutningsmöjligheter mm)
 • Produktspecifikation (vikt, mått etc)

Produkten högpresterande i träningsegenskaper (9/10) som bland annat mätte vilka verktyg aktivitetsarmbandet innehöll för att mäta träningsresultat. Noggrannhet och repeterbarhet fick båda 9/10 vad gäller exakthet av mätningar. Hur väl armbandet mätte kaloriförbrukningen var också på topp (8-9/10). Sömnmätningen fick 8/10 och pulsmätningen 9/10. Överlag presterade Garmin Vivosport väldigt bra. Lite sämre resultat fick den på batteri (5/10)

Vivosport egenskaper

Garmin Vivosport är ett avancerat aktivitetsarmband med tränings- och livsstilsmätning. Du kan använda verktyg som VO2 max och beräkna fysisk ålder. Dessutom har armbandet en välbehövd funktion i dagen samhälle: stressmätning genom kontakt med kroppens svar på potentiella stressorer.

Utöver det kan du ta emot textmeddelanden, uppdateringar av sociala medier, e-postmeddelanden och mer, hitta telefonen, musikkontroll samt använda LiveTrack-funktionen så att vänner kan följa dina aktiviteter.

Garmin skryter med en batterilivslängd på upp till 8 dagar, beroende på vilket läge som används. Trots det var det just batteritiden och laddningen som Vivosport fick sämst betyg på i testet.

Den inbyggda GPSen ska inte glömmas bort. Många likvärdiga produkter saknar GPS-funktion men i takt med att dessa aktivitetsarmband blir mer avancerade tillkommer även fler funktioner. Med GPS kan du spåra och mäta dina aktiviteter utomhus. Det ger dig ett tränings- och livsstilsmätningsverktyg för hela dagen. Genom anslutning till praktiska funktioner, inklusive Garmins online-fitness-community, får du mycket ut av ditt köp.

För all typ av träning

Den inbyggda GPSen ger dig friheten mäta dina utomhusaktiviteter. Under en löprunda eller en power walk kan Vivosport aktivitetsarmband spåra avstånd, tid och hastighet eller takt samt kartlägga det för dig på Garmin Connect. Armbandet är också förladdad med ytterligare aktiviteter inklusive styrketräning och konditionsträning. Med automatisk synkronisering laddas dina återkommande aktiviteter automatiskt till Garmin Connect.

Livsstilsfaktorer och mätning

Övervaka nyckelfaktorer av din träning och ditt välbefinnande med hjälp av dygnet runt mätning av hjärtfrekvensen. Med hjälp statistik utifrån pulsmätning kan Garmin Vivosport beräkna din VO2 max- och fitnessålder, 2 indikatorer på fysisk träning som kan förbättras över tid med regelbunden träning. Armbandet mäter också din HRV (hjärtfrekvensvariabilitet), som används för att beräkna och visa din stressnivå. Målet är att göra dig medveten när fysiska eller emotionella orsaker leder till att din stressnivå ökar, så att du kan satsa på att stressa ner.

Köp aktivitetsarmband från Garmin här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Carina Andreasson mars 1, 2020 at 6:53 e m

  Jag har köpt en Garmin vivosport och trivs så bra med den. Nu i helgen så gick ”band keepern” av och jag hittar inte någon ny att beställa.
  Mvh Carina

  • Reply Fitnessfia mars 3, 2020 at 10:43 f m

   Hej! Det finns att köpa några varianter HÄR kolla med deras kundtjänst, jag är säker på att någon av varianterna även passar vivosport

  Leave a Reply