0
Träningskonton instagram träningsprofiler svenska
Träning

11 svenska inspirerande träningskonton på Instagram att följa 2021

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Vid alla former av träning är inspiration otroligt viktig. Rätt typ av inspiration kan få dig att orka lite mer, och att vilja träna även de dagar som kroppen försöker intala dig att du borde stanna i soffan. För att få inspiration är sociala medier ett bra verktyg. Pinterest, Facebook och olika Youtube-kanaler i all ära, men appen som ger mest inspiration dagligen är Instagram.

Träningsinspiration på Instagram

På Instagram kan du idag bli inspirerad till nästan vad som helst. Allt ifrån kläder till heminredning och självklart träning. Inom träningsområdet finns det idag mängder med konton som är till för att inspirera andra. Ofta utgår dessa konton från en persons liv, och du blir inspirerad genom att följa deras träningsresa. Majoriteten av alla träningskonton är på engelska – men det finns många svenska konton att följa och inspireras av.

Läs även: Få större rumpa med träning – gör dessa 11 övningar!

Hur hittar man träningsinspiration?

Är man helt ny på Instagram eller har använt appen tidigare men inte riktigt hittat till tränings-sidan av Instagram än så finns det några knep att ta till. Du kan leta efter intressanta personer genom olika hashtags (se min lista över populära hashtag för träning), använd gärna svenska taggar för att hitta svenska inspiratörer. Några exempel på hashtags som fungerar bra allmänt för träning är:

#träning

#träningsglädje

#träningsmotivation

Om du tränar någon särskild form av träning eller utövar någon sport kan du använda sportens namn som hashtag för att söka efter personer som tränar på samma sätt som dig. Desto mer du har gemensamt med personerna du följer desto mer inspirerad kommer du kunna bli.

När du väl börjat följa personer som tränar kommer du allt mer få upp träningskonton på din ”utforska” sida på Instagram (fliken vid förstoringsglaset). Här kommer kontona vara särskilt utvalda för dig då Instagrams algoritmer reagerar på vilka konton du gillar. För att komma till denna punkt behöver man alltså några konton att börja med, här nedan kommer några av mina bästa tips!

Läs även: Minibands i gummi eller av tyg – vilka är bäst?

Svenska träningskonton på Instagram som inspirerar

Under min tid som träningsintreserad på internet har jag kommit i kontakt med flera olika tränings-influencers på Instagram. Några som jag ser upp till, och några som till och med blivit mina vänner. Alla konton jag följer och tipsar om har en positiv men ändå verklig utstrålning som verkligen inspirerar mig. Jag hoppas mina tips även kan inspirera dig!

1. Sandra Friberg

Jag och Sandra Friberg började våra instagramkonton om träning ungefär samtidigt och det har varit roligt att följa hennes resa. Sandra är aktiv på Instagram under namnet @sandra.friberg och har verkligen gjort en raketkarriär i sociala medier.

Sandras bilder är glada och inspirerande, och flödet innehåller träning tillsammans med en balans av vardagslivet. Då hon själv är mamma kan hon vara extra inspirerande för andra mammor som också vill få in träning i vardagen. Flödet känns väldigt realistiskt och motiverande.

Som extra motivation gillar jag Sandras konto då hon nu och då lägger ut träningspass som man lätt kan göra hemma, allt ifrån core-träning med en kastrull till helkroppsträningspass hemma i trädgården. Även om du själv går på gym eller utövar någon sport kan det vara kul att få inspiration till träning som du kan göra hemma själv.

2. Sanna Wranå

Sanna Wranå finns i Stockholm och har ett Instagramkonto med namnet @sannawrana. Här har vi ytterligare en stark mamma som fokuserar sin träningsinspiration till mammor och gravida. Hon är utbildad PT och specialiserar sig just på mamma-träning, till exempel har hon släppt en e-bok om att hitta tillbaka till träningen efter graviditeten.

I Sannas flöde hittar man dessutom lite kost-tips i form av maträtter och saker att tänka på. Här finns också små träningspass och ibland kör hon livesändningar med just träningstips. Jag gillar att träningen inte bara är fokuserad på mage mage mage, utan även mycket annan styrka och spännande träning genom andning!

3. Maria Tingba

Här är en tjej som inspirerar mig otroligt mycket. Maria @mariatingba är väldigt stark och hon hyllar verkligen det feminina som finns i det starka! På detta träningskonto får du både inspiration och feminism blandat med träning!

I flödet finns mängder med snygga bilder på Marias starka kropp, vilket jag kan tycka är inspirerande även för oss som inte lyfter lika tungt. Bilderna är både från gymmet och från vardagen i mer uppklädda outfits, vilket gör kontot perfekt att visa för de som säger att ”kvinnor inte ska ha muskler”. Här har vi en tjej som inte ber om ursäkt för att hon är stark!

4. Hanna Öberg

I Sverige finns det två välkända Hanna Öberg, en skidskyttedrottning och en tränings-inspiratör, och det är den senare som syns här. Under namnet @hannaoeberg har hon ett av världens största träningskonton på Instagram med följare från hela världen.

På Hannas Instagram finns det mängder av träningstips och hela träningspass i olika serier. Hon är även aktiv på Youtube, samt säljer olika träningsprogram. Hennes bilder är inspirerande, och här är ännu en tjej som visar hur snyggt det är med muskler på kvinnor! Även mammor kan hitta inspiration här då hon har ett barn där hon återhämtat sig från förlossningen med hjälp av träning.

5. Denice Moberg

Ytterligare en stark tjej med ett starkt varumärke och stort följarantal. Denice – @deniceemoberg – kommer från Sverige och har som Hanna Öberg lyckats bygga upp ett oerhört populärt träningskonto. Hon tränar på gym och har byggt en kropp som vem som helst kan inspireras av.

På hennes Instagram finns bilder från gymmet och mycket inspiration i träningskläds-väg. Mycket färg och sol gör bilderna inspirerande i sig, men även hennes styrka och positivitet bidrar till den härliga stämningen på Instagramkontot.

6. Rachel Brathen

Kontot @yoga_girl är ett av de största tränings/ hälso-kontona som finns på Instagram idag. Hennes konto är fyllt med inspirerande bilder från resor och olika vardagshändelser. Hon utövar mest yoga, och har kunnat bygga upp ett helt ”Yoga-Girl” community med online-klasser och mer yoga inspiration. Det jag gillar mest med hennes konto är de inspirerande bilderna, och det är underbart att se hur någon från Sverige lyckas bygga upp ett så pass stort community.

7. Sara Dahlström

Att vara i form och att leva ett hälsosamt liv behöver inte alls kännetecknas av en smal kropp, vilket är något @fitnessfeministen verkligen visar! Sara lyfter tungt och hyllar sin kropp i varje inlägg, trots dallrande lår och storlekar över ”normen”.

Kroppspositivism i sitt flöde är oerhört viktigt, och då är Sara en perfekt tjej att följa! Här får vi bevis på att våra kroppar kan vara underbara, snygga och starka utan att se ut som kvinnorna på tidningsomslagen. Dessutom är alla bilder oerhört vackra, positiva och inläggen är fyllda med feminism!

8. Petra Månström

Petra Månström, @maratonpetra, ger till och med den ovana löparen inspiration till att snöra på sig löparskorna! Inte nog med att hon har en otroligt inspirerande Instagram, hon skriver dessutom böcker och deltar i en oerhört populär maraton-podd!

Tränar du också mycket löpning är Petras konto oerhört passande, men det kan även inspirera dig som tränar på andra sätt. Att bli inspirerad till saker som man inte annars hade valt är nyttigt. Du får något att jämföra din träning med, och tro det eller ej men likheterna är många mellan alla olika typer av träning!

9. Elin Härkönen

Denna härliga Elin finns under namnet @breakitandyouwillmakeit och har en Instagramprofil som utstrålar power! Trots skador och motgångar fortsätter hon kämpa!

Hon är stark och smidig. Det är kanske främst smidigheten som man kan inspireras av i hennes inlägg. Det tillsammans med hennes motiverande texter gör detta till ett underbart konto att följa oavsett vilken typ av träning du utför.

10. Josefine & Erika

På många träningskonton får man bara följa en och samma person – men så är inte fallet hos @josefineocherika! Här får vi följa två olika tjejer med olika mål, liv och kroppar på deras träningsresa. Det är alltid viktigt att blanda upp sitt Instagram-flöde med flera olika typer av människor och träningsformer för ultimat inspiration – kanske är då detta konto en bra start?

Vi får ta del av Josefine & Erikas olika träningspass och andra delar av deras vardag som kan inspirera oss. Kontot är dessutom inspirerande då det är två tjejer som peppar och stöttar varandra trots sina olikheter – det är riktig vänskap och det är coolt att se!

11. Ensam tjej på gymmet

Instagram konton tjej träning

Zahra som driver kontot @ensamtjejpagymmet är både licenserad PT och kostrådgivare. Hennes content innehåller framförallt tips på bra träningsövningar man kan göra hemma. Det varvas med sunda tips om hur man håller uppe motivationen och får träningen att bli av.

Det jag framförallt gillar med Zahras konto är att hon, precis som jag, förespråkar långsiktighet och tar direkt avstånd från quick fixes. Som flerbarnsmamma ger hon även en realistisk bild av hur man lyckas träna när orken och tiden knappt finns.

Fitnessfia på Instagram

Även jag finns såklart på Instagram @_fitnessfia Jag visar upp mitt liv som en aktiv mamma och varvar det med roliga tävlingar, träningsinspiration och kostråd. Följ mig gärna!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hanna januari 5, 2021 at 9:13 f m

  Tack för en underbar blogg så mycket bra att läsa. Jag är beroende av alla smarta inlägg, är så sugen på att åka till gymmet men vet inte om det är så bra nu i covid-tider. Har ett mål att klara 100 kg i marklyft och så tunga vikter har jag inte hemma Tur det finns annan träning ‍♂️ Tack för din inspiration. Kommer följa fler träningskonton nu.

  • Reply Fitnessfia januari 5, 2021 at 10:55 f m

   Hej Hanna,

   Vad roligt att du hittat min blogg. Det låter som ett spännande mål. Jag delar dina funderingar kring gymmet. Jag och min familj har isolerat oss sedan detta började och nu börjar kroppen skrika efter träning, speciellt efter en tuff graviditet. Mitt gymkort är fryst till den 18 januari. Vi får se hur jag gör då. Tills dess blir det hemmaträning.

   Kul att du även hittade fler träningskonton att följa! Tillsammans blir vi starkare.

   Allt gott, Fitnessfia

 • Reply Petra Månström januari 6, 2021 at 8:58 e m

  Vilken ära att få vara med på din lista!

  • Reply Fitnessfia januari 7, 2021 at 1:33 e m

   Det är klart att du ska vara med på listan! Tipsa gärna om fler profiler, jag känner att den här listan skulle kunna bli hur lång som helst egentligen.

  Leave a Reply