0
Yogastrumpor yoga strumpor yogabyxor yogakläder yogamatta
Yogakläder

Yogastrumpor för bättre grepp och varma fötter!

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Yogastrumpor är halkfria strumpor framtagna speciellt för yoga. Är du som jag och svettas mycket under yogapassen? Att glida i yogapositionerna kan leda till att du sträcker dig och i värsta fall skadar dig. Jag skäms inte för att säga att jag måste ta till lite bättre yogatillbehör än en normalt svettande person. Bland annat har jag investerat i en halkfri yogamatta, testat olika yogahanddukar och nu senast dessa yogastrumpor. Det finns även andra strumpor att välja mellan som jag tipsar om i slutet av inlägget

Jag har testat ett par strumpor av märket Pointe Studio som kostar överkomliga 120 kr för ett par.

Yogastrumpor behövs de verkligen?

Yoga strumpor yogastrumpor halkfria strumpor yogatillbehör
Yogastrumpor är ett bra yogatillbehör för dig som svettas mycket, fryser om fötterna eller vill ha bättre grepp.

Den som funderar på att köpa yogastrumpor undrar naturligtvis om de fungerar bra. Som nämnt tidigare svettas jag väldigt friskt när jag tränar och yogar. För oss ”svettisar” kan dessa strumpor verkligen vara till hjälp. Undersidan är som halkfria strumpor för barn, du vet dem man alltid hade på sig på dagis för att inte halka på de glidiga linoleumgolven. Samtidigt känns designen på dessa väldigt vuxen.

Så som svar på frågan om strumporna verkligen behövs måste du själv avgöra om du svettas om fötterna tillräckligt för att störas av det. Jag vet att jag gör det och kan sällan använda de vanliga yogamattorna som finns på gym och yogastudios.

Ett annat användningsområde är om du är väldigt frusen om fötterna. Speciellt under de första yogapositionerna kan det vara ganska kallt och då kan du med fördel ha på dig dessa strumpor, för att senare ta av dig dem när du fått upp värmen i kroppen. Sedan under slutet av yogapasset som ofta ger tid till återhämtning kan fötterna lätt bli kalla – då passar yogastrumporna perfekt!

Läs gärna mitt inlägg med yogaövningar för dig som tränar styrketräning (som självklart passar för alla andra lika bra)

Halkfri yogamatta, yogahandduk eller yogastrumpor?

Jag investerade ganska tidigt i en halkfri yogamatta som jag är mycket nöjd med. Visst är den inte helt halkfri, men 100 gånger bättre än en vanlig matta. Jag använde även yogahandduk innan jag köpte denna yogamatta men tyckte inte att det fungerade så bra. Fick tipset av min yogalärare att blöta yogahandduken för bättre grepp men det kändes inte så mysigt, speciellt då man sitter på handduken i många övningar.

Nu finns det alltså ytterligare ett alternativ för dig som inte har lust att lägga dryga 1000-lappen på en halkfri yogamatta – nämligen yogastrumpor!

De fungerar även att använda när du yogar direkt på trägolv eller annat underlag som inte är en yogamatta. Jag gillar dem och tycker att de fungerar bra. Vissa djupt inbitna yogis skulle kanske kunna invända på att man inte kan spreta tårna helt fritt (en variant med öppen tå finns nedan), men jag har inte upplevt att det påverkar mitt tågrepp eller balans.

Yogastrumpor halkfria strumpor sockor, yoga tillbehör, svettas yoga glider
Dessa strumpor är riktigt bekväma och stilrena, de finns i flera färger. Köp mina strumpor för yoga här

Fler yogastrumpor

Det finns fler varianter av yogastrumpor på marknaden än de jag har. Om strumporna från Pointe Studio av någon anledning inte faller dig i smaken så finns det andra att välja mellan.

Yogastrumpor utan tå/ häl

Om du vill bära strumpor vid yoga för att bli extra varm men samtidigt inte förlora det naturliga fotgreppet så finns ett bra alternativ för dig – sockar utan tå/ häl!

Med en yogasocka utan tå eller häl, alltså att hälen och/ eller tån är bar får du värme och ett bra grepp i mattan. Blir du lätt svettig under yogapasset och tappar greppet därför så kanske andra sockar passar bättre. Denna typ av socka är bäst om du redan har bra grepp med foten men samtidigt vill kunna bära strumpor för värme.

Yogastrumpor från Nike

Nike yoga strumpor
Yogastrumpor från Nike HÄR

Nike tillverkar dessa sockar speciellt för yoga, pilates och andra träningsformer där skor är opraktiska. För att ge ett bra grepp har sockarna en bar häl och bara tår. Stortån och resten av tårna delas av för att ge bästa möjliga grepp – och detta möjliggör även för spretande av tårna.

Sockarna finns i rosa, lila och svart. För att ersätta skor har sockarna även extra bra grepp i tyget under foten, och fotleden får lite extra stöd.

Benvärmare för yoga med hål för hälen

Benvärmare yoga
Yoga benvärmare HÄR

Fryser du under yoga? Dessa benvärmare kommer med all säkerhet att hålla dig varm under yogapasset. De är ribbstickade och finns i två olika färger – svart och beige.

Att bara bära stickade sockar till yoga blir alldeles för halt. Då är dessa benvärmare bättre. Benvärmarna har nämligen ett hål för hälen och tårna pekar ut vid benvärmarens slut – så du håller dig varm samtidigt som hälen och tån håller dig på mattan!

Tåstrumpor utan tår

Svarta yogastrumpor
Yogastrumpor utan tår HÄR

Tåstrumpor utan tår kan låta konstigt – men det är precis vad dessa yogastrumpor är. Strumporna lämnar tåspetsarna bara för ökat grepp, och ger dig full rörelse i tårna tack vare ”tåstrumpe”-designen. På ovansidan av strumpan sitter elastiska resårband som gör att foten kan röra sig på ett bra sätt. Strumporna har även anti-halk prickar under foten.

Yogastrumpor med extra grepp

Om du föredrar att ha tår och hälar i stumpan så kan yogastrumpor med extra grepp vara bäst för dig. Precis som i mina strumpor som jag visat här ovan så har denna typ av strumpa någon form av förstärkning under foten som ger extra grepp.

Knästrumpor för yoga

kompressionsstrumpor yoga benvärmare knästrumpor yoga strumpor med grepp
Gråa strumpor HÄR / Svarta strumpor HÄR / Ljusa strumpor HÄR

Om du vill ha en yogastrumpa med lite längd kan en knästrumpa passa bra. Alla dessa varianter har ett högt skaft och är gjorda av ekologisk bomull. 

Variant ett är av vanlig strumpmodell, och de två varianterna från höger är av tåstrumpa-modell. Alla har anti-glid prickar under foten för att du ska få så bra grepp som möjligt under yogapasset.

Ankelsockar yoga

Yogastrumpor med grepp inte halka på yogamatta, strumpor med halkskydd
Samtliga strumpor hittar du HÄR

En ankelsocka som hindrar dig från att glida iväg är ofta ett billigt och bra val. Ankelsockorna med anti-glid prickar finns i flera olika färger och modeller.

Många av dessa ankelsockar är gjorda av ekologisk bomull, och alla har bra passform. Välj mellan vanlig tå och tåstrumpa-tå beroende på vad du känner dig mest bekväm i!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Carolina januari 12, 2018 at 11:08 f m

  Superbra tips, tack för det!

 • Reply Jeanette januari 12, 2018 at 11:22 f m

  Jag kör barfota än så länge, men bra tips 🙂 Skulle dock verkligen vilja ha ett par nya plagg att träna i.

  • Reply Fitnessfia januari 12, 2018 at 11:45 e m

   Passa på just nu då heroicalife har superrea.

 • Reply Jennifer januari 12, 2018 at 7:25 e m

  Bra tips 😀

 • Leave a Reply