Yogastrumpor yoga strumpor yogabyxor yogakläder yogamatta
Yogakläder

Yogastrumpor för bättre grepp och varma fötter!


Yogastrumpor är halkfria strumpor framtagna speciellt för yoga. Är du som jag och svettas mycket under yogapassen? Att glida i yogapositionerna kan leda till att du sträcker dig och i värsta fall skadar dig. Jag skäms inte för att säga att jag måste ta till lite bättre yogatillbehör än en normalt svettande person. Bland annat har jag investerat i en halkfri yogamatta, testat olika yogahanddukar och nu senast dessa yogastrumpor. Här utvärderar jag dessa strumpor för att se om de är värda ett köp.

Jag har testat ett par strumpor av märket Pointe Studio från Heroicalife som kostar överkomliga 120 kr för ett par eller 349 kr för 3 par. Med min rabattkod fitnessfia20 får du dessutom 20% rabatt! (obs! mina kläder på bilden kommer från samma ställe och är på rea nu!)

Yogastrumpor behövs de verkligen?

Yoga strumpor yogastrumpor halkfria strumpor yogatillbehör

Yogastrumpor är ett bra yogatillbehör för dig som svettas mycket, fryser om fötterna eller vill ha bättre grepp.

Den som funderar på att köpa yogastrumpor undrar naturligtvis om de fungerar bra. Som nämnt tidigare svettas jag väldigt friskt när jag tränar och yogar. För oss “svettisar” kan dessa strumpor verkligen vara till hjälp. Undersidan är som halkfria strumpor för barn, du vet dem man alltid hade på sig på dagis för att inte halka på de glidiga linoleumgolven. Designen känns dock väldigt stilrena och 2018.

Så som svar på frågan om de verkligen behövs måste du själv avgöra om du svettas om fötterna tillräckligt för att störas av det. Jag vet att jag gör det och kan sällan använda de vanliga yogamattorna som finns på gym och yogastudios.

Ett annat användningsområde är om du är väldigt frusen om fötterna. Speciellt under de första yogapositionerna kan det vara ganska kallt och då kan du med fördel ha på dig dessa strumpor, för att senare ta av dig dem när du fått upp värmen i kroppen.

Halkfri yogamatta, yogahandduk eller yogastrumpor?

Jag investerade ganska tidigt i en halkfri yogamatta som jag är mycket nöjd med. Visst är den inte helt halkfri, men 100 gånger bättre än en vanlig matta. Jag använde även yogahandduk innan jag köpte denna yogamatta men tyckte inte att det fungerade så bra. Fick tipset av min yogalärare att blöta yogahandduken för bättre grepp men det kändes inte så mysigt, speciellt då man sitter på handduken i många övningar.

Nu finns det alltså ytterligare ett alternativ för dig som inte har lust att lägga dryga 1000-lappen på en halkfri Jade yogamatta – yogastrumpor! Dessa fungerar även att använda när du yogar direkt på trägolv eller annat underlag som inte är en yogamatta. Jag gillar dem och tycker att de fungerar bra. Vissa djupt inbitna yogis skulle kanske kunna invända på att man inte kan spreta tårna helt fritt, men jag har inte upplevt att det påverkar mitt tågrepp eller balans.

Yogastrumpor halkfria strumpor sockor, yoga tillbehör, svettas yoga glider

Dessa strumpor är riktigt bekväma och stilrena, de finns i flera färger i länken nedan.

Köp mina strumpor för yoga här (rabattkod fitnessfia20 får du dessutom 20% rabatt!)

 

Läs gärna mitt inlägg med yogaövningar för dig som tränar styrketräning (som självklart passar för alla andra lika bra)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Carolina januari 12, 2018 at 11:08 f m

  Superbra tips, tack för det!

 • Reply Jeanette januari 12, 2018 at 11:22 f m

  Jag kör barfota än så länge, men bra tips 🙂 Skulle dock verkligen vilja ha ett par nya plagg att träna i.

  • Reply Fitnessfia januari 12, 2018 at 11:45 e m

   Passa på just nu då heroicalife har superrea.

 • Reply Jennifer januari 12, 2018 at 7:25 e m

  Bra tips 😀

 • Leave a Reply