0
Jade yogamatta Jade harmony yogamata halkfri glidfri naturgummi ekologisk 2
Träningstillbehör, Yogakläder

Jade yogamatta – en recension av glidfria Harmony yogamatta

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


Jag fick en Jade yogamatta av mina systrar i present för några år sedan. Det var en Harmony yogamatta i olivgrönt som jag önskat mig eftersom yogaklasserna började bli besvärliga. Jag svettas nämligen mer än andra människor och det påverkade greppet, speciellt när jag började göra mer avancerad yoga. Om du har samma problem ska du läsa igenom den här recensionen av min Jade yogamatta.

Köp Jade yogamattor här.

Varför behövs en bra yogamatta?

Bortsett från din kropp är en bra yogamatta det viktigaste verktyget för att utöva yoga fullt ut.

För några år sedan tränade jag yoga 4-5 dagar i veckan, nu blir det kanske 1 gång per vecka. Om du, precis som jag, är eller vill ta yogan till en ny nivå är det viktigt att ha en bra stabilitet när du gör olika yogaposer.

Att ha en dålig matta är som att ha ett par dåliga och illasittande löparskor: du riskerar att skada dig och får definitivt inte maximalt ut av din träning. Billiga yogamattor leder till ömma knän, stressade handleder och dåligt grepp. Jag har haft några PVC-mattor av låg kvalitet och de var hemska! Mina knän grävde sig ner mot golvet och mina handleder fick ingen stabilitet eftersom de hela tiden gled.

Vad är så bra med en Jade yogamatta?

 Jade harmony yogamatta. Yoga huvudstående teknik stå på huvudet
Jade Harmony yogamatta är jättebra för huvudstående och handstående eftersom mattan är glidfri och ger ett bra grepp.

En Jade yogamatta tillverkas av naturgummi, vilket skiljer sig från de flesta märkena. Fördelen med naturgummi, förutom att det är mer miljövänligt, är att du får ett bättre grepp. Att ha ett stabilt grepp är en nödvändighet i de flesta yogaposer.

Jag minns att mitt beslut att skaffa en Jade yogamatta (nu fick jag den i present) var att jag gled i Up-dog (nedåtgående hund) så mycket att jag fick gå ner på knäna. Den extra greppvänligheten i Jade Harmony yogamatta gjorde en enorm skillnad för min yogapraktik. Om jag inte har tillgång till min Jade yogamatta brukar jag använda yogastrumpor.

Jade Harmony yogamatta

Min Jade Harmony yogamatta är min bästa yogakompis. En bra yogamatta är verkligen en investering i din yogapraktik. Seriösa yogis försöker att följa yogans åtta ben, en av dessa är att ”inte göra skada”. När du köper en Jade Harmony yogamatta av naturgummi, istället för en av miljöfarlig PVC och tungmetaller i tillverkningsprocessen, gör du en insats för miljön.

Jade Harmony yogamatta är en slitstark matta som tillverkas av 100 procent naturgummi från gummiträd. Dessutom planterar företaget ett träd för varje yogamatta som säljs, idag har de planterat en långt över 1 miljon träd.

Ekologisk yogamatta i naturgummi jade harmony yogamatta
Jade yogamatta Harmony är en greppvänlig matta i naturgummi. Jag har haft min i ca 3 år och är jättenöjd.

Fördelar med Jade Harmony yogamatta

  • Mycket bra grepp under ett svettigt yogapass om exempelvis Vinyasa flow, eller under en akrobatisk Rocket yoga klass som jag är mycket förtjust i.
  • Är mjuk men samtidigt tillräckligt fast för att bekvämt kunnat göra Pigeon pose (duvan) eller att göra ett huvudstående.
  • Även om mattan är tillverkat av naturgummi, har den inte en skarp gummilukt som är fallet med många mattor. Visst den luktar lite när den är ny, men det går bort efter några veckors användning. Om du tycker att den luktar för mycket kan du använda en yoga handduk första tiden.
  • Finns i många fina färger

Nackdelar med Jade yogamatta

  • Ej lämplig för Hot yoga / Bikram yoga då gummit riskerar att tänjas ut och mattan kan ändra form.
  • Mattans textur, som är till för att hjälpa greppet och göra den halkfri, gör tyvärr även att den är svårare att rengöra än traditionella yogamattor (rengöringstips nedan).
  • Det är lite mer tyngd i den här yogamattan, vilket kan påverka om du ska bära runt på den eller resa med mattan. Det finns en resevariant av mattan att köpa som är lättare.
  • När du gör ett solhälsningsövning från chaturanga till up-dog, kan lite glid på mattan vara att föredra eftersom du drar fötterna framåt. Med en stark core klarar du flödet ändå, men det kan vara en nackdel om du är ovan.

Köp alla Jade yogamattor här.

Ta hand om din Jade yogamatta

För att förlänga livslängden för din Jades Harmony yogamatta bör du undvika att utsätta den för direkt solljus. Långvarig UV-exponering bryter nämligen ner gummit. Förvara mattan i en yogaväska för att skydda den mot solen.

Behöver du tvätta mattan gör du det lättast i duschen eller badkaret med vatten och utan kemikalier. Då mattan är tillverkad av naturgummi tar den tid på sig att torka. Använd aldrig olje- eller alkoholbaserade rengöringsmedel eftersom dessa förstör mattan.

Vad andra yogis säger om mattan

Om jag ska lägga ner lite mer på ett köp brukar jag vilja veta vad andra har att säga om produkten. Här är två recensioner av två youtube-yogis.