0
Wilfa blender test bästa mixern
Hälsa, Kost och mat

Wilfa blender test – mycket mixer för pengarna

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


I detta Wilfa blender test skriver jag om en prisvärd mixer som jag har fått möjligheten att testa. Wilfa BBL-1200B Knus S (modellen heter så) är dubbelt så kraftfull som min tidigare mixer från Philips. Watt-antalet är vad som avgör hur stark motorn på en blender är och denna Wilfa blender har en kraft på hela 1200 watt. Oftast ser du bara den typen av styrka på dyrare blenders på marknaden. I detta Wilfa blender test berättar jag om mitt intryck av denna mixer.

Blendern har jag fått möjligheten att testa genom ett samarbete med Cervera. Mixern kostar 999 kr på cervera.se och det är ett riktigt bra pris för vad denna blenders kapacitet. Du kan köpa mixern och läsa mer om den HÄR. Tillbehöret 2GO som jag berättar om i inlägget kan du köpa här.

Wilfa blender test – intryck och information

Wilfa mixer blender Knus S
En tålig glaskanna och en stabil fot, i kombination med den kraftfulla 1200 watt motorn, gör denna Wilfa mixer till en vinnare.

Det första intrycket jag fick av Knus S var dess tidlösa och stilrena design. Jag tror starkt att denna mixer skulle passa in i alla kök, och jag gillar verkligen att den inte är så plastig, den känns välbyggd. Med mixern får man en glastillbringare på 1,8 liter och självklart även mixerknivarna.

Det som fick mig att välja denna mixer från Cervera var den väldigt kraftfulla motorn på hela 1200W. Många billigare mixers brukar ha väldigt klena motorer, men det har verkligen inte denna. Min tidigare blender är på 600 watt och jag har märkt av att motorn inte klarar av lite tyngre uppgifter. Jag testade att mixa kål och apelsin med förkokta rödbetor. Även om rödbetorna är förkokta har de varit omöjliga att mixa i min gamla blender men i detta Wilfa blender test gick det utmärkt.

Tillverkaren utlovar också att mixern kan krossa is vilket jag kan intyga om, vilket för mig är ett måste i en riktigt bra mixer. Utan en stark motor så blir det nästintill omöjligt att mixa stora frysta bär eller att just krossa isbitar.

Tillbehöret 2GO

Bästa blendern juice smoothies
Som gravid är det viktigt att få i sig massa vitaminer och vätska. Här är en supergod blandning på jordgubbar, honungsmelon, citron och basilika. Tillsätt bara vatten och is. Det går även att servera blandningen med kolsyrat vatten (men mixa inte kolsyra).

Till Knus S så säljs också ett väldigt smart tillbehör som verkligen är värt att införskaffa. Tillbehöret heter 2GO och är en extra behållare att mixa sina ingredienser i som kommer med ett smart lock för att helt enkelt dricka sin smoothie på språng. Locket och behållaren är båda i plast men de är väldigt väl designade och fungerar väldigt bra. Även med detta tillbehör är mixern lika kraftfull och jag älskar att kunna göra smoothies och juice att enkelt kunna ta med sig, det sparar både tid, ork och disk!

Wilfa mixer slutsats

Hittills har jag använt min mixer till en mängd olika saker som den har klarat av galant! Självklart att göra vanliga smoothies på färska och frysta bär, även smoothie bowls som är betydligt tjockare än en vanlig smoothie. När man mixar frysta saker, så som till exempel banan för att få till en nyttig glass så mixar den inte bara, utan den mixar väldigt bra. Glassen blir precis så krämig som man vill att en glass ska vara och samma underbara konsistens uppnås med smoothies.

Jag har även mixat grytbaser och soppor med Knus S, här älskar jag den stora kannan som gör att man kan mixa allt i en omgång och sedan kan den diskas i maskin! Det enda jag möjligen skulle önska av denna blender är ett ”omrörnings-verktyg” som många dyrare mixers har. Det funkar dock bra att röra runt med en träslev eller liknande.

2GO wilfa blender mixer tillbehör
2GO tillbehöret är verkligen värt att investera i, så smidigt att kunna ta med sig juice och smoothies.

Efter att nu ha testat denna mixer ett tag samt tillbehöret 2GO så måste jag bara säga att jag är helnöjd. För 999 kr kan du inte få en bättre mixer som klarar allt det som Knus S kan, du får helt enkelt mycket mixer för pengarna! Jag tycker också att det är värt att lägga den lilla extra pengen på att skaffa 2GO då det underlättar vardagen väldigt mycket, särskilt om du brukar vilja ha något med dig att äta under jobbet eller kanske på väg till skolan. Köp mixern här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply