0
Vristvikter Casall träning ankelvikter
Träning

Vristvikter – ett utmärkt sätt att intensifiera dina powerwalks

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Vristvikter är ett bra redskap när du vill få lite mer ut av din träning. De är även bra när du har hållit på ett tag, och du inte längre känner att du får samma utmaning i din träning. Promenadstråket eller löparrundan blir gjord som på rutin och gruppträningspasset på gymmet görs med samma övningar som alltid. För dig som vill ha tillbaka utmaningen finns det en lösning – att lägga till extra vikt. Du kan använda dem både på vristerna och handlederna.

Dessa vikter kommer från Bodystore.com och du kan köpa dem HÄR.

Varför vristvikter?

Det enklaste sättet att göra detta inom all träning är att införskaffa och använda ett par vristvikter. Vristvikter är – precis som de låter – vikter som kan fästas vid vristerna för att höja utmaningen vid träning. Det jag gillar så mycket med just vristvikter är att de verkligen kan användas i all träning, oavsett om det är en promenad eller högintensiv träning. Vristvikterna finns i tre olika tyngder, 1 kg, 1,5 kg och 2 kg för att kunna användas av alla oavsett tidigare styrka.

Vristvikter casall ankelvikter
Smidiga vristvikter som maximerar din träning.

Hur de används

Som tidigare nämnt så kan vristvikterna användas vid många olika former av träning, jag skulle till en början rekommendera att använda de vid lågintensitetsträning bara för att vänja kroppen vid dessa extra kilo och att ha dem fästa runt vristerna. Vikterna kommer vara bekväma men det kan kännas väldigt ovant de första gångerna, så som med allt annat så måste man vänja kroppen.

När man är mer van vid att ha vikterna fästa runt både fot och handlederna så kan de användas i all träning. Särskilt vid kroppsviktsövningar så som jumping jacks, stående bensparkar, situps och pull ups så kan intensiteten ökas med hjälp av vristvikterna. Till alla kroppsviktsövningar så kan man självklart använda lösa vikter också, men det är mycket smidigare med vristvikterna då de inte tar lika lång tid att använda och de allmänt är enklare att använda. Istället för att hämta nya vikter i olika former som skivor eller hantlar för att göra olika övningar så har du alltid vikterna på dig.

För den som gillar att träna cirkelträning så kan vristvikterna hjälpa till med denna form av träning. Välj ut vilka övningar du vill göra och dela upp dessa i två kategorier, en där vristvikterna gör sig bäst runt fotlederna och en där de gör sig bäst runt handlederna. Genomför sedan övningarna i den ena kategorin i ett par cirklar och byt sedan till den andra och upprepa detta. Det kan ge både struktur och variation till cirkelträningen som annars lätt kan bli väldigt repetitiv.

Slutsats

Så för den som vill göra träningen mer utmanande så är det helt klart värt att införskaffa ett par vristvikter. De kommer kunna användas både på gymmet och vid all annan fysisk aktivitet för att göra din kropp mer uthållig, stark och vältränad.

Här kan du köpa dessa vikter från Casall.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply