0
Goda och nyttiga smoothies recept
Nyttiga recept

Nyttiga smoothies recept för dig som tränar

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Här delar jag med mig av några snabba och nyttiga smoothies recept. Smoothies är perfekt när som helst på dygnet. En smoothie kan fungera som måltidsersättning, som frukost, mellanmål eller för återhämtning efter ett hårt träningspass. En smoothie är som en pytt-i-panna, du kan ha i precis vad du vill eller vad du har hemma. Nyttiga smoothies recept i fyra olika varianter hittar du nedan, enjoy!

Nyttiga smoothies recept för träning och diet

Det finns massor med goda och nyttiga smoothies recept och här har jag samlat mina favoriter. En smoothie är verkligen en god och nyttig bas för en hälsosam livsstil. Jag har valt att inte ta med recept på traditionella smoothies med yoghurt utan istället bas-recept för smoothie som är bra för träning och diet. Kommentera gärna nedan med dina egna goda och nyttiga smoothies recept.

Tycker du att din smoothie blir för osötad med endast frukt som sötning, kan du lägga till lite honung eller stevia.

Recept på smoothie med kvarg

Recept på smoothie med kvarg och jordgubbar
Ett supersmarrigt recept på smoothie med kvarg och jordgubbar

Det här är en favorit bland mina goda och nyttiga smoothies recept. Denna smoothie innehåller kvarg, chia-frön och ägg vilket gör den proteinrik. Blanda alla ingredienser utom mjölken. Fyll på med mjölk för önskad konsistens.

  • Kvarg
  • 2 ägg (eller motsvarande mängd äggvitor)
  • Chia-frön
  • Mango
  • Jordgubbar
  • Mjölk

Vegansk smoothie recept med havremjölk och jordnötssmör

Recept på smoothie med havremjölk och jordnötssmör vegansk
Recept på vegansk smoothie med jordnötssmör och havremjölk

Det här är ett gott och veganskt nyttigt smoothies recept med havremjölk. Jag brukar ibland lägga till lite kakao för att få en choklad och jordnötssmörs-smoothie. Havregrynen gör att den här smoothien blir mer mättande. Om du vill ha lite mer proteiner och fibrer kan du även lägga med lite kikärtor, jag lovar att det inte kommer att smaka konstigt!

Recept smoothie med spirulina

Recept på smoothie med spirulina och spenat
Ett härligt recept på en nyttig smoothie med spirulina och grönt

Jag älskar att göra green juice, läs mer om mitt bästa recept på green juice detox smoothie här. Det här är en annan favorit som är jätterikt på vitaminer och mineraler. Den är även superlätt att göra. Banan och mango gör den söt medan de andra ingredienserna bidrar med viktiga näringsämnen.

Smoothie recept med proteinpulver

Recept på smoothie med proteinpulver
Ett härligt recept på smoothie med proteinpulver och mango

Ytterligare en av mina favoriter bland goda och nyttiga smoothies recept. Istället för att göra den traditionella smoothien med yoghurt brukar jag göra en smoothie med proteinpulver och kvarg. Du kan själv välja om du vill ha smaksatt proteinpulver men jag använder alltid naturellt proteinpulver. Du kan även göra den här smoothien med smaksatt kvarg. Jag brukar blanda naturell kvarg, mjölk, proteinpulver utan smak och jordgubbar med lite vaniljessens.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply