Recept på green juice detox
Nyttiga recept

Mitt bästa recept på green juice detox smoothie

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

När jag bodde hemma i Sverige använde jag ett recept på green juice detox smoothie som kom till genom lite experimenterande. Jag älskar green juice eftersom det är så lätt att få i sig alla vitaminer och mineraler, samtidigt som det smakar gott! För att göra en riktigt bra green juice eller smoothie behöver man en riktigt bra mixer/blender. Jag skrev tidigare i ett inlägg om min Vitamix TNC 5200 som är den bästa investeringen jag gjort till mitt hushåll. Tyvärr fick den inte följa med i flytten och därför väntar den på mig hemma hos min syster i Sverige.

Vad är green juice detox

Green juice detox är en smoothie på exempelvis grönsaker, superfoods, frukt, rotsaker, alger och frön. Genom att rensa kroppen från gifter kan du stärka ditt immunförsvar och få bättre värden. I en värld full av snabbmat, halvfabrikat och besprutade frukt och grönsaker, får våra inre organ jobba stenhårt. Att ge kroppen och matsmältningssystemet en välförtjänt paus genom en detox kan göra under för ditt välmående.

De flesta vet redan att det är bra att dricka mycket vatten, det sköljer igenom och renar kroppen. På samma sätt fungerar en green juice detox, med tillägget att du tillför viktiga vitaminer och mineraler. Det är extra viktigt att få i sig tillräckligt med vitaminer för kvinnor som tränar, som jag skrev om tidigare. Du behöver inte ge upp att äta all vanlig mat för att du gör en detox. Du kan lika gärna dricka din green juice som ett komplement till vanlig mat, tänk dock på att hälsosamt för att få bästa effekt.

 

Varför green juice är bra

Green juice är bra för det innehåller massor av vitaminer, mineraler och fiber. Läs gärna mitt inlägg om vad fibrer är bra för. Green juice är även bra för vuxna och barn som har svårt att få i sig sitt dagliga behov av grönt. En välsmakande green juice detox är lättare att få i sig än att tugga motsvarande mängd grönsaker. Dessutom får du i dig andra tillskott som alger och chia-frön samtidigt med grönsakerna. Med tillsatt frukt smakar din green juice mycket bättre. Det är lätt att förbereda och ta med sig en green juice detox till jobbet, skolan eller fritidsaktiviteten.

Recept på green juice detox

Recept på green juice detox

Så här kan de se ut när jag handlat ingredienser till detox green juice

Jag brukar variera lite när jag gör en green juice detox men basen är alltid densamma. Här är mitt förslag på bas till ditt eget recept på green juice.

  • En blandning av gröna blad, jag brukar ta en näve babyspenat och en till näve av grönkål
  • En skvätt pressad citron, gör greenjuicen fräsch
  • En tesked spirulina-pulver, av en alg som är fullproppad med vitaminer och mineraler
  • Vatten efter tycke och smak för att tunna ut juicen.
  • Is, gör att din green juice blir fräsch att dricka. Ljummen dryck kan vara lite svår att få ner.
  • Ett halvt äpple, för smak och vitaminer
  • En bit frukt för sötman, gärna fryst, exempelvis ananas, mango, honungsmelon, apelsin eller persimon/kaki.
  • En tesked chia-frön, för att få med extra protein, Omega 3, fiber och kalcium.
  • Några broccoli-bitar, som är bra för detox och renar kroppen, du kan även använda stjälken!

Tips för dig som vill göra green juice

Om du gillar lite syrligare green juice detox går det bra att byta frukt mot bär som jordgubbar, hallon och blåbär. Om du tar bär istället för frukt brukar juicen skifta lite i färg och inte längre vara så karakteristiskt grön som om du använder ljus frukt. Tänk på att handla så mycket som möjligt av ingredienserna ekologiska. Jag hade svårt att få tag på bra ekologiska grönsaker på min lokala mataffär. Jag tröttnade även på att bära hem tungt så jag beställde hem råvarorna från mat.se. Jag var jättenöjd med deras utbud av frukt och grönt, även på vintern.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply