bästa fotmassagemaskin Flowfeet & Beurer fm 90 recension
Hälsa

Bästa fotmassageapparat 2022: Flowfeet vs. Beurer FM 90?

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Fotmassage är fantastiskt skönt. Det är som att hela kroppen slappnar av när fötterna är mjuka och härliga. Det ligger faktiskt någonting i det, för stimulans av fotens muskler kan ha flera hälsofördelar. Med rätt metoder kan man få bukt med smärta på andra ställen i kroppen. Jag har testat två fotmassagemaskiner för hemmabruk – läs mer om det längre ner i texten.

Vad är fotmassage bra för?

På grund av att det sitter en massa nerver i fötterna kan fötternas välmående påverka andra delar av kroppen. Fotmassage ökar blodcirkulationen, sägs sänka stressnivåerna och lindrar ömma muskler.

När musklerna i foten sträcks ut och stimuleras vidgas blodkärlen i foten och stimulerar blodflödet. Då stärker man kroppens egna läkandeprocess.

fotmassagemaskin effektiv
Även min dotter Alia tycker att det är skönt med fotmassagemaskin.

Zonterapi och akupressur

Zonterapi kallas även reflexzonterapi eller reflexologi. Det är en metod inom alternativmedicin som går ut på att kroppen har punkter på vissa ställen, bland annat i fötterna, som kan stimulera kroppens olika organ när man applicerar tryck.

Varje punkt motsvarar ett organ. Genom att trycka på dessa punkter kan man stimulera blodflödet, genom området som gör ont, och hjälpa kroppen att läka sig själv.

Fotmassage zonterapi

Zonterapi kan därför ge smärtlindring. Du behöver ofta upprepa behandlingen ett tag för att resultatet ska bestå och då är det bra att ha en fotmassagaemassagemaskin. 

Akupressur är nästan samma sak som zonterapi fast man trycker på punkter i händerna. Syftet är samma att lindra smärta i kroppen.

Akupressur används ofta i samband med massage och akupunkturbehandling. 

Zonterapi huvudvärk

Med hjälp av zonterapi på fötterna kan man lindra huvudvärk. Huvud och nacke stimuleras av punkter som sitter i stortån. Då trycker man helt enkelt på dessa punkter och stimulerar blodflödet ut i kroppen vilket ska lätta huvudvärken.

Fotmassage punkter

Vid traditionell fotmassage masseras fotens olika delar med cirkulära rörelser. Då masseras varje tå, trampdynorna, hälen, ovansidan och ankeln. En elektrisk fotmassageapparat eller traditionell manuell fotmassage kommer åt många av fotens punkter

Triggerpunkter under foten

Triggerpunkter under foten Zonterapi fötter punkter akupressur
Det sägs att vissa områden under foten påverkar delar av kroppen. Här är en lista på såna punkter.

Triggerpunkter uppstår när muskler blir överansträngda. Triggerpunkter under foten förekommer ofta kring hälen och muskeln som går på utsidan från hälen till lilltån.

Behandling genom att stimulera triggerpunkterna är samma princip som zonterapi, att genom att applicera tryck på området få bukt med smärtan.

Smärtsamma punkter på fot

På foten uppstår ofta triggerpunkter på tre ställen. Muskeln på främre delen av foten på undersidan, muskeln som går på utsidan av foten samt muskeln vid hälen på fotens undersida. Även senan i hålfoten kan bli överbelastad och orsaka smärta. 

För att behandla smärta i fötterna kan man använda en massagemaskin eller massageboll. Många upplever att massage är effektivt.

Zonterapi hälsporre

Hälsporre är smärta i hälen eller hålfoten som orsakas av att det bildas en utväxt på hälbenet i foten. Detta kommer vanligen av att man överbelastat det området på något sätt.

Det finns olika sätt att behandla hälsporre och behandlingen varierar på hur illa det är.

Massage och stretching är en vanlig behandling som kan hjälpa till att lindra. Då masserar man vaden och undersidan av foten.

Som vi har konstaterat stimulerar massage blodflödet genom det området som behandlas vilket lättar spänningar och lindrar smärta. Därför är massage och zonterapi effektiv behandling av hälsporre.

Hur en fungerar en fotmassage-maskin?

Fotmassage är ju fantastiskt skönt. Vore det inte trevligt att kunna få massage hemma?

Hur en fungerar en fotmassage maskin
Vanlig fotmassage eller elektrisk fotmassagemaskin? Båda har sina fördelar.

Många fotmassagemaskiner kommer med flera massagehuvuden som ska massera på olika sätt. En del har även andra funktioner så som värme, infrarött ljus och zonterapi.

Antingen stoppas fötterna in i massagemaskinen eller så placeras de ovanpå. Perfekt för en avkopplande hemmadag!

Är en fotmassagemaskin effektiv?

Ja, en bra fotmassagemaskin är effektiv.

Tänk på så mycket belastning dina fötter utsätts för varje dag. Det är lätt att glömma bort dem men även fötterna behöver tas om hand. Att fotmassage kan minska stress och lindra smärta i kroppen vet vi redan. Också att det motverkar svullnad i fötterna.

När fötterna får massage mår hela kroppen bra. Men det kan bli hemskt dyrt att gå till en massör varje gång. Då kan ett alternativ vara en fotmassagemaskin hemma. 

Vilken är bästa fotmassageapparat 2022?

Jag har provat två fotmassagemaskiner för att se om det är en effektiv produkt värd pengarna. Jag provade två olika märken i olika prisklass. En av dem var helt klart min favorit. 

Till min hjälp hade jag hela familjen som var mycket engagerad i detta fotmassagemaskin test.

Vilken fotmassagemaskin är bäst
Alia inspekterar förpackningarna – vilken fotmassagemaskin är bäst egentligen? Det krävs mer än en fin förpackning – låt oss testa!

Bäst: Flowlife Flowfeet fotmassagemaskin

Min favorit av fotmassagemaskin. Du får 100 dagars nöjdhetsgaranti och 2 års garanti mot fabrikationsfel.

Flowfeet fotmassage apparat recension
Städa upp efter barnen? Nej, det få vänta. Jag ska skämma bort mig med en skön fotmassage först! Flowfeet fotmassage finns att köpa HÄR

Flowfeet ger ordentlig fotmassage för hela foten. Fotmasskinapparaten har tre lägen, även det lägsta läget är kraftfullt och därför passar inte denna maskin dig som är känslig.

Vill du ha väldigt lätt massage bör du välja Beurer FM 90 istället.

Flowlife flowfeet fotmassage apparat test recension
Flowfeet har många bra funktioner. Du kan ställa in styrkan på massagen, välja värme eller ej och sedan finns det en funktion för luftrening. KÖP HÄR

Min man som har storlek 45 i skor tyckte att den här fotmassagemaskinen tryckte åt för hårt. Jag har storlek 39 i skor och vet inte om det gör någon skillnad, eller om det är att vi helt enkelt har olika preferenser när det gäller styrka på massage.

För svag: Fotmassageapparat Beurer FM 90

Beurer fotmassage maskin fm 90
Beurer FM 90 elektrisk fotmassagemaskin är för svag, det kittlas istället för att masseras. FINNS ATT KÖPA HÄR

Ni som läst inlägget Ljusterapilampa bäst i test vet att jag tyckte bäst om Beurers produkt i det fallet. Här är det tvärt om. Jag tycker att denna fotmassagemaskin är helt värdelös.

Det finns tre olika lägen, men ingen av dem ger en ordentlig massage. Det går inte att få någon som helst massage i hålfoten heller.

Gillar du väldigt svag massage, så är detta maskinen för dig. Om du har känsliga fötter.

Köpa fotmassage-maskin guide

Innan du köper din fotmassagemaskin finns det några saker du bör tänka på. I denna guide har jag försökt att sammanfatta vilka kriterier du ska ha i åtanke när du väljer rätt produkt.

  • Effekt. Vissa fotmassagemaskiner är utformade för att ge smärtlindring och ökad blodcirkulation (Flowlife Flowfeet), medan andra är till för att ge en avslappnande massage (Beurer TL90). De har olika syften och effekt, vilket gör att du kan bli missnöjd om du väljer fel produkt. Är du som jag, en fysiskt aktiv person som tränar mycket, behöver du troligtvis en semi-professionell maskin med hög effekt. Högre effekt gör att fötterna ska återhämta sig snabbare.
  • Funktion. Det skiljer ganska mycket mellan antalet program, inställningar och övriga funktioner. Fler program innebär valmöjligheter och större chans att du hittar något du fastnar för, men antalet program är inte allt – det gäller ju att de är bra. Du bör även tänka på att många program och funktioner ofta leder till ett högre pris.
  • Pris. Självklart är priset något att ta i beaktande, även om pris per användning brukar bli väldigt lågt om du använder maskinen ofta. Jag använder min Flowlife Flowfeet varje dag. Även om maskinen kostar 2500 kr så blir det bara drygt 7 kronor per dag om du använder maskinen varje dag. Så tänk inte för mycket på priset, det viktiga är att du väljer en produkt du faktiskt kommer att använda!

Olika typer av fotmassagemaskiner

Det finns några olika typer av fotmassagemaskiner, många av dessa kombinerar olika massagetekniker. Här är ett exempel på funktioner:

  • Fotmassage genom vibration: De allra flesta fotmassagemaskinerna är av den här typen. Det funkar så att triggerpunkter vibrerar under fötterna när du sticker in dem i maskinen.
  • Fotmassage genom lufttryck: En annan funktion som är väldigt vanlig i fotmassagemaskiner är att de klämmer fötterna genom lufttryck. Det funkar så att luftpåsar fylls upp ovanifrån och på sidan, så att fötterna kläms ihop ovanifrån. Detta är extra bra för avslappning av musklerna på sidan av foten.
  • Fotmassagemaskin som knådar: Förutom att vibrera och trycka kan de flesta fotmassagemaskinerna även knåda. Det funkar så att olika massagehuvuden roterar och snurrar åt olika håll.
  • Fotmassage Shiatsu: Även detta är en vanlig funktion i olika typer av massagemaskiner. Det fungerar så att maskinen trycker på olika punkter i foten för att stimulera blodcirkulation.
  • Fotmassage genom värme: Många fotmassageapparater har även en värmefunktion. Det kan vara extra skönt i kombination med de olika massageteknikerna, särskilt under vinterhalvåret.

Slutsats fotmassagemaskin test

Jag kan verkligen rekommendera Flowlife Flowfeet men är du väldigt känslig för kraftig massage kanske du ska leta efter ett alternativ.

Jag kan inte alls rekommendera Berurer FM 90, inte ens för dig som gillar lättare massage – du kommer troligtvis bli besviken. Det finns ju andra fotmassagemaskiner på marknaden som jag inte testat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply