bästa fotmassagemaskin Flowfeet & Beurer fm 90 recension
Hälsa

Elektrisk fotmassageapparat – bästa fotmassagemaskin Flowfeet vs. Beurer FM 90?

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Fotmassage är fantastiskt skönt. Det är som att hela kroppen slappnar av när fötterna är mjuka och härliga. Det ligger faktiskt någonting i det, för stimulans av fotens muskler kan ha flera hälsofördelar. Med rätt metoder kan man få bukt med smärta på andra ställen i kroppen. Jag har testat två fotmassagemaskiner för hemmabruk – läs mer om det längre ner i texten.

Vad är fotmassage bra för?

På grund av att det sitter en massa nerver i fötterna kan fötternas välmående påverka andra delar av kroppen. Fotmassage ökar blodcirkulationen, sägs sänka stressnivåerna och lindrar ömma muskler.

När musklerna i foten sträcks ut och stimuleras vidgas blodkärlen i foten och stimulerar blodflödet. Då stärker man kroppens egna läkandeprocess.

fotmassagemaskin effektiv
Även min dotter Alia tycker att det är skönt med fotmassagemaskin.

Zonterapi och akupressur

Zonterapi kallas även reflexzonterapi eller reflexologi. Det är en metod inom alternativmedicin som går ut på att kroppen har punkter på vissa ställen, bland annat i fötterna, som kan stimulera kroppens olika organ när man applicerar tryck.

Varje punkt motsvarar ett organ. Genom att trycka på dessa punkter kan man stimulera blodflödet, genom området som gör ont, och hjälpa kroppen att läka sig själv.

Fotmassage zonterapi

Zonterapi kan därför ge smärtlindring. Du behöver ofta upprepa behandlingen ett tag för att resultatet ska bestå och då är det bra att ha en fotmassagaemassagemaskin. 

Akupressur är nästan samma sak som zonterapi fast man trycker på punkter i händerna. Syftet är samma att lindra smärta i kroppen.

Akupressur används ofta i samband med massage och akupunkturbehandling. 

Zonterapi huvudvärk

Med hjälp av zonterapi på fötterna kan man lindra huvudvärk. Huvud och nacke stimuleras av punkter som sitter i stortån. Då trycker man helt enkelt på dessa punkter och stimulerar blodflödet ut i kroppen vilket ska lätta huvudvärken.

Fotmassage punkter

Vid traditionell fotmassage masseras fotens olika delar med cirkulära rörelser. Då masseras varje tå, trampdynorna, hälen, ovansidan och ankeln. En elektrisk fotmassageapparat eller traditionell manuell fotmassage kommer åt många av fotens punkter

Triggerpunkter under foten

Triggerpunkter under foten Zonterapi fötter punkter akupressur
Det sägs att vissa områden under foten påverkar delar av kroppen. Här är en lista på såna punkter.

Triggerpunkter uppstår när muskler blir överansträngda. Triggerpunkter under foten förekommer ofta kring hälen och muskeln som går på utsidan från hälen till lilltån.

Behandling genom att stimulera triggerpunkterna är samma princip som zonterapi, att genom att applicera tryck på området få bukt med smärtan.

Smärtsamma punkter på fot

På foten uppstår ofta triggerpunkter på tre ställen. Muskeln på främre delen av foten på undersidan, muskeln som går på utsidan av foten samt muskeln vid hälen på fotens undersida. Även senan i hålfoten kan bli överbelastad och orsaka smärta. 

För att behandla smärta i fötterna kan man använda en massagemaskin eller massageboll. Många upplever att massage är effektivt.

Zonterapi hälsporre

Hälsporre är smärta i hälen eller hålfoten som orsakas av att det bildas en utväxt på hälbenet i foten. Detta kommer vanligen av att man överbelastat det området på något sätt.

Det finns olika sätt att behandla hälsporre och behandlingen varierar på hur illa det är.

Massage och stretching är en vanlig behandling som kan hjälpa till att lindra. Då masserar man vaden och undersidan av foten.

Som vi har konstaterat stimulerar massage blodflödet genom det området som behandlas vilket lättar spänningar och lindrar smärta. Därför är massage och zonterapi effektiv behandling av hälsporre.

Hur en fungerar en fotmassage maskin?

Fotmassage är ju fantastiskt skönt. Vore det inte trevligt att kunna få massage hemma?

Hur en fungerar en fotmassage maskin
Vanlig fotmassage eller elektrisk fotmassagemaskin? Båda har sina fördelar.

Många fotmassagemaskiner kommer med flera massagehuvuden som ska massera på olika sätt. En del har även andra funktioner så som värme, infrarött ljus och zonterapi.

Antingen stoppas fötterna in i massagemaskinen eller så placeras de ovanpå. Perfekt för en avkopplande hemmadag!

Är en fotmassagemaskin effektiv?

Ja, en bra fotmassagemaskin är effektiv.

Tänk på så mycket belastning dina fötter utsätts för varje dag. Det är lätt att glömma bort dem men även fötterna behöver tas om hand. Att fotmassage kan minska stress och lindra smärta i kroppen vet vi redan. Också att det motverkar svullnad i fötterna.

När fötterna får massage mår hela kroppen bra. Men det kan bli hemskt dyrt att gå till en massör varje gång. Då kan ett alternativ vara en fotmassagemaskin hemma. 

Vilken fotmassagemaskin är bäst?

Jag har provat två massagemaskiner för att se om det är en effektiv produkt värd pengarna. Jag provade två olika märken i olika prisklass. En av dem var helt klart min favorit. 

Till min hjälp hade jag hela familjen som var mycket engagerad i detta fotmassagemaskin test.

Vilken fotmassagemaskin är bäst
Alia inspekterar förpackningarna – vilken fotmassagemaskin är bäst egentligen? Det krävs mer än en fin förpackning – låt oss testa!

Bäst: Flowfeet fotmassage

Flowfeet fotmassage apparat recension
Städa upp efter barnen? Nej, det få vänta. Jag ska skämma bort mig med en skön fotmassage först! Flowfeet fotmassage finns att köpa HÄR

Flowfeet ger ordentlig fotmassage för hela foten. Fotmasskinapparaten har tre lägen, även det lägsta läget är kraftfullt och därför passar inte denna maskin dig som är känslig.

Vill du ha väldigt lätt massage bör du välja Beurer FM 90 istället.

Flowlife flowfeet fotmassage apparat test recension
Flowfeet har många bra funktioner. Du kan ställa in styrkan på massagen, välja värme eller ej och sedan finns det en funktion för luftrening. KÖP HÄR

Min man som har storlek 45 i skor tyckte att den här fotmassagemaskinen tryckte åt för hårt. Jag har storlek 39 i skor och vet inte om det gör någon skillnad, eller om det är att vi helt enkelt har olika preferenser när det gäller styrka på massage.

För svag: Beurer fotmassage fm 90

Beurer fotmassage maskin fm 90
Beurer FM 90 elektrisk fotmassagemaskin är för svag, det kittlas istället för att masseras. FINNS ATT KÖPA HÄR

Ni som läst inlägget Ljusterapilampa bäst i test vet att jag tyckte bäst om Beurers produkt i det fallet. Här är det tvärt om. Jag tycker att denna fotmassagemaskin är helt värdelös.

Det finns tre olika lägen, men ingen av dem ger en ordentlig massage. Det går inte att få någon som helst massage i hålfoten heller.

Gillar du väldigt svag massage, så är detta maskinen för dig. Om du har känsliga fötter.

Slutsats fotmassagemaskin test

Jag kan verkligen rekommendera Flowlife Flowfeet men är du väldigt känslig för kraftig massage kanske du ska leta efter ett alternativ. Jag kan inte alls rekommendera Berurer FM 90, inte ens för dig som gillar lättare massage – du kommer troligtvis bli besviken. Det finns ju andra fotmassagemaskiner på marknaden som jag inte testat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply