Bose sport earbuds test 2021 recension jämförelse quietcomfort
Träningstillbehör

Bose sport earbuds test 2022 – recension & jämförelser

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Om du letar efter de bästa hörlurarna för löpning eller de bästa sporthörlurarna, är chansen stor att du har tittat på vad Bose har att erbjuda. Det är trots allt ett varumärke som har byggt upp ett gott rykte för att producera några av de bästa trådlösa hörlurarna på marknaden de senaste åren.

Men hur är Bose Sport earbuds hörlurar? Hur mäter de sig mot de dyrare Bose QuietComfort in ear hörlurar? Det tänkte jag försöka svara på i detta inlägg.

Kort utlåtande / Bose sport earbuds recension

Jag kommer gå in på detaljer kring Bose Sport hörlurar i detta inlägg men för dig som är otålig kan jag här dela med mig av en sammanfattning av min recension.

Bose Sport hörlurar är en av de mest bekväma träningshörlurarna som finns på marknaden och skillnaden medan de tidigare sporthörlurarna Bose SoundSport Free är enorm (hej då, sladdar!).

Dessa hörlurar är bäst när du VILL släppa in lite ljud. Det är inte alltid man vill att ljudet ska stängas ute, exempelvis när du springer och behöver höra trafik etc.

Bose sport earbuds löpning test
Bose sport earbuds passar bäst för löpning. På gymmet släpper de tyvärr igenom för mycket ljud. KÖP HÄR

Lurarna tål svett och regn och sitter riktigt bra på plats vid aktivitet. Allra bäst är dessa hörlurar för löpare.

Tränar du mest på gym, som jag gör, rekommenderar jag istället Quietcomfort in ear hörlurar med noise canceling (för vem vill egentligen lyssna på gymmets dunka dunka-musik i bakgrunden?). Visst, Quietcomfort in ear är en 1000-lapp dyrare men det är de värda.

Slutsats: köp Quietcomfort in ear hörlurar istället

Bose Sport hörlurar recension

Låt oss gå in på detaljerna kring Bose Sport in ear hörlurar.

Design

Designen och konstruktionen av Bose Sport earbuds är en slags blandning mellan de nyare QuietComfort hörlurarna och de äldre Bose SoundSport Free.

Hörlurarna är mindre och lite rundare än QuietComfort, även om de fortfarande sticker ut lika långt från dina öron. De är dock långt ifrån Bose SoundSport Free som har en sladd mellan örsnäckorna (tack och lov för wireless-teknologin!).

Bose sporthörlurar recension
Jag gillar Bose snygga och lyxiga design på deras produkter. KÖP HÄR

Bose Sport hörlurar känns lite billigare än sitt syskon QuietComfort, som verkar vara tillverkade i en mer robust plast. Detta är naturligtvis att vänta då de är en 1000-lapp dyrare.

Bose Sport är dock något lättare än QuietComfort och väger 6,75 g (mot 8,5 g för QuietComfort).

Du kan välja mellan tre olika färger: Triple Black, Glacier White och Baltic Blue.

Passform

För optimal passform har du tre olika pluppar att välja på (små, medelstora och stora).

Kombinationen av paraplyformade, mjuka och smidiga silikonpluppar i kombination med lika mjuka vingspetsar, gör att hörlurarna verkligen sitter säkert på plats.

Jag ska dock erkänna att jag hade svårt med dem i början. De var lite krångliga att få i när man är ovan.

En liten pinsam historia är att jag råkade ringa till en person jag verkligen inte ville ringa till (ja, ni fattar) i samband med att jag skulle ta på mig dem på gymmet. Jag hade råkat komma åt uppringningsfunktionen på ena öronsnäckan. Hur den valde att ringa just DEN personen är dock oklart.

Med det sagt är de bekväma att ha på sig under långa perioder.

Funktioner

Sporthörlurarna har en IP4 -klassificering, vilket innebär att de är svett- och väderbeständiga. Att de står emot regn och svett är en förutsättning för att få kalla dem sporthörlurar tycker jag, så detta är något man kan förvänta sig.

Jag tycker att parningsprocessen är lite knepig och inkonsekvent. Jag har försökt para ihop dem med min iPhone och MacBook air, samt växla manuellt mellan dem i appen vid behov. Men växlingen går inte riktigt så smidigt som jag önskar att den borde göra.

Dessa sport hörlurar verkar ha problem att återansluta till en enhet och jag fick starta om parningsprocessen vid mer än ett tillfälle. Det är överlag ett problem som jag upplever med Bose, ibland hoppar hörlurarna in på en enhet utan att man vill det. Det har varit ett återkommande problem här hemma, eftersom vi delar på många enheter. Detta är något som funkar bättre med Apples airpods.

Det hjälper inte av det faktum att du inte kan vara ansluten till två källor samtidigt, till exempel en bärbar dator för att lyssna på musik och en telefon för att ringa eller ta ett samtal ibland. Du måste byta manuellt i Bose Music -appen.

Hur funkar dem?

Bose Sport hörlurar har de flesta funktioner som du behöver; inklusive paus, spela och bläddra framåt.

Du trycker två gånger på den vänstra hörluren för att växla låt framåt, trycker på höger lur en gång för att spela upp/pausa eller svara/avvisa samtal. Tryck och håll ned den högra hörluren för att komma åt röstassistent.

Tack vare den senaste firmware-uppdateringen kan du också använda ytan på höger hörlur som en volymkontroll. Svep ner för att skruva ned volymen och svep upp för att skruva upp volymen.

Samtalskvaliteten är stabil nog enligt standard för trådlösa hörlurar. Det kan så klart bli lite vindbrus i bakgrunden när du använder dem utomhus, men det är förväntat.

Ljudkvalitet

Med tanke på hur bra Quietcomfort brusreducerande hörlurar presterar vad gäller ljudet undrade jag om det skulle vara samma sak med Bose Sports Earbuds. Och i hög grad levererar de. Ljudet är riktigt bra för att vara hörlurar utan brusreducering.

Detta är dock ganska ointressant på gymmet eftersom de släpper igenom så pass mycket av musik och andra ljud i bakgrunden.

Batteritid

Batteritiden är i genomsnitt fem timmar per laddning, i case:et ytterligare två fulla laddningar under totalt 15 timmar. Detta kan jämföras med sex timmar och två extra laddningar med QuietComfort hurlurar.

Du kan snabbladda upp ett dött batteri från noll till två timmar med hjälp av en 15 minuters snabb laddning via USB-C.

Teknisk specifikation

  • Bluetooth version: 5.1
  • Bullerdämpande: Nej
  • Batteritid: 5 timmar (10 timmar i case)
  • Röststyrning: Siri, Google Assistant

Bose Sport earbuds vs Quietcomfort

Den stora frågan är hur Bose Quietcomfort billigare syskon Bose Sport earbuds står sig. Vissa element har naturligtvis offrats och justerats för att nå den billigare prispunkten.

Bose Sport hörlurar har bra ljudkvalitet, även om jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade effektiviteten och brusreducering från QuietComfort earbuds. Ja, de är dyrare, men det är inte ovanligt att få brusreducerande hörlurar även vid denna prispunkt. Ta Sony WF-SP800N som exempel.

Bose Sport earbuds vs Quietcomfort in ear
Till vänster Quietcomfort och till höger Sport. KÖP BÅDA HÄR

Till skillnad från med QuietComfort finns det ingen trådlös laddning.

Bose sport öronsnäckor är lättare och mindre än QuietComfort och dessutom något mer bekväma att bära.

För att sammanfatta har Bose Sport ingen aktiv brusreducering och en timme mindre batteritid (fem timmar istället för sex) samt ingen trådlös laddning. Även om de sticker ut från dina öron, är de märkbart mindre och lättare än QuietComfort -öronsnäckorna.

Bose sport earbuds vs Airpods pro

Lite som att jämföra äpplen och päron. Det vore en mer rättvis jämförelse att jämföra vanliga Airpods utan noice cancelling med Bose sport.

Sport hörlurar är ett mer pålitligt val för aktiva användare som vill ha hörlurar för daglig träning. Sportanvändare kommer också att uppskatta det kraftfulla, basiga ljud som Bose producerar.

Bose sport earbudsApple Airpods pro
Bekväma och anpassade för rörelseBekväma men inte anpassade för träning
Ingen noice cancelling eller transparecy modeAktiv noice cancellation och transparency mode
Bluetooth 5.1 för futureproofingBluetooth 5.0
5 h/laddning och 10 timmar i case5 h/laddning och 19 timmar i case
Djup kraftig bas, stort ljudspannOk bas, tydligare ljud med bättre klarhet i röst
Grundläggande funktioner, anslutningssensor, ok mikrofonÖronscanning, EQ on iOS, Dolby Atmos, bra mikrofon

Bose Sport earbuds vs Soundsport free

Den gamla Bose Soundsport Free brukade ha fysiska kontroller, men Sport earbuds följer i QuietComfort -hörlurarnas fotspår med touchkontroller inbyggda i hörlurens yta.

Soundsport är verkligen hörlurar som hör till det förgångna. Med Bose Sport tar du ett kliv närmare nutiden. Vill du verkligen ha något som är 2022 bör du satsa på ett par hörlurar som Quietcomfort med brusreducering.

Bose sport earbuds löpning test

Bose sport earbuds löpning
Bose Sport är bra för löpning. KÖP HÄR

Bose sport earbuds sitter bra på plats vid löpning. De släpper igenom gatuljud och fågelkvitter, något som jag tycker är en fördel. Framförallt är det en säkerhetsfråga i stadsmiljö.

En annan fördel är faktiskt vad som är over ear hörlurarna Bose Quietcomfort 35 II:s nackdel, Bose in ear sporthörlurar gör inte att du svettas som en galning runt öronen.

Sammanfattning Bose sport earbuds test

Bose Sport earbuds vs Quietcomfort
Bose Quietcomfort hörlurar är det rätta, och för mig enda, valet om du ska använda dina hörlurar på gymmet. KÖP HÄR

Bose Sport earbuds är bra men det finns bättre, exempelvis QuietComfort in ear hörlurar.

Jag tycker att Bose Sport hörlurar är lite mer bekväma att bära än QuietComfort och de är bra för löpare. Spenderar du den mesta av din träning på gymmet bör du avstå dessa då de släpper igenom för mycket bakgrundsljud.

Betyg (av 5 möjliga 💪)

  • Ljud 💪💪💪💪
  • Design 💪💪💪💪
  • Bekvämlighet 💪💪💪 (jag föredrar over ear)
  • Lämpliga för träning 💪💪💪 (funkar bra för löpning men inte för gymmet)

Slutsats: köp Quietcomfort in ear hörlurar istället om du inte är löpare, då är Bose sport earbuds ett bra val

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply