bästa träningshörlurarna 2020 bose quiet comfort 35
Träningstillbehör

9 Bästa träningshörlurarna 2020 – bäst i test träningshörlurar


I detta inlägg har jag listan på de bästa träningshörlurarna 2020. Det kan vara svårt att hitta ett par hörlurar som är riktigt bra att träna i. De ska sitta bekvämt och inte vara i vägen, inte släppa igenom en massa ljud utifrån och självklart också ha bra ljudkvalité. Idag finns det oerhört många olika varianter på hörlurar på marknaden – så därför tänkte jag guida er igenom de populäraste, så att du förhoppningsvis kan hitta dina nya favorithörlurar! Här nedan hittar du bäst i test träningshörlurar 2020.

OBS! Mina personliga favoriter som jag har på mig på bilden heter Bose Quiet Comfort 35 II

Träningshörlurar

För mig – och många andra – är träning en form av terapi. Att köra sitt race, ta hand om kroppen och ha kul samtidigt är en otroligt underbar känsla! För att kunna just köra sitt race behöver man ofta kunna skärma av världen runt omkring, och enligt mig gör man det lättast med bra musik i de bästa träningshörlurarna!

För att ett par hörlurar ska vara bra att träna i så måste de inte alltid vara gjorda just specifikt för träning. De kan vara gjorda att bäras i vardagen och ändå fungera bra för träning. Med det sagt är alla vanliga hörlurar faktiskt inte lämpliga för träning. Därför finns det självklart särskilda träningshörlurar som är specifikt gjorda för att användas vid träning, och då kan de ha vissa egenskaper som gör de lite bättre anpassade. Exempel på sådana egenskaper är vattentålighet, extra noggrann passform samt brusreducering.

In ear eller over ear vid träning?

Vi får heller inte glömma bort att det finns två olika typer av hörlurar, in ear och over ear (samt on ear, men de är inte bra att träna i). Vilken man väljer beror helt på ens egna tycke och smak, men jag tänkte snabbt jämföra de två varianterna så du får en idé om vilken variant som passar dig bäst.

In ear träningshörlurar

In ear hörlurar sitter, som namnet antyder, i örat. Detta har ett gäng fördelar, smidighet och storlek är de främsta. In ear hörlurarna tar knappt någon plats i väskan och du kan lätt träna med dem. Dessutom är många in ear hörlurar idag trådlösa och alltså ännu mindre och smidigare än vad de var förr när du behövde en sladd.

Något som kan vara negativt med denna typ av hörlurar är att de lätt kan bli obekväma om du bär de under en längre tid. Värt att tänka på är också att alla in ear hörlurar inte passar alla öron, så se till att vara säker på att man kan anpassa hörlurarna till olika öron innan du köper dem!

Over ear träningshörlurar

Over ear hörlurar sitter på örat eller “runt” örat, det beror lite på modellen. Denna typ av hörlur är oerhört bekväm och retar inte hörselgångarna på samma sätt som in ear hörlurar kan göra. Eftersom denna typ av hörlur ofta är större så har de också ofta lite bättre ljudkvalité.

Nackdelen med denna typ av hörlur är att de kan vara osmidiga, de är både stora i väskan och kring huvudet. Just vid träning kan också en nackdel vara att de skapar en del svett kring öronen och inte låter öronen andas som ett par in ear hörlurar gör.

Vilka hörlurar jag tycker är bäst för träning

Jag tränar huvudsakligen med mina over ear träningshörlurar Bose Quietcomfort 35 II. Det är bara när jag springer som jag upplever att det är krångligt och svettigt med over ear och då använder jag istället min mans in ear träningslurar Airpods. Ibland har jag även min systers Samsung Galaxy Buds.

Bästa träningshörlurarna

Nu kanske du har en idé om vilken typ av hörlur du vill satsa på för din träning. Oavsett vilken typ du valt så hoppas jag kunna bidra med tips på några olika modeller. De hörlurar jag tipsar om här nedan har alla fått bra recensioner i olika typer av test. Jag kommer förklara närmare varför just dessa hörlurar passar till träning i informationen till varje modell!

Bäst i test in ear träningshörlurar – Airpods

Hur är Apple airpods att träna i träningshörlurar in ear bäst i test

Vinnarna av två stora tester av in ear hörlurar blev de omtalade Apple Airpods! Hörlurarna som vi ser överallt nu, som till och med lyckades bli en del av flera stora memes är alltså bäst i test. De får denna utmärkelse av både Råd & Rön och Testfakta, samt flera andra internationella tester.

Anledningen till att Airpods vinner är deras egenskaper, så som:

  • 5 timmars batteritid. Många trådlösa in ear hörlurar har en mycket kortare batteritid, eller en batteritid som inte lever upp till vad tillverkarna hävdar. Med Airpods kan du lyssna på musik riktigt länge!
  • Smidig laddning. När du väl behöver ladda dina Airpods kan du göra det väldigt smidigt. Om du är iPhoneanvändare så kan du välja ett fodral med sladd-laddning, och då ansluter du bara det smidiga fodralet till hörlurarna till sladden och du kan ladda upp hörlurarna. Om du istället är Androidanvändare så kan du istället välja ett fodral med trådlös laddning, så kan du ladda Airpodsen på den laddningsplatta du redan har till din mobiltelefon (eller välja sladd-laddning och ladda med en extrakabel).
  • Bekvämlighet. Tack vare Airpods unika design så passar de i princip alla öron. Istället för att sitta i öronkanalen så sitter de i den yttre delen – och där sitter de riktigt bra! Många upplever denna modell av in ear hörlurar som bekvämare än den traditionella modellen.
  • Träningsvänliga. Just på grund av sin bekvämlighet och sin smidighet så passar Airpods riktigt bra att träna med. De sitter kvar i öronen under (nästan) vilken aktivitet som helst och de tål att bli normalt svettiga.

Den stora nackdelen som Airpods faktiskt har är priset. Du får vara beredd att betala ca. 1500 kronor för ett par, och det är mycket pengar för ett par hörlurar. Om du känner att du har pengarna och söker efter ett par in ear hörlurar så borde du definitivt satsa!

KÖP DEM HÄR

Bäst i test over ear träningshörlurar – Sony WH-1000XM3

Bäst i test träningshörlurar brusreducering over ear Sony

De over ear hörlurar som anses vara allra bäst just nu är Sonys trådlösa hörlurar. Svenska Ljud och Bild skriver bland annat “Sony WH-1000XM3 är världens bästa brusreducerande hörlurar.” Och det är inte bara Ljud och Bild som gillar dem, söker du efter modellnamnet på Google så få du upp flera tester och positiva recensioner där hörlurarna rankats i topp. Även tidiningen Råd & Rön rankade dessa som bästa träningshörlurarna 2020.

Anledningarna är många:

  • Brusreducering i världsklass. Det går inte att hitta ett par hörlurar som släpper igenom mindre omgivningsljud än dessa. Du slipper allt ljud från människorna runt omkring dig (om du så vill). Sony har en världsunik teknik som helt enkelt ger väldigt ljudisolerade hörlurar.
  • Smart brusreducering. Inte nog med att brusreduceringen är väldigt bra, den är också väldigt smart. För, det är inte under alla situationer som man vill missa alla ljud runt omkring sig. Som tur är så har Sony en app som du kan använda och styra hur brusreducerande du vill att dina hörlurar ska vara. Du kan även styra vilka typer av ljud som hörlurarna ska släppa igenom.
  • Bekväma. Hörlurarna sitter runt omkring örat och gör alltså att du kan bära dem länge utan att bli obekväm. Inget mer obekvämt tryck över örat!
  • Lång batteritid. Vad sägs om 30 timmars batteritid?

Så, om du har 3-4000 att lägga på ett par hörlurar så ska du välja dessa! De är dyra, ja, men om du har pengarna och söker efter något som gör att du får vara helt i din egen zon på gymmet så är dessa Hörlurarna med stort H. Om jag någon gång behöver ersätta mina Bose Quietcomfort 35 II så blir det definitivt ett par Sony WH-1000XM3 hörlurar.

KÖP DEM HÄR

Andra bäst i test träningshörlurar in ear

Självklart finns det även andra modeller av in ear hörlurar än Apples Airpods. Här nedan tipsar jag om andra populära varianter som också fått bra recensioner i diverse test.

trådlösa in ear hörlurar för träning

Jabra Elite 75T true wireless

Varumärket Jabra är kända för att ha några av de bästa träningshörlurarna. Deras trådlösa hörlurar är en snygg variant som sitter helt i örat. De finns i svart och guld/ beige. Ljudkvalitén är bra och batteritiden lång – 7,5 timmar! Dessutom kan du prata i telefon genom dem då de har mikrofoner samt en bra brusreducering. De tål lättare vattenstänk och därmed också svett – alltså bra för gymmet!

KÖP DEM HÄR

Samsung Galaxy Buds

Självklart har även teknikjätten Samsung riktigt bra hörlurar. Deras galaxy Buds har en mängd smarta funktioner: vad sägs om att själv kunna bestämma om du vill höra ljud runt omkring dig eller inte. Bra om du ex. tränar där det finns trafik, eller tränar med andra och måste vara uppmärksam på vad de säger. Hörlurarna beskrivs som riktigt bekväma, och de har en batteritid på 6 timmar.

KÖP DEM HÄR

Bose SoundSport Free 

Dessa trådlösa hörlurar är gjorda för träning. Bose är riktigt duktiga på att göra riktigt bra ljud – det är känt sedan länge. Här har man valt att kombinera riktigt bra ljud med riktigt bra passform för den som tränar – och resultatet är dessa hörlurar. Dessutom är de helt vattentäta och klarar alltså både svett och regn!

KÖP DEM HÄR

Over ear träningshörlurar bäst i test 2020

Även over-ear hörlurar finns i mängder av olika varianter, här kommer några fler tips:

brusreducerande hörlurar bäst i test för träning

Bose QuietComfort 35 II

Dessa är de hörlurar jag använder när jag tränar. Bose tillverkar produkter med riktigt bra ljud och deras over-ear hörlurar är verkligen hur bra som helst. Dessa har en batteritid på upp till 20 timmar. Dessa hörlurar har också stöd för Google Assistent, som du kan fråga en massa frågor och ex. byta spellista genom utan att behöva hämta telefonen. Smart va? 

KÖP DEM HÄR

Sony WH-H900N

Sonys brusreducerande hörlurar finns i en mängd olika snygga och behagliga färger. Batteritiden ligger på 28 timmar, och under den tiden får du ett riktigt bra ljud och en brusreducering som du själv kan justera. Även dessa hörlurar har Google Assistent – vilket är extra bra på gymmet.

KÖP DEM HÄR

Jabra Elite 85h

Jabra har tillverkat ett par hörlurar med smart brusreducering. Hörlurarna plockar upp ljudet från omgivningen själv och analyserar det för att välja vad som ska tas bort och vad som kan behöva släppas igenom. Med denna smarta brusreducering aktiverad kan du förvänta dig 35 timmars batteritid. Om du när du är på gymmet ofta plockar på och av hörlurarna för att ex. prata med andra så känner dessa hörlurar av det, och pausar musiken/ podcasten så du inte missar något viktigt – eller refrängen på din favoritlåt!

KÖP DEM HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply