0
Kompressionsstrumpor för träning för kvinnor
Träningskläder, Träningstillbehör

Kompressionsstrumpor för träning – fördelar & köptips

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Jag här ännu inte provat kompressionsstrumpor för träning men brukar använda såna under långflygningar. Det var först när jag såg hur snyggt de passar ihop med shorts som jag började fundera på att införskaffa ett par. Mina absoluta favoritpar av kompressionsstrumpor hittade jag från Better Bodies och Gococo. Det finns även några snygga kompressionsstrumpor från Nike.

Att träna med kompressionsstrumpor

Jag gjorde lite research på vad som gör kompressionsstrumpor för träning bra. Kompressionsstrumpor skapar en negativ tryckgradient i benen om de är designade rätt. Ett par riktigt utformade kompressionsstrumpor för träning ska ha ett högt tryck längst nere vid anklarna och med ett gradvis minskande men aktivt tryck upp mot vaden. Detta leder till att vätskan och blodet transporteras snabbare tillbaka till hjärta och lungor. Snabbare blodflöde tillbaka till organen kan bidra till en ökad prestation eftersom blodet syresätts snabbare igen efter att ha transporterat syre till musklerna. Det råder naturligtvis olika åsikter om huruvida kompressionsstrumpor funkar eller ej. Vad man dock är överens om är att de minskar risken för åderbråck. Själv tycker jag att det dessutom både är snyggt och varmt. Jag blir lätt kall om vaderna när jag tränar utomhus i Sverige.

Kompressionsstrumpor för kvinnor från Better Bodies

När jag letade runt efter snygga kompressionsstrumpor för kvinnor hittade jag en modell från Better Bodies som föll mig direkt i smaken. Jag tror att jag attraherades av designen som för tankarna till ett amerikanska college-sporter. Många av kompressionsstrumporna för träning som jag hittade var designade huvudsakligen för män. Därför stack dessa snygga knästrumpor ut med sin snygga design för tjejer.

Vita kompressionsstrumpor för träning från Better Bodies

Snygga kompressionsstrumpor för träning
Kompressionsstrumpor för träning för kvinnor från Better Bodies

Vita kompressionsstrumpor för träning är riktigt snyggt tycker jag. De passar dessutom till allt! Jag gillar överhuvudtaget den här snygga gymlooken från Better Bodies med korta shorts, hoodie och knästrumpor. Kanske inte riktigt vad som funkar på vintern i Sverige men jättesnyggt resterande delen av året.

Köp dessa strumpor här.

Rosa kompressionsstrumpor för kvinnor från Better Bodies

Kompressionsstrumpor för träning för kvinnor
Rosa kompressionsstrumpor för kvinnor för träning

Blev kär i ett par rosa kompressionsstrumpor för tjejer. Rosa är min favoritfärg när det kommer till träning. Jag älskar att kombinera rosa med svart, vitt och grått. Hur snygg är inte gym-looken på bilden? Denna modell av stödstrumpor finns i flera olika färger.

Köp dem här.

Kompressionsstrumpor från andra märken

Två andra märken på kompressionsstrumpor som fått bra i tester och kundomdömen var Gococo och Nike. Tidigare hade Nike ett par jättesnygga kompressionsstrumpor i knallrosa, men när jag tittade på deras hemsida verkar de ha slutat sälja dem tyvärr. Nåväl det finns ändå andra färger och modeller av kompressionsstrumpor för träning att välja på.

Lila och rosa kompressionsstrumpor från Gococo

Gococo kompressions strumpor i rosa och lila
Gococo bäst i test kompressionsstrumpor för kvinnor

Om man gillar lite färg är ett par kompressionsstrumporna från Gococo vad du ska satsa på. Blev kär i den här härliga lila färgen och de finns även i flera andra färger. Kompressionsstrumpor i rosa, orange, blått, svart ja i alla färger du kan tänka dig.

Du hittar dem här.

Svarta kompressionsstrumpor från Nike

Kompressionsstrumpor från Nike för kvinnor
Snygga kompressionsstrumpor från Nike för kvinnor

Nike är aldrig fel när det gäller träningskläder och det gäller även för dessa snygga svarta kompressionsstrumpor från Nike. De finns även i en knall-gul färg som är snygg men som jag inte vet vad jag skulle kombinera med. Kanske ett par svarta shorts?

Strumporna finns att köpa här.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply