0
Börja träna igen, komma igång med träningen efter uppehåll
Träning

Träningsmotivation: 9 enkla sätt att börja träna igen efter ett uppehåll

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Så här efter ledigheterna är det många som vill börja träna igen. Du kanske behöver starta om dina träningsvanor för att återfår en hälsosam rutin? Jag vet hur det är att ha ett riktigt bra träningsupplägg och så plötsligt händer något som gör att den inte funkar under en period. Om du har hamnat lite ur spår vad gäller träningen och behöver en motivationshöjning, har du här några av mina tips för hur du kommer igång och börjar träna igen.

Detta inlägg är skrivet i samarbete med ICANIWILL som nyligen släppt kollektionen Stride. Några av dessa superfina plagg ser du här i inlägget och de finns även att köpa HÄR (koden: FITNESSFIA20 ger 20 % rabatt)

Komma igång med träningen

Det kan finnas många olika anledningar till att träningsrutinen hamnat ur fas. Det kan vara allt från en semester utan fasta rutiner, familjeåtaganden som dykt upp, sjukdom som slagit till eller att du haft en period med mycket övertid på jobbet.

Helt plötsligt har din träningsrutin gått från regelbunden till obefintlig. Du missar några träningspass och det leder till en nedåtgående spiral.

Så frågan är: hur kommer du tillbaka till rutinen? Oroa dig inte, Ive got your back med dessa supertips för dig:

1. Börja träna med något enkelt

Välja vikter gymmet
Du behöver inte gå på den tyngsta vikten först! Lär känna din kropp och dina begränsningar i början. Längre fram kan du utmana dig. Grön sportbh från Stride-kollektionen finns att köpa HÄR (rabattkoden: FITNESSFIA20 ger 20 % rabatt)

Om du verkligen kämpar för att börja träna igen, och känner dig lite överväldigad av allt, kan det vara bra att börja med något enkelt. Om du känner att ett tungt pass på gymmet är för mycket, kan du istället gå ut och gå en snabb promenad eller köra en lätt jogg. Små steg hjälper dig att komma igång och hitta motivationen. Så fort du börjar med något litet och känner att du må bra utav det, vill du garanterat fortsätta och komma tillbaka till dina hälsosamma vanor.

2. Gör korta träningspass

Börja träna efter uppehåll. Lätt träning med gummiband
Korta effektiva träningspass är bra när du kommer igång. Ett gummiband av tyg är att rekommendera för motstånd utan att du behöver investera dyra pengar i träningsutrustning. Gummibandet finns att köpa HÄR / ICANIWILL vita strumpor HÄR (rabattkoden: FITNESSFIA20 ger 20 % rabatt)

Om en lång träning känns som för mycket kan du börja träna så lite som i fem minuter. Ett engagemang på fem minuter är mycket mindre skrämmande än ett fullt träningspass. När du väl är igång är det stor chans att du fortsätter. Så börja med fem minuter och se var du hamnar.

Läs även: Mina bästa övningar med gummiband

3. Tänk på hur bra du mår av träning

Ibland fokuserar vi för mycket på själva insatsen, jobbet som krävs, och inte på resultatet. Fokusera på hur det kommer att kännas i kroppen efter träningspasset. Du har säkert erfarenhet sedan tidigare av den otroligt sköna känslan i en helt slutkörd kropp efter ett hårt träningspass. Det brukar vara en fantastisk känsla av en blandning av endorfiner och stolthet att du tagit dig igenom det. Tänk efter om du någon gång ångrat en träning. Trodde väl inte det!

Hälsoeffekter av träning

4. Planera din träning

Om du letar efter en ursäkt för att inte träna, kommer du till slut att hitta någon form av anledning att slippa. Därför är det viktigt att se över ditt schema och planera in tid för träning. Att avsätta tid speciellt för träning, förhindrar att du blir distraherad av annat. Planera smart! Om du vet att du blir fast på jobbet på kvällarna, planerar du träningen på morgonen. Om morgnarna är för upptagna, planerar du istället din träning på kvällar eller helger. Om du vet att det kommer att bli en galet upptagen dag, försök då få in ett snabbt pass eller en rask promenad på lunchen. Att göra något är alltid bättre än att inte göra någonting alls.

5. Förbered din träningsväska

ICANIWILL Träningsväska ICIW mesh
En snygg träningsväska ger extra träningsmotivation. Se till att packa väskan redan kvällen innan träningen, så blir den lättare av. Träningsväska i mesh från ICANIWILL finns HÄR / Träningsnecessär för skor mm finns HÄR / Stride svart crop top HÄR / ICIW Gröna träningstights HÄR (Ange rabattkoden: FITNESSFIA20 i kassan så får du hela 20 % rabatt!)

Precis som att planera och avsätta din tid, är det en mental inställning att redan ha packat din träningsväska. Om du förberett din träningsväska natten innan och ställt den redo i hallen, är din hjärna redan inställd på träning. Om du har svårt att ta dig iväg efter att du kommit hem kan jag även rekommendera att du tar på dig träningskläderna direkt. På så sätt blir det lättare att komma iväg. Tränar du på morgonen kan du ta på dig dina träningskläder så fort du vaknar, då är du redan halvvägs både mentalt och funktionellt.

6. Gör en 30-dagars challenge

30-dagars challenge plankan
Jag har ett love-hate-relationship med plankan. Här plankar jag i snygga gröna ICANIWILL träningsbyxor som finns att köpa HÄR / Svart ICIW crop top finns HÄR / Vita träningsstrumpor HÄR (använd gärna min rabattkod: FITNESSFIA20 som ger 20 % rabatt på allt utom rea)

Om du vill börja träna igen men har svårt att komma igång rekommenderar jag en 30-dagars challenge för att starta din rutin. En så pass kort utmaning är lättare att hålla än att lova dig själv stora förändringar. Dessutom är det roligt! Massor av gym, träningsprofiler och boot camps erbjuder 30-dagars utmaningar. Genom att ha det uppdelat i en mindre tidsram, kommer det inte att kännas så överväldigande. När utmaningen är klar så kommer du att må bra och vara tillbaka till bra träningsvanor.

Läs även: 30 dagars challenge plankan

7. Skaffa en träningskompis

Livsstil träning träna för att gå ner i vikt och må bra
Min trogna träningskompis trappmaskinen LOL. Skämt å sido, att ha någon som drar med dig på träning när träningsmotivationen tryter är guld värt! Stride träningstights finns HÄR / Stride svart croppat linne finns HÄR / Vita ICIW tubsockor finns HÄR (använd gärna min rabattkod: FITNESSFIA20 som ger 20 % rabatt på allt utom rea)

Det är väldigt lätt hitta ursäkter för att inte träna om du bara har dig själv att svara upp till. Att ha en vän, arbetskollega eller familjemedlem till träning med är ett bra sätt att öka motivationen, hålla varandra ansvariga och hålla fast vid en träningsrutin. Som ett plus är den sociala aspekten, det gör det helt enkelt lite roligare att börja träna igen.

8. Hitta livsstilen

Träna på gym med hörlurar
Chillar mellan seten i benpress-maskinen med bästa träningsmusiken i lurarna och träningskläder från ICANIWILL. Stride svart croppat linne finns HÄR / (rabattkod: FITNESSFIA20 ger 20 % rabatt på allt utom rea)

Att vara vältränad och hälsosam handlar inte om att gå till gymmet varje dag. Försökt att hitta en livsstil som fungerar i din vardag. Hoppa inte på extrema lågkaloridieter och jordens tuffaste träningsschema. Börja träna med det som fungerar utifrån dina förutsättningar.

Det kan innebära att du även måste sänka kraven lite. Har du inte tid att träna och äta som en fitnessmodell, så kommer du troligtvis inte se ut som en. Sorry to break the news.

Det är helt ok, du är fantastisk som du är! Försök att hitta träning i vardagsmotion. Är gym din grej – kör hårt. Är det inte det, leta efter en lagsport eller kör powerwalks utomhus. Huvudsaken är att du gör något.

Läs även: Bästa träningshörlurarna 2023

9. Bli trygg i varför du tränar

Varför träna? Komma igång med träningen snabbt
Jag tränar för att må bra och för att se bra ut. Det är ingen skam i att vara lite fåfäng med sin träning, men det kan inte vara enda anledningen till att du tränar. ICIW stride grön sportbh HÄR / Stride ICANIWILL gröna tights HÄR / ICIW vita tubsockor HÄR / Gummiband av tyg HÄR (ange: FITNESSFIA20 i kassan så får du 20 % rabatt på allt utom rea)

Jag säger alltid: ”träna inte för någon annan än dig själv.” Att träna och vara hälsosam bör handla om att du själv mår bra av det. Att det ger dig självförtroende och en väg till att vara ditt eget bästa. Kom ihåg att göra det här för dig, inte för någon annan eller för hur du vill att andra ska se på dig. I början kan det hjälpa att belöna dig själv efter varje träning, och dessa belöningar får gärna vara något annat än onyttigheter. Kanske bara att ta ett fotbad eller ringa en vän?

Slutord om att börja träna

börja träna snabbt
Fokusera inte på att du haft en period utan träning utan lägg upp nya vanor för att komma igång med träningen igen. När du hittar tillbaka till glädjen med träning så kommer du att vilja komma tillbaka. ICIW stride svart hoodie HÄR / Stride ICANIWILL gröna tights HÄR / ICIW vita tubsockor HÄR (rabattkoden: FITNESSFIA20 ger 20 % rabatt i kassan)

Kom ihåg att vanor skapas genom de vardagliga aktiviteterna vi valt att lägga vår tid på. Ju mer konsekvent du är med din träningsrutin desto lättare är det att skapa hälsosamma vanor. Att börja träna handlar om att få in den där vanan. När du väl fått in en rutin, går du på av bara autopilot och träning blir en del av ditt dagliga liv.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply