0
Bli smalare med träning och kost - acceptera din kropp
Hälsa

5 steg hur du slutar vara besatt av att bli smalare

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Att bli smalare verkar vara det största livsförändringsmålet just nu. Säkert sju av tio Instagramkonton som jag stöter på är från personer som vill gå ner i vikt. Även om jag inte har något emot detta mål, så känner jag att det borde finnas något mer tillfredsställande att jobba på. Enligt mig finns det ingen storlek, vikt eller nummer som gör människor glada, vi vill alltid ha mer (eller mindre). Att gå ner i vikt kan vara bra ur hälsosynpunkt men det kan bli rent ohälsosamt att bli helt fixerad vid vikten.

Att bli smalare är inte vägen till lycka

Men vad händer om din främsta tanke varje dag är en önskan om att bli smalare. Tyvärr är detta något en stor del av oss tänker på flera gånger om dagen, det är en ohälsosam fixering som ofta leder till ett skadligt förhållande med vår kropp, maten och vår tankegång. Låt oss bryta denna kedja! Det är inte lätt och det händer inte över en natt men det kan göras och, lita på mig, du kommer känna dig fantastisk, fri och jävligt sexig.

5 steg mot att acceptera sin kropp

Jag är säker på att 99.9% av oss alla har något vi skulle vilja ändra på hos oss själva, men vad händer om vi istället accepterar? Jag säger inte att du ska gilla dina extra kilon, men du kan acceptera dem. Det är när vi pressar oss själva för hårt att bli smalare som det blir svårare att gå ner i vikt. Här kommer mina fem tips om body positivity som får dig att bygga en positiv relation till din kropp.

Meditation acceptans
Meditation är något jag verkligen kan rekommendera för acceptans, både av dig själv och din kropp.

Steg 1: Naken

Ta av dig dina kläder, ta en dusch, skrubba din hud, applicera bodylotion om du behöver och ställ dig naken framför spegeln. Se hur VACKER du är! Se på din kropp med öppna ögon och istället för att du hatar, straffar och gömmer din kropp, titta närma på den. Lägg 5 minuter om dagen till att se hur vacker din hud är, le över dina gropar, kurvor, linjer, märken, ärr, ditt hår, dina muskler och fokusera på hur bra din kropp är, ignorera det negativa, du har inte tid för det.

Steg 2: Klä dig

Istället för att spara kläderna till det speciella tillfället, ha på dig det du älskar. I flera år har jag köpt kläder jag älskat och sedan hängt de i garderoben igen, i väntan på en speciell dag. VARJE DAG är speciell! Du har rätt att känna dig som ditt vackraste jag varje dag, oavsett om det är på jobbet, till ett möte, eller när du går till tvättstugan. Att trivas i dina kläder kommer ändra hur du känner dig när du går, pratar och ser dig själv i spegeln. Sluta vänta på ett tillfälle att känna dig vacker på.

Steg 3: Mat

Hälsotallrik nyttig och god mat
En hälsotallrik är nyttig mat som jag blir glad och mätt av.

Ett dåligt mål mat kommer inte få dig att gå upp i vikt, precis som att ett bra mål inte kommer få dig att gå ned. Även om det känns som att den där munken du åt efter lunchen har lagt sig bekvämt runt dina höfter, så har den inte det! Livet ska vara lagom, det handlar inte om vad du äter, utan mer om hur ofta och hur mycket du äter. Gör dig själv en tjänst och sluta med dessa onödiga och idiotiska lågkaloridieterna (läs min artikel om varför du inte går ner i vikt med lågkaloridiet).

Om du endast äter mat för att bli smalare så kommer du aldrig bli lycklig. Ät för att njuta, tillfredsställa och framförallt nära din kropp. Ditt kropp är ditt tempel, du vill ge den det bästa bränslet. Gör du detta så kommer du bli mycket mindre benägen att panika över enskilda måltider eller snacks. Dessutom hjälper det dig att tänka positivt på vad som finns på din tallrik.

Steg 4: Träna

Träna för att må bra inte för att bli smalare
Träna för att må bra som mål, så kommer resten på köpet.

Om den enda anledningen till att du går till gymmet är för att “bränna bort” förra kvällens middag, eller morgondagens födelsedagstårta, måste du tänka en gång till. Det finns mycket mer som rör din kropp än dess storlek och för att vara helt ärlig, oändliga timmar på gymmet med att straffa din kropp för att den ska bli mindre, slutar oftast i ett misslyckat eller uppsagt medlemskap. Rör på din kropp för att du vill känna dig starkare, självständig, sova bättre, leva längre, stå upp rakare och för att skydda ditt hjärta.

Steg 5: Var stolt

När du gått igenom punkterna ovan är det dags för det viktigaste: att vara stolt. Du är mer än en storlek, ett nummer, en form, att vara smalare är inte det som gör dig glad, att vara sund och att ta hand om sig själv gör en person lycklig. Läs gärna min artikel om att hitta din inre gudinna.

Har du fler tips på att sluta fokusera endast på att gå ner i vikt?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Hilma augusti 22, 2017 at 9:03 f m

  Älskar detta!

  • Reply Fitnessfia augusti 22, 2017 at 11:29 f m

   Tack Hilma! Ja, visst är det dags att byta fokus till något viktigare!?

 • Reply Ida oktober 10, 2017 at 1:17 e m

  Så himla bra tips! 🙂

 • Reply Malin Lundskog oktober 10, 2017 at 3:10 e m

  YEAY! Att tycka om sig är det mest hälsosamma en kan göra – mera sånt här!

  • Reply Fitnessfia oktober 10, 2017 at 4:04 e m

   Kul att du uppskattar det! Det är den här typen av innehåll jag gillar att skriva om på bloggen.

 • Reply Jenny oktober 10, 2017 at 4:02 e m

  åh detta inlägget älskar jag, så tråkigt när människor hetstränar för att bli riktigt riktigt smala 🙁

 • Reply Oda Ulrikke oktober 10, 2017 at 4:07 e m

  Fantastisk inlägg! Nu har jag alltid varit tunn, och har aldrig hatt det ”issue” med att gå ned i vikt, men till exempel är lite större än det jag är, vilket är försåtligt då hon har fött 3 barn. Men hon pressar sig hårt, så är tacksam för detta inlägget! Ska dela detta med henne <3 kram

  • Reply Fitnessfia oktober 10, 2017 at 4:21 e m

   Gör det! 3 barn är en stor bedrift och hon har en fantastisk kropp som klarat det!

 • Reply josefine oktober 10, 2017 at 6:00 e m

  gud vilket bra och inspirerande inlägg!!!

 • Reply Magnus Blixt oktober 10, 2017 at 7:22 e m

  Härliga tips, right on!

 • Reply Dorotea Pettersson, tidscoach oktober 10, 2017 at 7:43 e m

  Mycket bra inlägg. Tycker framför allt om punkt två. Varför spara sin finaste klänning till en dag som kanske inte kommer. Det där har jag aldrig förstått mig på.

  Jag tränar, när jag kan, för att bli stark. Smal skulle inte skada men det är aldrig mitt huvudsyfte.

  • Reply Fitnessfia oktober 10, 2017 at 10:48 e m

   Ja precis! Jag tror vi alla kan behöva lite fina kläder i vardagen!

  Leave a Reply