0
Ärtproteinpulver, ärtprotein, vegetariskt protein och veganskt protein
Kostillskott

Ärtproteinpulver – ett vegetariskt protein alternativ till Whey

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


Jag har provat ärtproteinpulver. För den som tränar mycket och vill förbättra sina resultat och sin prestanda så är det vanligt att komplettera kosten med proteinpulver. Idag använder människor som tränar på alla nivåer detta kosttillskott och det säljs på många olika platser så som på gym, i hälsokostaffärer och till och med i vanliga matvarubutiker. Ärtproteinpulver är ett utmärkt sätt att öka sitt dagliga intag av protein. Det kan även hjälpa de som inte tränar och av olika anledningar behöver mer protein utöver sin vanliga kost.

Jag har testat Pea protein från Star Nutrition som finns hos bodystore.com

Vegetariskt protein – alternativ

Om man äter vegetariskt eller försöker utesluta animaliska produkter ur sin kost av olika anledningar så är proteinpulver av ärtor ett utmärkt alternativ! Det vanligaste är att proteintillskott har sitt protein utvunnet ur ex. vassle (Whey) som är en restprodukt av osttillverkning, vilket inte skulle passa med en vegansk (eller vegetarisk) kosthållning. Detta ärtproteinpulver från Star Nutrition har ett väldigt högt och koncentrerat innehåll av protein och kan användas som vilket annat proteinpulver som helst, exempelvis i shakes och till bakning. Just vegetarianer och veganer kan som tillskott till sin vanliga kost och inte bara till träning behöva mer protein. Då är Pea protein ett väldigt enkelt och smidigt alternativ.

Fördelar med ärtprotein

Ärtprotein veganskt proteinpulver vegetariskt

Ärtprotein är ett utmärkt vegetariskt protein alternativ!

Ärtprotein har precis som allt annat protein många fördelar. Det kan förbättra dina träningsresultat, minska mängden kroppsfett och se till att musklerna fungerar och bildas som de ska. Att proteinet är i form av ett pulver ger fler fördelar så som att det är snabbt och enkelt att förbereda och kan intas väldigt fort, till och med to-go när man är på språng med smarta proteinpulver shakers. Om man gillar att baka så går detta utmärkt med ärtproteinpulver. Jag rekommenderar då varianten utan smak eftersom den inte påverkar smaken på det du bakar över huvud taget.

Just ärtprotein är som tidigare nämnt helt vegetabiliskt och alltså även fritt från mejeriprodukter. Det är till stor fördel både för de som är laktosintoleranta eller mjölkproteinallergiker och även för den som har känslig mage. Förutom att ärtproteinet inte innehåller laktos så är det också väldigt lättsmält för kroppen. De allra flesta har inga som helst problem att smälta ärtor.

Näringsinnehåll ärtproteinpulver

Ärtproteinpulver innehåller ärtproteinisolat som är väldigt näringsrikt. Förutom en perfekt källa till protein är det även en bra källa till järn och selen.

Näringsinnehåll per 100g: Energi; 1507 kJ/343 kcal / Fett 0.0g / Kolhydrat 4.4g / Fibrer 2.3g / Protein 80.1g / Salt 2.9g / Järn 24.2 mg (172.9%*) / Selen 216 µg (392.7%*) *av RDI (Rekommenderat Dagligt Intag).

Pea protein från Star Nutrition finns i tre olika smaker, naturellt (som jag provat), jordgubb och choklad. Köp dem här.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply