0
Kreatin för kvinnor bästa sorten
Kostillskott

Kreatin för kvinnor – för att få snygga slanka muskler

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

I det här inlägget får du lära dig mer om kreatin för kvinnor. Det är ett utmärkt kosttillskott om du vill bli starkare och få bättre muskeltillväxt. Att ta kreatin är inte bara för män och leder inte till att du blir stor och grov.

Jag reder här ut hur kreatin fungerar och hur du som tränande kvinna kan ha nytta av att ta det. Detta kosttillskott är förmodligen en av de mest analyserade, studerade och granskade kosttillskotten eftersom det funnits i många år. Det är både säkert, billigt och effektivt. Numer ger läkare det även till äldre personer för att hjälpa dem att bygga upp sin muskelstyrka som avtagit med åren.

Varför ta kreatin för kvinnor?

Det är vettigt att ställa sig frågan varför kvinnor ska ta kreatin om de inte vill bygga grova muskler. Jag tar själv kreatin och har gjort det av och till under nästan ett års tid. Mina muskler har blivit mer synliga och jag har inte fått bulliga grova muskler. Istället har jag fått framträdande snygga slanka muskler. Var inte orolig, du måste verkligen träna EXTREMT mycket och koncentrerat för att bli grov som en bodybuilder. Kreatin för kvinnor kommer inte att göra dig till ett muskelberg, utan hjälpa dig att få en väldefinierad kropp!

I en studie med två grupper av kvinnor som fick styrketräna 3 timmar per vecka under en period av 10 veckor ökade muskelstyrkan hos deltagarna som fick kreatin-tillskott med hela 25 procent mer än de som fick placebo. Av studien drogs slutsatsen att ett intag av kreatintillskott över tid förbättrar muskeltillväxten och muskler i förhållande till fett hos kvinnor.

Vad är kreatin?

Kreatin finns naturligt i maten vi äter, framförallt i kött. Vid en normal icke-vegetariansk kost får en vuxen person i sig upp till 2 gram kreatin per dag. Det finns cirka 4-5 gram kreatin per kilo i kreatinrik fisk och kött. Kroppen kan även själv dagligen syntetisera cirka 1-2 gram kreatin. Kreatinet som din kropp skapar produceras i dina njurar och i din lever. Kreatinet transporteras därefter vidare till musklerna via blodet.

Kroppen håller i snitt 3,5-4 gram kreatin per kilo muskelmassa, men om du tar kreatin-tillskott kan musklerna lagra upp till 5 gram. Kreatin-tillskott består oftast av ett vitt pulver. Det finns olika typer av kreatin-tillskott och i olika prisklasser. Det vanligaste typen av kreatin är kreatinmonohydrat och det är även den typen av tillskott som jag tar.

Hur fungerar kreatin?

Innan du tar kreatin bör du ta reda på hur kreatin fungerar och hur du kan dra mest nytta av det för att nå dina mål. Kreatin har visats förbättra prestationsförmågan genom att öka nivån av kreatinfosfat i dina muskler. Kreatinfosfat är en slags depå som kan omvandlas till energi vid hård träning. Med högre energidepå kan du öka dina prestationer över tid, vare sig det handlar om att springa snabbt eller att lyfta tungt.

Då kreatin binds med vatten i musklerna, är det inte ovanligt att du går upp 1-2 kg i vikt i början när du tar kreatin. Detta är inget att få panik över eftersom det inte är någon permanent viktökning utan framförallt vatten och kreatin som bundits i dina muskler. Den här viktuppgången kommer inte att lägga sig vid dina övriga fettdepåer på kroppen utan koncentrerar sig istället runt musklerna. Den ökade mängden vätska ger dig mer uthållighet och musklerna en extra push under träning!

Kreatin för vegetarianer och veganer

Kreatin-tillskott kommer oftast från en kemisk produktion och inte ifrån djur-industrin. Därför kan både vegetarianer och veganer äta kreatin för kvinnor som säljs i handeln.

Mina favoriter bland kreatin-tillskott för kvinnor

Jag har två favoriter av kreatin för kvinnor, en billig variant och en lite mer högkvalitativ. Jag brukar ta kreatin i ungefär 2 månader och sedan göra uppehåll i minst en månad. En sån här burk med kreatin räcker riktigt länge om man följer den rekommenderade dosen.

Billigt kreatin för kvinnor

Billigt kreatin för kvinnor
Ett billigt kreatin för kvinnor från smartsupps

Jag använder för närvarande ett billigt kreatin från smartsupps, som kostar runt 80 kr. Kreatinet går under namnet Creatine och består av 100 procent kreatinmonohydrat. Det här kreatinet räcker till 167 portioner enligt tillverkaren, min första burk är inte ens slut än. Den dagliga rekommendationen är 3 gram, dvs en skopa. Jag brukar blanda det med min vanliga proteinshake som jag tar direkt efter träningen.

Köp Creatine billigt kreatin här.

Svenskt kreatin-tillskott för kvinnor av hög kvalitet

Kreatin-tillskott för kvinnor
Kreatin för kvinnor av en svensk tillverkare

Vill du satsa på en svenskt kreatin-tillskott som är av högre kvalitet så får du lägga till ungefär en hundralapp. Jag har väldigt bra erfarenhet av Holistics kosttillskott bland annat deras proteinpulver utan sötningsmedel som jag skrev om tidigare. När mitt billiga kreatin tar slut är det mycket troligt att jag därför provar deras Holistic kreatin-tillskott som passar bra för kvinnor.

Köp Holistic Kreatin här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nina. september 19, 2020 at 12:20 e m

  Hej fia.
  Jag googlade om kreatin för kvinnor och din blogg kom upp.
  Började läsa men fann avvikelser i din information och kände att jag måste skriva till dig.

  Citerar text: ”Jag reder här ut hur kreatin fungerar och hur du som tränande kvinna kan ha nytta av att ta det. Detta kosttillskott är förmodligen en av de mest analyserade, studerade och granskade kosttillskotten eftersom det funnits i många år. Det är både säkert, billigt och effektivt. Numer ger läkare det även till äldre personer för att hjälpa dem att bygga upp sin muskelstyrka som avtagit med åren.”

  Kreatin är INTE ett väl ANALYSERAT kosttillskott och det SAKNAS STUDIER i hur det egentligen påverkar kroppen, samt även vilka bieffekter det ger och vilka skador det orsakar på sikt. Detta kan du läsa på livsmedelsverkets hemsida bl a. Länk har du här: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/kosttillskott/amnen-i-kosttillskott/kreatin

  Dessutom är det OLAGLIGT i vissa länder. Av en anledning.

  Kreatin ÄR BRA för MÄN. Då det visat sig HÖJA TESTOSTERONNIVÅERNA i kroppen.

  Och en annan informativ blogg som dessutom har vetenskaplig fakta bakom sig, som ständigt uppdateras då forskningen går framåt är: https://www.google.se/amp/s/traningslara.se/kreatin-ett-av-fa-tillskott-som-ger-nagot/%3famp?espv=1

  Skulle vilja att du refererar dina statements mer. Och läsa på om ämnet du vill göra reklam för. Tack för mig.

  • Reply Fitnessfia november 4, 2020 at 12:56 e m

   Hej Nina!

   Tack för din kommentar. Jag har fött barn så jag har inte hunnit svara förrän nu.

   Livsmedelsverket skriver på den sidan du länkar till att: ”låg risk för negativ hälsopåverkan hos friska vuxna som äter kosttillskott med 3 gram kreatin per dag under en kort tid”. Detta är precis det jag påstår. Jag har aldrig förespråkat långvarigt intag – tvärt om!

   Även näringslära som du länkar till säger: ”Trots den stora mängden studier utförda på kreatin (över 800 på pubmed) så har inga större negativa effekterna rapporterade rapporterats i någon faktisk studie, inte ens när studien har utförts endast för att försöka påvisa bieffekter”.

   Förstår faktiskt inte riktigt vad du är ute efter.

   /Fitnessfia

  Leave a Reply