0
Nyttig protein-cheesecake utan sötningsmedel
Nyttiga recept

Mitt bästa recept på protein-cheesecake

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Här delar jag med mig av ett recept på protein-cheesecake som är jättelätt att göra. Jag undviker i största mån sötningsmedel så det här är en protein cheesecake med muscovado-socker. Om du vill ersätta sockret med sötningsmedel, exempelvis stevia, så går det också bra. Det går även bra att ta smaksatt proteinpulver med sötningsmedel. Den här kakan är perfekt för att få i dig lite extra protein och ett nyttigt alternativ som efterrätt eller fika.

Mitt recept på protein-cheesecake 12 bitar

Jag älskar att äta cheesecake men tyvärr innehåller den vanliga varianten för mycket fett och för mycket socker samt för lite protein. Jag har därför provat mig fram och skapat det ett recept på protein-cheesecake som är riktigt gott. Jag lagar den här cheesecaken med lite muscovado-socker eftersom jag vill ha lite sötma. Är man bekväm med sötningsmedel går det bra att ersätta sockret med det. Det går även bra att ersätta naturellt proteinpulver med ett proteinpulver med vaniljsmak (kakan blir då lite sötare).

Ingredienser i protein-cheesecake

  • 355 g Philadelphia light (11% fett)
  • 3 dl lätt yoghurt eller lätt yoghurt vanilj (0,5% fett)
  • 2 ägg
  • 50 g proteinpulver naturell eller med vaniljsmak (om vaniljsmak ta mindre vaniljessens och socker)
  • 1/4 dl mjölk (mini- eller lättmjölk)
  • 1 tesked flytande vaniljextrakt/essens
  • 20 g muscovado-socker (kan ersättas med 1 tsk stevia)

Sätt på ugnen på 160 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en blender eller vispa ihop allt med en bunke med elvisp. Häll upp i en form (storlek som en tårtform) med non-stick beläggning, gärna med avtagbara kanter. Baka i ugnen i 25 minuter. Sänk sedan temperaturen till 90 grader och baka i ytterligare 45 min-1 timme. Låt kakan svalna och förvara i kylen.

Du kan själv välja topping. Vi gjorde blåbärssylt genom att koka blåbär med lite vatten. Det går även bra att ta lågkalori-sylt, sylt utan tillsatt socker eller mosad frukt.

Lycka till!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply