0
Pastamaskin test gör egen pasta ravioli recept
Nyttiga recept

Pastamaskin test och mitt bästa recept på egen pasta hemma

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


I detta pastamaskin test kommer vi jämföra två typer av pastamaskiner, en billigare utan motor och en dyrare med motor. Hur stor skillnad gör detta med motor egentligen när man ska göra egen pasta? Jag har själv Backaryd pastamaskin från Anders Petter och är mycket nöjd. Jag gillar det mekaniska i att göra sin egen pasta genom att veva ut plattorna med handkraft. Det är så nära kavling man kan komma, men med ett mer jämt resultat.

Backaryd pastamaskin från Anders Petter från Cervera som jag använt för att göra pastan i det här inlägget kostar endast 399 kr och kan köpas HÄR.

Göra pasta med pastamaskin

Bästa pastamaskinen
Anders Petter har rekommenderats till mig som bästa pastamaskinen. Här testar jag den för första gången.

Att göra pasta med en pastamaskin ger många fördelar gentemot att göra den helt för hand. När man ska arbeta degen så gör man detta genom att kavla ut den och ja, detta går att göra med en kavel och vanlig handkraft, men det blir mycket smidigare med maskinen. Med hjälp av pastamaskinen kan man också göra olika former av pasta så som vanliga lasagneplattor som sedan kan skäras till andra former och man kan även snabbt och enkelt skära ut spaghetti som exempelvis fettuchini. Tack vare pastamaskinen så sparar man mycket ork och tid när man ska göra pasta!

Att ha en motor som sköter vevandet kan vara till fördel för den som inte orkar eller vill veva för att knåda sin pastadeg, men dessa maskiner är betydligt dyrare. Jag har testat med motor och visst är det häftigt men är du ny inom att göra pasta och planerar inte att göra det varje dag, kommer den helt manuella varianten fungera perfekt.

Egen pasta recept

Många blir skrämda av tanken att göra helt egen pasta, men det finns det ingen anledning att bli. Följer man ett bra recept och gör som det står så kommer ens egen pasta bli mycket godare än den vanliga torra pastan vi brukar köpa på kartong. Här kommer ett bra grundrecept på pastadeg:

Grundrecept pastadeg

Göra egen pasta recept
Att göra egen pasta är enkelt, ännu enklare blir det med en pastamaskin!

För receptet vi kommer dela med oss av idag så kommer vi använda oss av ett grundrecept på pastadeg. Alla som gör egen pasta brukar ha små variationer i sina recept, men detta är ett bra recept att börja med:

 • 1 1/2 dl durumvetemjöl
 • 1 1/2 dl vetemjöl special
 • 2 ägg
 • 1 msk olivolja
 • Några nypor salt

Göra egen ravioli

Ravioli med ricotta och spenat recept snabbt
Ravioli med ricotta och spenat recept enkelt och gott.

För att göra egen ravioli är det första steget att blanda ihop alla ingredienser till pastadegen. Degen kommer först bli ganska smulig men nu ska den knådas ihop så den blir smidig och kompakt. Linda in den i plastfolie och låt den vila i ca. 30 minuter. Här hittar du mitt recept på ravioli med ricotta och spenat.

Fyllning

Just ravioli är så kul att göra själv för man får välja vilket innehåll man vill. Här följer några förslag på passande fyllningar:

 • Välj vilken svamp du tycker är godast och stek den tillsammans med lök och vitlök i smör. Krydda med salt och peppar.
 • Använd dina favoritostar och blanda ihop dessa tillsammans med lite rucola eller soltorkade tomater. Exempel på ostar som passar bra är parmesan, mozzarella och ricotta.
 • Kött. Prosciutto, vanlig skinka eller kanske stekt och kryddad köttfärs är bra och matiga fyllningar.

Gör så här

 1. För att montera raviolin så ska pastadegen kavlas ut till plattor, helst med pastamaskin. Kavla ut degen och vik den sedan dubbel och ”kavla” ut den igen ett par gånger. Vill du göra halvmånar tar du ut cirklar med ett mått, gärna ett lite större glas. Vill du ha fyrkanter skär du pastaplattorna i lika stora remsor, så breda som du vill att raviolin ska vara.
 2. Blanda ihop den fyllning du valt med lite ricotta för att göra det krämigt och lägg sedan ca. en matsked per ravioli längs remsan. Ta sedan en annan cirkel eller remsa, lägg på fyllningen och skär ut raviolin. Kanterna förslutas med hjälp av en gaffel.
 3. Lägg sedan pastaknytena i saltat vatten som kokar i en kastrull på spisen och koka dem i 2-3 minuter tills de flyter upp till ytan.
 4. Servera med skirat smör eller en god pastasås som passar med fyllningen samt lite riven parmesan.

Köp Backaryd pastamaskin från Anders Petter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply