0
Aldelis kyckling i burk köpa billigt pris och näringsvärde kyckling på burk köpa billigt pris och näringsvärde
Kost och mat

Betala mindre för Aldelis kyckling på burk!

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Aldelis kyckling på burk (tidigare Nobles) har blivit riktigt populärt inom träningskretsar. Det har blivit den blivit den nya tonfiskens på burk, som ett fullvärdigt och gott alternativ. Det är en matprodukt som kan göra matlagningen väldigt mycket enklare! Nu kan du dessutom betala mindre för Aldelis kyckling på burk.

Hos matsmart.se kan du köpa flerpack med kycklingburkar till reapriser om de inte har dem lager (eftersom de säljer överskottslager) kan du köpa dem till reducerat pris HÄR.

Aldelis kyckling (tidigare Nobles)

nobles kyckling i olja
Nobles, numer Aldelis kyckling i olja samt kyckling curry och kyckling med tacosmak.

För er som aldrig hört om Aldelis förut så är det ett företag som fokuserar på olika typer av kycklingprodukter. Företaget har funnits sedan 1991 och har sedan dess fött upp sina kycklingar på samma gård i Spanien.

Enligt dem själva fokuserar de väldigt mycket på att försöka ge kycklingarna så mycket utrymme som möjligt för att få en bättre smak. Deras egna motto är att de har en ”kyckling som verkligen smakar kyckling”.

Jag ska erkänna att jag var väldigt skeptisk till en början men min man ville väldigt gärna att vi skulle prova. Nu har vi köpt Aldelis kyckling på burk via Matsmart i flera månader och använder dem ofta i matlagningen.

Kyckling med olika såser

Kycklingen de säljer är redan färdiglagad tillsammans med några av deras olika såser. I dagsläget finns 4 olika smaker till deras kycklingfiléer samt 5 variationer till ex. pulled chicken och kycklingbitar. Jag har testat kycklingfiléerna i solrosolja samt deras pulled chicken i curry och deras tex mex-bitar.

Jag gillar framförallt Aldelis kyckling i solrosolja då den ger fler tillagningsalternativ. Texmexkycklingen äter vi i tacos och currykycklingen har vi ätit ihop med ris. Båda dessa är goda men du kan egentligen lika gärna krydda kycklingen själv med curry eller taco-kryddor.

Fördelar med kyckling på burk

Vad finns det då för fördelar med denna typ av mat? Jo faktiskt ganska många.

Det Aldelis gör är att de förpackar sin kyckling i ”konservburkar” vilket jag uppskattar väldigt mycket. Att förpacka maten på så sätt gör att den tar mindre plats i skåpen. Istället för att ha en förpackning kycklingfilé i kylen/frysen och alla extra tillbehör på sidan om så kan allt förvaras i samma lilla burk, och det bästa är att den kan förvaras i rumstemperatur!

Förutom förpackningen så är själva maten också relativt nyttig till skillnad från all annan sorts ”burkmat”. I ingredienslistorna till deras kyckling finns inga konstiga tillsatser utan bara ingredienser som du och jag själva hade använt för att laga en kycklingfilé med tillhörande sås.

Alla varianter och smaker på kycklingen är också fettsnåla, och kan alltså vara ett bra alternativ till den som söker efter ett bra naturligt proteintillskott som inte innehåller för mycket fett.

Näringsvärde för kycklingfilé på burk (i solrosolja)

Per 100 gram

Energi 572kJ / 136kcal

 • Protein 26.0g
 • Kolhydrater <0.0g
  – Varav socker <0.0g
 • Fett <3.5g
  – Varav mättat <0.5g
 • Fibrer <0.5g
 • Salt 1.4g

Som du ser så innehåller en burk ca. 25 g protein, inga onödiga kolhydrater eller fett. Bra mat helt enkelt!

Nackdelar med konserverad kyckling

Är det något man skulle vilja klaga på så skulle det vara det något höga saltinnehållet. Vi alla vet att för mycket salt inte är bra för oss, och vi skulle behöva minska mängden salt i all mat. Dock är det möjligt att saltet här används för att få maten att hålla, och då kan en del argumentera att det är bättre med salt än konstiga konserveringsämnen.

Ett sätt att få bort lite av saltet är att skölja av kycklingen innan tillagning.

Slutsats om Aldelis kyckling

Tack vare att dessa produkter finns så har det blivit mycket enklare för mig att snabbt få ihop en nyttig maträtt. Att kycklingen redan är färdiglagad och att det enda man egentligen behöver lägga tid på är tillbehören underlättar mycket i vardagen med två småbarn och allt annat som ska skötas för att få vardagen att gå runt.

Aldelis kyckling är enligt mig en väldigt bra idé som verkligen förtjänar den uppmärksamhet den får!

Via denna länk kan du köpa Aldelis kyckling på burk till kanonpris hos matsmart.se. Det händer att matsmart inte har Aldelis i lager och då kan du köpa dem till ett nästan lika bra pris HÄR.

Recept kycklingpasta med tomat på 15 minuter!

Ett recept på kycklingpasta med Aldelis kyckling och tomat som endast tar 15 minuter? Ja, du hörde rätt. Det här är snabbmat när det är som bäst; gott, nyttigt och mättande.

Dessutom är det relativt billig mat eftersom flera av ingredienserna nedan är ”räddade”. Med det menar jag att de skulle ha blivit svinn i affärerna men säljs istället billigt på nätet. Bra för både plånboken och miljön.

Sen att det är snabbt och enkelt att laga är ju en jättestor bonus, eller hur? 15 minuter börjar nu…

Flera av ingredienserna i det här receptet kommer från matsmart.se

Recept kycklingpasta med tomat

Recept kycklingpasta med tomatsås och basilika

Det här är så enkelt och snabbt att det är löjligt. En annan viktig aspekt är att det är fitness friendly. Visst kan det vara bättre att använda färsk kyckling, men om alternativet är dålig snabbmat föredrar jag ändå kyckling på burk.

Ingredienser

För 3-4 portioner

 Gör så här

 1. Sätt på en platta till pastan och en till stekpannan.
 2. Koka upp vattnet till pastan i en vattenkokare
 3. Hacka under tiden löken och stek den med vitlöken försiktigt i lite olja i en stekpanna.
 4. Häll upp pastavattnet i en kastrull och se till att det kokar. Salta vattnet och lägg i pastan.
 5. Tillsätt de krossade tomaterna i stekpannan med löken. Fyll på med kycklingen.
 6. Hacka de färska tomaterna och vänd ner på slutet så de får lite värme men utan att tappa sin konsistens.
 7. Salta och peppra, tillsätt chilipulver om du gillar det.
 8. Klart! Servera och njut av en ångande färsk pasta på bara 15 minuter!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply