0
Tempur Ombracio recension bästa kudde för att sova på mage
Hälsa

Tempur Ombracio recension: bästa kudden för att sova på mage?

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Det är inte alltid så enkelt att hitta en kudde som passar när man, som jag, gillar att sova på mage. Det känns som att alla kuddar är för tjocka och de som är plattare är inte sköna. Detta har lett till att jag ofta har ont i axlar och nacke. Så när jag hörde talas om Tempur Ombracio blev jag väldigt nyfiken.

I det här inlägget gör jag en Tempur Ombracio recension i samarbete med meds.se som säljer kudden och andra kuddar från Tempur.

KÖP KUDDEN HÄR

Varför kudden är så viktig

Nu för tiden är folk mer aktiva när det gäller sin sömn. De flesta har insett hur viktigt det är att satsa på en god miljö i sovrummet. Att skapa rutiner som gör det enklare att riktigt vila ut. Samt vikten av en bra säng, madrass och kudde. Det är grunden för god hälsa och en trivsammare vardag.

Hur sover du egentligen?

En del sover på rygg, andra lägger sig helst på sidan. Vissa är som jag och föredrar att sova på magen. Sällan ligger vi helt stilla heller, de flesta byter ställning någon gång under natten. Sömnen är ju inte konstant hela tiden, utan det är en process.

Så kudden bör passa den ställning du föredrar att sova i. Kanske också vara bra för flera olika positioner, så du hela tiden har det stöd du behöver. Den ska inte vara för stor, men inte heller för liten. Här kan du verkligen tala om att lagom är bäst.

Vaknar du med nackont och stel i nacken?

Ibland kan det vara svårt att hitta en kudde som är skön hela natten. Du vill inte vakna upp bara för att du är stel i nacken eller hamnat utanför kudden. Tvärtom, målet är att sova gott och vakna till en fräsch start på dagen.

Det är därför kudden är så viktig, eftersom du tillbringar så mycket tid i sängen. Du förtjänar att sova gott, och vakna utan att ha ont i rygg eller nacke. Därför är det bra att välja sin kudde med omsorg.

Vad gör Ombracio annorlunda?

Tempur Ombracio är en skön och formbar kudde som är framtagen till oss som sover på mage. Äntligen!

Tempur Ombracio review
Jag har testat Tempur Ombracio, kudden som är utformad för olika sovpositioner men som är extra bra för oss som sover på mage! Köp kudden HÄR

När du ser på Tempur Ombracio så ser den annorlunda ut. Den är utformad som ett litet kors (eller kanske snarare en fjäril) och är verkligen helt annorlunda mot traditionella kuddar. Men trots sin form är den inte större än andra kuddar utan passar perfekt i ett vanligt örngott.

Samtidigt väger den betydligt mer än en vanlig kudde. Trots det är Ombracio är lätt att hantera. Du kan utan några problem ta tag i den och flytta den runt.

Stoppningen är nämligen helt annorlunda än i en vanlig kudden, den är nämligen fylld med NASA-utvecklade memory foam (mer om det lite längre ner).

Kuddens utformning

Tempur Ombracio vill inte bara ge dig en okej kudde, målet är bästa möjliga underlag för en god natts sömn. Här nedan har jag listat några egenskaper som är typiska för denna kudde:

Designen stödjer olika sovformer

Det som skiljer den åt mot vanliga kuddar är de små armarna som sticker ut, förutom på ena sidan där kudden är mer traditionell. Så trots att kudden ser ganska stor ut är den precis lagom.

En del personer är dessutom väldigt aktiva när de sover, speciellt när de går och lägger sig.

Du får tre olika möjligheter till sovställning runt om där kudden går in lite grand. Den fjärde sidan är rak, som en vanlig kudde. Det gör det enklare för dig som byter ställning, och kudden är också härlig att krama om samtidigt som den ger stöd.

Alla personer ser inte likadana ut och även här är det bra med alternativa sidor. Därför är det en klar fördel att du kan vrida kudden och använda den sida som passar dig allra bäst.

Lagom höjd

Kudden är runt 11 cm hög, perfekt för att nacken ska få tillräckligt med stöd. Det ska ju vara lagom, för att hålla den rak med ryggraden. Den här höjden passar för dig som sover på magen, men även andra ställningar du kan tänkas ta under natten.

Ventilerande fodral

Kuddens fodral är gjort av polyester, med lite elastan för att hålla formen. Det tillåter kudden att andas, vilket gör att den håller bättre. På fint språk heter det att den mikroventilerar. Luften kan passera genom tyget och kudden.

Med tanke på hur många timmar du tillbringar med att sova behöver du en kudde som är väl ventilerad. Samtidigt är det den här egenskapen som gör det enklare att fluffa upp kudden eller forma den som du vill.

Formbar men håller samtidigt formen

Runt om kudden har de satt en liten söm. Den skaver inte men hjälper kudden att hålla formen över hela ytan. Ute på kanterna brukar det ju vara lätt hänt att kudden sjunker ihop. Men Tempur Ombracio håller rätt höjd även där tack vare sin konstruktion.

Egenskaper:

 • Fyra sidor med olika utformning.
 • Fräscht fodral som andas.
 • Rivna, väldigt små, bitar av memory foam inuti.
 • Fodralet är tvättbart i maskin.
 • Lagom hög och stor för ett korrekt stöd.
 • Fem års garanti.

Hur är Ombracio bättre än andra kuddar för magsovare?

Nacken bör vara i linje med ryggraden när du sover. Kuddens uppgift är att se till att huvudet inte är för högt upp eller, tvärtom, för lågt. Många vanliga kuddar ger dock väldigt dåligt stöd för dig som sover på mage.

Med Tempur Ombracio kan du alltid ligga i rätt läge eftersom den anpassar sig efter din ställning. Den är unikt utformad för att klara det mesta. Speciellt bra är den för oss som sover på magen eller sidan.

Mina sömnerfarenheter med Tempur Ombracio

Jag föredrar att sova på mage och det var framförallt hur bra Ombracio var på att stötta just magsovande som var mitt huvudfokus. Jag har dock testat att sova både på sidan och vilat på rygg för att se hur kudden stödjer olika sovformer. Överlag är jag väldigt nöjd med kudden.

Fördelar:

 • Inte för hög kudde, samtidigt inte heller helt platt
 • Underbar att krama genom fjärils-designen
 • Lätt att tvätta överdraget

Nackdelar

 • Dyr
 • Lite tung

Normalt sett brukar jag ha mjuka, tunna kuddar av fjäder och dun för att jag vill ha en formbar kudde som inte är för hög, så att jag hamnar i en onaturlig ställing när jag sover på magen.

Jag har testat memory foam-kuddar tidigare, men de har varit väldigt stora (alla kuddar är jättestora i Brasilien där jag bodde tidigare och testade denna typ av kudde). Så jag var faktiskt lite sunt skeptisk till Tempur Ombracio.

Med det sagt är jag verkligen positivt överraskad av denna memory foam-kudde.

Sova på mage

Sova på mage kudde

Som en person som naturligt föredrar att sova på magen, kämpar jag ibland med ont i ländryggen och stel nacke på grund av hur dåligt denna sovposition stödjer kroppen.

Något jag upptäckt med tiden är att mitt kuddval är otroligt viktigt för min komfort, och eftersom jag har kämpat för att bli mer av en naturlig sidosovare, har det att hitta en kudde som fungerar för den udda kombinationen från sida till mage och rygg utan att belasta nacken.

Vanligtvis fungerar väldigt mjuka, formbara fjäder- eller dunkuddar för mig eftersom jag kan forma dem efter mina behov, men den här unika formen visar sig vara ett väldigt bra alternativ.

Som namnet antyder kan denna Ombracio verkligen omfamn och möjliggöra en svag lutning mot ryggen när du lägger dig på den, för att bättre stödja oss magsovare. Detta tar bort den onaturliga kurvan som din nacke och övre rygg får när du vilar huvudet på en allt för hög kudde.

Ett stort plus med kudden är att jag med lätthet kan rulla in i en sovställning på sidan och vände mig tillbaka till magen under natten.

Sova på sidan

Sova på sidan kudde

När jag sover på sidan får jag den bästa sömnen. Jag klarade ju av att göra det under mina graviditeter så det borde ju vara möjligt även nu? Men det verkar lättare sagt än gjort. Jag har alltid, sedan jag var barn, föredragit att sova på mage.

När jag sover på sidan gillar jag att kunna linda armen runt en mjuk kudde och verkligen stoppa ner min arm och axel under mig. Detta går utmärkt med Tempur Ombracio. Kudden anpassade sig till trycket från min kropp och tillät mig att få en riktigt anständig sömn placerad på sidan.

Jag gillade hur jag kunde känna hur skummet återvände till sin form om jag ändrade position eller rörde min arm, men jag kände aldrig att det var någon fördröjning i dess svar på min vikt och form.

Det här är definitivt mitt bästa val för sidosovare av min storlek och axelbredd. Efter att ha sovit tre nätter i rad i den här positionen kan jag ärligt säga att jag vaknade och kände mig utvilad varje gång (vilket är en svår bedrift på grund av ett riktigt vansinnigt schema när jag jonglerar med jobb och mina små barn).

Sova på rygg

Sova på rygg

Ryggsovarna kan också använda denna fanatastiska kudde. Se bara hur bra position kudden ger för axlar och ryggrad när jag ligger på rygg. Om jag ändå vore en person som kunde sova på rygg…

Jag gillade särskilt hur mitt huvud och nacke passade in i kudden med de böjda sidorna som hjälper till att stabilisera min position. Detta gjorde det lätt att dra fördel av formen för att verkligen låta mitt huvud falla in i en vilsam, mer naturlig position och ändå få bra stöd.

Vanliga frågor om Ombracio Tempur-kudde

Här nedan har jag svarat på några vanliga frågor som jag kan tänka mig att du kanske undrar över. Kommentera gärna nedan om det är något annat du undrar över, så ska jag försöka att svara på din fråga.

Behöver jag köpa ett särskilt örngott till min Tempur Ombracio kudde?

Örngott Tempur Ombracio kudde
Ett vanligt örngott duger gott! Köp Tempur Ombracio kudde HÄR

Nej du behöver inte köpa något specialsytt örngott. Faktum är att storleken är 60×50 cm som vanliga kuddar, den har bara en annorlunda form. Det finns dock speciella örngott för Ombracio som gjorda just för denna kudde, men de är dyra och har fått väldigt dåliga recensioner.

Jag använder min Tempur Ombracio med ett helt vanligt örngott. Du behöver alltså inte köpa några specialsydda örngott utan kan använda de du har.

Om du inte vill ha örngott kan du faktiskt sova direkt på kudden, den har sitt eget skydd med blixtlås som du kan ta bort och tvätta. Skyddet är mjukt och behagligt, så du inte känner dig allt för varm, eller kall för den delen, under sömnen. Skyddet är testat för hälsofarliga ämnen och uppfyller kraven på en sund sov miljö. Samt är gjort för att stöta bort smuts.

Vad är Memory foam?

Innehållet i denna kudde är det som gör den extra unik. Tempur har länge arbetat med memory skum, som de skapat både kuddar och madrasser av. Det är ett härligt material som formar sig efter din kropp och inte sjunker ihop.

Memory foam togs faktiskt fram till NASA för att astronauterna skulle ha det riktigt bekvämt.

Varför innehåller Ombracio riven memory foam?

I Tempur Ombracio har man valt att riva memory skum i mindre bitar, bitarna är dock så små att du inte märker att de är rivna. Utanpå det har de lagt ett tunt lager med helt memory skum. Den här kombinationen gör att kudden formar sig lätt efter ditt huvud, samtidigt som den håller sig mjuk.

Tempur är kända för att vara innovativa och pröva nya saker. Sträcka på gränserna och därmed komma fram till något nytt och fantastiskt.

Deras kuddar i vanlig Memory skum är väldigt sköna. Men när de är rivna i små bitar blir det faktiskt ännu bättre. Fördelen är att det inte blir något tryck, även om du kramar kudden (vilket många gör) så pressar den inte tillbaka så att säga. Du får stöd för kroppen på ett mjukt och skönt sätt.

Det, i kombination med ett fodral som är mjukt och behagligt. Ombracio är skön att sova på, och gör att du känner dig piggare när du vaknar.

Kan man tvätta Ombracio Tempurkudde?

Vad är Memory foam?
Fodralet är mjukt och skönt och går att tvätta i tvättmaskinen. Kudden är tillverkad av memory foam och ska inte tvättas i maskin.

Ja, tack vare dragkedjan som är platt och sitter runt hela kudden är det inte så svårt att få av fodralet. I och med att skyddet till Ombracio Tempurkudde kan tvättas i upp till 60 grader har du alltid en fräsch kudde. Det går även bra att torka av kudden med en fuktig trasa.

Du ska inte torktumla fodralet utan hänga upp det på tork. Det kan vara en utmaning att sätta på det igen, för det sitter riktigt tajt runt kudden. Men det fungerar, och det är viktigt att kudden inte flyter omkring inne i fodralet utan är fast ankrad.

För att lättare hålla kudden ren kan jag rekommendera att ändå sätta på ett vanligt örngott. Men det är en smaksak.

Själva kudden, Tempur Ombracio, är som de flesta memory foam-kuddar inte gjord för vatten. Om du skulle spilla något på kudden bör du suga upp det så fort som möjligt och se till att kudden är helt torr innan du använder den igen. Fodralet däremot går som sagt att tvätta i maskin.

Stämmer det att Tempur har 5 års garanti?

Ja, detta är en kudde som håller hög kvalitet och kostar mer än en vanlig kudde. Då är det skönt att veta att du har fem år på dig att använda den! Som alltid är du täckt för fel från fabriken vid tillverkningen.

Tempur tror på sin produkt, framför allt då fyllningen. För om den skulle slitas ut eller bli nedsjunken för mycket kan du få en ny kudde. Så pass mycket tror de på sina produkter, att de ger dig fem års garanti på att kudden håller formen.

Slutsatser Tempur Ombracio review

Tempur Ombracio (betyder omfamna) har fått sitt namn för att många tycker om att krama kudden när de sover. Speciellt om du sover på magen, då känns det skönt att hålla om sin kudde.

Tack vare att den inte är så hög, samt dess unika form, är det lätt att få rätt vinkel på nacken-även när du sover på magen.

De har lyckats framställa en kudde som är fast men ändå formbar. Ytan är mjuk men kudden ger dig ett bra stöd. Eftersom alla sidor är olika kan du vrida den vartefter du byter ställning. Eller så hittar du en position som du älskar och håller dig till den.

Det finns flera möjligheter med den här ovanligt formade kudden. Den ger dig stöd runt om, så att säga. Jag älskar min Ombracio-kudde!

KÖP KUDDEN HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply