Ryggövningar hemma, ryggträning, träna ryggen, ryggövningar hemma, ryggträning utan redskap med Sandra Friberg
Träning

Ryggövningar hemma – Sandra visar hur du bäst tränar ryggen

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Ryggövningar hemma är det många av mina läsare och Instagram-följare som frågat om. Som tur är har min vän Sandra satt ihop ett helt program för att träna ryggen och detta delar hon med sig av på Youtube. Här nedan kan du få ett smakprov på ryggövningar från hennes program och sedan gå in och följa hennes kanal för att få fler inspirerande träningsvideor.

Enkla ryggövningar hemma

Sandra är en superinspirerande tjej som gjort flera olika träningsvideos (läs gärna min intervju med henne om att bli av med mammakilon). Just nu har hon gjort en serie om 6 videos (+ 1 introduktionsvideo) med enkla ryggövningar hemma. Hon berättar själv om sin resa från att ha levt med spänningshuvudvärk och ryggproblem i 12 år till att idag ha långa perioder utan smärta. Träningen har verkligen hjälpt Sandra och hennes program med ryggträning kan även hjälpa dig som har liknande besvär.

Här är ett smakprov från hennes Youtube-serie om enkla ryggövningar hemma. Klippet innehåller ryggövningar utan redskap och det är ofta så Sandras träning är uppbyggd – den kan utföras hemma med enkla redskap och utan att du behöver ta dig till gymmet.

Jag rekommenderar att ni ser hela serien och även hennes introduktionsvideo kring hur ryggträning har hjälpt henne att “komma in i matchen igen” som hon själv uttrycker det. Kom ihåg att prenumerera på hennes Youtube-kanal för att kontinuerligt ta del av nya enkla tips om hemmaträning.

Varför det är viktigt att träna ryggen

Det är viktigt att träna ryggen för att coren (ryggmusklerna och magmusklerna) är det som håller upp hela kroppen. Ingen ska behöva gå och ha ont i ryggen, men det är tyvärr väldigt vanligt med ryggont. En av anledningarna är att du, precis som jag själv och Sandra, har ett stillasittande jobb. Vi sitter ofta i dåliga ställningar framför datorn och sjunker sedan ihop i soffan hemma.

Med en stark rygg och mage får du bättre hållning och risken för att ryggont minskar. Dessutom är det så att vår kropp hänger ihop på så många olika sätt. Problem med ryggen kan innebära att smärtan strålar åt olika håll, till nacken och huvudet – med huvudvärk som resultat – eller mot höften och benen.

Sandras serie om ryggträning innehåller 7 olika delar med övningar för att stärka upp ryggen och du hittar hennes kanal genom att klicka HÄR.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Malin Lundskog oktober 28, 2017 at 12:53 e m

  Jamenvisst! Ryggen och hela core-paketet (som du ju skriver) är så himla viktiga för att vi ska hålla. Bra tips, ska kolla in Sandra såklart!
  //Malin

  • Reply Fitnessfia oktober 30, 2017 at 12:46 e m

   Ja, coren håller upp hela kroppen och är väldigt viktig för kroppens välmående.

 • Reply Åsa oktober 28, 2017 at 3:10 e m

  Åh vad underbart med dessa övningar.

  • Reply Fitnessfia oktober 30, 2017 at 12:46 e m

   Ja, Sandra är en klippa!

 • Reply Oda Ulrikke oktober 30, 2017 at 11:25 f m

  Åh, så bra tips och serie! Och älskar att det är uten redskap eller med saker man har i hemmet. Jag gillar bäst hemmaträning, och är mindre fan av att gå till gymmet. Ska definitivt kolla in Sandra!

  Önskar dig en superfin vecka, hoppas den blir bra! Kram

  • Reply Fitnessfia oktober 30, 2017 at 12:46 e m

   Tack för att du tittade in och ha en härlig vecka du med!

 • Reply Fröken hauffman oktober 30, 2017 at 6:47 e m

  Inspirerande 🙂

 • Reply SandraEmilia november 9, 2017 at 2:28 e m

  Riktigt inspirerande inlägg och bra övningar jag kommer köra! 🙂

  • Reply Fitnessfia november 9, 2017 at 3:33 e m

   Så kul!

  Leave a Reply