Proteinpasta bönpasta kcal kolhydrater sojabönor
Kost och mat, Nyttiga recept

Proteinpasta – byt ut kolhydraterna mot proteinrik bönpasta

Jag har äntligen testat proteinpasta! En måltid som är standard i de flesta svenska hem är spaghetti och köttfärssås. Alla har vi vårt egna recept som vi älskar och många är övertygade om att just vårt recept är det allra bästa. Det är svårt att avgöra vilket recept som är bäst och som tur är så är det inte det jag tänkte göra i dagens inlägg. För även om vissa kryddor och vissa tomatprodukter passar bättre enligt vissa så är det också värt att tänka utifrån hälsan, vad mår kroppen bäst av?

I just spaghetti och köttfärssås finns ganska mycket fett och kolhydrater (vilket antagligen är anledningen till att det är så uppskattat av det svenska folket) men jag har hittat ett sätt att minska kolhydraterna och kalorierna och öka proteinhalten!

Proteinpasta med köttfärssås

Proteinpasta bönpasta LCHF pasta utan kolhydrater

Proteinpasta finns i flera olika utföranden och passar dig som vill minska på kolhydraterna och öka proteinintaget.

Jag har lagat spaghetti och köttfärssås med en proteinbaserad pasta från Prozis som jag ganska nyligen upptäckt. För att vara helt ärlig så föredrar jag nu att äta denna pasta istället för vanlig pasta. För dig som vill variera finns samma pastasort även som penne.

Proteinpasta eller bönpasta

Just denna pasta marknadsförs som proteinpasta men tekniskt sett är det en bönpasta eftersom den är gjord på sojaprotein. Tack vare att den är gjord på sojaprotein från sojabönor så innehåller den väldigt mycket protein. Det är extra bra för alla oss som tränar mycket.

Väljer man att göra en vegetarisk pastasås så är också det höga proteininnehållet välkommet, eller för valfri annan livsstil eller person som kräver mer protein.

För dig som vill minska på antalet kolhydrater är denna pasta också perfekt. Detta eftersom sojaproteinet som pastan är gjord på inte alls innehåller lika mycket kolhydrater som vanlig pasta.

Bönpasta kcal

Näringsinnehåll bönpasta per 100g: Energi 360 kcal, Fett 1.6g, Kolhydrater 31g, Fiber 5.1g, Protein 50g, Salt 0.85g.

 

Här hittar du fler nyttiga recept.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Christer Holm mars 26, 2018 at 5:58 f m

    Tack för tipset, jag har letat efter ett alternativ till pasta. Hoppas bara resten av familjen tycker om det 🙂

  • Leave a Reply