0
Löpband bäst i test 2021 billigt hemma löpband test
Träning

Löpband bäst i test 2023: träna med löpband hemma

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Läs denna artikel om löpband bäst i test innan du slår till och investerar i ett löpband för hemmabruk. Här listar jag tre riktigt bra löpband du kan träna med hemma. Att ha lätt tillgång till konditionsträning är en stor fördel, framförallt för dig som har ett upptaget liv. Ett löpband hemma kan placeras framför TVn så att du kan kolla på Netflix medan du bränner kalorier. Fördelarna med ett löpband hemma är många och investeringen betalar tillbaka sig i både bättre hälsa, tid och inbesparat gymkort.

Bästa löpbandet 2023

Här nedan har jag samlat tre av de bästa löpbanden i år enligt tester och kundomdömen. Det viktigaste är att välja ett löpband som passar dina behov och därför finns ett budget och lyx-alternativ så väl som det löpband som blivit bäst i test.

Fördelen med löpband hemma

Med ett löpband hemma får man möjligheten att träna när som helst och utifrån egna förutsättningar.

I förhållande till många andra typer av träningsmaskiner, möjliggör ett löpband en väldigt effektiv och för kroppen skonsam träning. Har du problem med lederna? Med ett löpband går eller springer du i en naturlig position. Det medför att du inte utsätter kroppen för onödig belastning. Eventuella problemområden avlastas och framtida problem förhindras.

Ett väldig talande exempel för effektiviteten hos löpband är att de inte bara resulterar i en väldigt optimal överföring av energi, utan även har en gynnsam effekt på förmågan att koncentrera och fokusera. Studier (bland annat denna studie) har visat att de kognitiva förmågorna ökar hos de som dagligen spenderar en förhållandevis kort tid på denna sortens träning. Att ha löpband hemma kan därför vara en väldigt gynnsam investering.

I jämförelser mellan löpband och andra vanliga träningsmaskiner har löpbandet konstant legat i topp när det kommer till kaloriförbränning. I och med detta är de inte bara särskilt fördelaktiga för den som vill gå ner i vikt, utan även väldigt bra för den som har ledproblem eller andra besvär.

Reebok löpband bäst i test – mest löpband för pengarna

löpband test reebok bästa löpbandet
Reebok gör det bästa löpbandet för pengarna i detta löpband test

Köp Reebok GT40 löpband HÄR

Ett mycket prisvärt löpband från Reebok i modellen GT40. Vad gäller pris och prestanda är detta ett löpband bäst i test enligt många tester. Det är ett bra löpband för hemmet med en maxhastighet på 16 km/h och 12 olika nivåer av lutning. Innanför själva löpbandet finns det ett inbyggt dämpningsystem kallat ONE Series, så att löpningen blir jämnare och mer behaglig. Totalt finns 16 olika program, med ett manuellt program, som gör att du kan välja bland olika typer av motstånd och slingor.

Den 7-tum stora LCD-skärmen visar utvecklingen under träningens gång med bland annat tid, hastighet, lutning, kalorier och puls. Pulsen mäts via de inbyggda handsensorerna på handtagen. GT40 Reebok löpband har inbyggda högtalare som kan kopplas till din musikenhet, som sig bör med ett löpband bäst i test.

Löpbandet har en stor yta om 43 x 130 cm, vilket gör att det inte känns trångt även för dig med längre ben. Det är lätt att fälla ihop löpbandet med en så kallad ”drop-funktion” och de inbyggda transporthjulen hjälper dig att flytta på det dit du vill.

Specifikationer:

 • Maxhastighet: 16 km/h
 • Stigning: 12 nivåer
 • Motor: 2,0 HK DC-motor (kontinuerlig drift)
 • Antal program: 16 st
 • 7-tum LCD-skärm
 • Inbyggda högtalare
 • Inbyggda pulssensorer på handtagen
 • Mått löpyta: 43 x 130 cm
 • ONE Series dämpingssystem
 • Transporthjul: Ja

Se alla löpband här

Casall löpband för dig med höga krav

Casall löpband bäst i test
Casall löpband bäst i test i den högre prisklassen

Köp Casall Treadmill HIT ACS HÄR

Detta Casall löpband är ett löpband i toppklass, helt klart ett löpband bäst i test i den högre prisklassen. Modellen heter Treadmill HIT ACS och har en stark DC-motor på hela 3,5 hästkrafter. Den maximala hastigheten är hela 20 km/h vilket motsvarar vilket proffs-löpband som helst. Löpbandet har ett Motion sensor-system inbyggt, en funktion som gör det möjligt att justera hastigheten med en enkel handrörelse.

Stabiliteten i detta högkvalitativa löpband gör det stabilt, vilket passar bra för dig som gillar exempelvis långdistanslöpning eller tuffa intervaller. Casall har utvecklat det mest avancerade dämpningssystemet för att göra löpningen mer skonsam mot hela kroppen.

Det som gör det här löpbandet värt pengarna är att framförallt den höga kvaliteten. En stor bonus är även de roliga extrafunktionerna som man kan räkna med när man köper ett löpband bäst i test i den här prisklassen. En sån lyxig extrafunktion är det inbyggda fläktsystemet som gör löpningen mer behaglig. Dessutom synkar den tydliga displayen med Casall appen ”My live light”. Som om inte det vore nog ingår en våg som trådlöst via Bluetooth registrerar och för över din vikt till löpbandet och appen.  

Specifikationer:

 • DC-motor med 3,5 HK
 • Maximal hastighet: 20 km/h
 • Lutning: 12 nivåer
 • Löpyta: 50 x 160 cm
 • Motion sensor system
 • Kompatibel för 5K pulsband
 • Våg med Bluetooth
 • Hållare för läsplatta och smartphones
 • Stereohögtalare
 • Max användarvikt: 150 kg
 • Total storlek: längd 202 x bredd 85 x höjd 144 cm
 • Total vikt: 114,5 kg

Se alla löpband här

Billigt löpband Titan Fitness ST490

Billigt löpband för hemmet
Bra och billigt bäst i test löpband i budgetkategorin

Köp Titan fitness ST490 HÄR

Letar du efter ett billigt löpband bäst i test i budgetkategorin? Då ska du satsa på detta kombinerade promenad och löpband från Titan. Det här löpbandet är inte lika utrustat som de andra två löpband bäst i test i detta blogginlägg, men tillräckligt bra för en vardagsmotionär. Maxhastigheten är endast 14 km/h vilket passar dig som inte har höga krav hastighet. Stigningen går upp till 12 procent. Totalt ingår 9 olika träningsprogram, vilket ger stor valmöjlighet.

Löpbandet har en acceptabel löpyta om 40 x 122 cm, återigen mindre än de övriga löpbanden i detta test, men fullgott för dig som motionera lätt. Löpbandet har en enklare variant av stötdämpande yta, för att bland annat skydda knäna.

LCD-skärmen är användarvänlig och gör det lätt att ändra hastighet mellan gång och löpning. Skärmen visar tid, hastighet, längd, kalorier och ett fitness-test.  

Specifikationer:

 • Motor: 1,25 HK
 • Antal program: 9 st
 • LCD-display
 • Maxhastighet: 14 km/tim
 • Stigning: max 12 procent
 • Löpbandsyta: 40 x 122 cm
 • Max användarvikt: 110 kg

Se alla löpband här

Löpbandets historia

Löpbandet har en lång och brokig historia. I det utförande som vi har kommit att bli vana med sträcker det sig faktiskt tillbaka till mitten av 1800-talet. Men förr i tiden hade de flesta knappast ett löpband hemma. Tvärtemot användes de inte sällan som ett sätt att uppnå praktisk kraftöverföring i det vardagliga arbetet. Idén bakom konstruktioner har länge varit att så nära som möjligt skapa de förutsättningar som krävs för att på ett naturligt sätt fånga användarens rörelseenergi. Några generationer tidigare användes det därför för att driva saker så som vattenpumpar eller kvarnar.

I dagsläget associeras löpband hemma främst med rekreationell träning. I modern tid har de flesta av oss någon gång kommit i kontakt med löpband. Så vanligt förekommande är de att de faktiskt dyker upp i såväl privata hem som på badinrättningar, på hotell och inom vården. Många har helt enkelt valt att, av praktiska skäl, ha ett löpband hemma. Då de på senare tid har blivit mycket billiga finns det få anledningar till att inte överväga ett inköp, särskilt då fördelarna med löpband är många.

Köpa löpband på nätet

Även om ett löpband i sig är ganska skrymmande så är det nu för tiden egentligen inga problem alls att köpa löpband på nätet. Man behöver inte längre besöka en butik för att sedan på egen hand transportera det hem. Det är mycket mer praktiskt att köpa löpband på nätet, då det brukar ingå frakt. Så väl själva inköpet som en eventuell reklamation är avsevärt mycket lättare.

Vad du bör komma ihåg är däremot att säkerställa så att det löpband du faktiskt köper motsvarar de behov som du har. Mycket på grund av att utbudet har kommit att bli väldigt stort. Och ska sanningen fram är det inte prislappen som avgör hur stor nytta du själv kommer att ha. Desto viktigare är det att se till så att de funktioner du behöver faktiskt är tillgängliga.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply