0
probiotika receptbok ladda ner
Nyttiga recept

Receptbok med probiotika recept – gratis att ladda ner

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Nyligen så har det släppts flera spännande forskningsrapporter som berättar om hur viktig vår tarmflora är för hela vår hälsa, och särskilt vår mentala hälsa. Att det är viktigt att må bra i magen har vi vetat länge, men det är få som kunnat ana hur pass viktigt det är. För att kunna hjälpa dig att stärka din mage och din tarmflora så har jag därför tagit fram en e-bok med de bästa recepten som innehåller probiotika!

Varför probiotika?

Probiotika kan verka som något nytt eller skrämmande för den som aldrig hört talas om det, men jag vill hjälpa dig komma igång och förstå hur pass bra det är! Probiotika är helt enkelt mat som innehåller dessa bra bakterier som vi behöver i vår mage för att hela vår kropp ska må så bra som möjligt.

Fördelarna med att äta mat rik på probiotika är många! Eftersom så mycket av vår hälsa beror på vår tarmfloras välmående så kan man se tydliga positiva effekter av att äta probiotikarik mat. Immunförsvaret förbättras, inflammationer i kroppen minskar och magen blir gladare med minskad risk för förstoppning.

Forskning om probiotika

De forskningsrapporter jag beskrev i början av detta inlägg berättar mycket om olika kopplingar mellan hjärnans funktioner och tarmfloran, och det är här vår psykiska hälsa kommer in. Det har sedan början/ mitten på 1900 talet varit känt att det finns en koppling mellan IBS (Irritable Bowel Syndrome) och depressioner och ångest.

Nu på senare år har man börjat forska på detta och sett tydliga kopplingar som visar på att vi kan göra ångest och depressioner mildare genom att förbättra tarmfloran. Forskningen visar också att kopplingen även fungerar åt andra hållet, att ett dåligt mentalt mående eller stress kan göra att tarmfloran börjar arbeta fel och på så sätt hamnar vi i en ond cirkel.

Om e-boken med probiotika recept

I denna e-bok får du ta del av information om just probiotikan och 10 stycken recept som är enkla att följa och väldigt goda – testade och framtagna av yours truly. Jag delar med mig av mina bästa recept på allt ifrån efterrätter till naturliga sportdrycker som kan stärka hela din kropp från magen.

Du behöver inte heller oroa dig att boken bara är full av massa recept med yoghurt – för i denna bok finns inga recept alls som innehåller yoghurt. Detta eftersom jag vill frångå den stereotyp som säger att det bara är i kulturerade mjölkprodukter vi hittar dessa goda bakterier (även om yoghurt också innehåller dem).

Så får du tag i ett exemplar av min receptbok

Vill du stärka din tarmflora med hjälp av min e-bok så kan du få den helt gratis till din mejl genom att fylla i formuläret här nedan. Jag hoppas verkligen att jag kan hjälpa så många som möjligt med denna bok, och att ni verkligen ger det en chans. Förutom alla fantastiska hälsofördelar så är denna typ av mat också riktigt rolig att laga!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply